closinglevo.jpg closingdesnonojoint.jpg

StudentSKI 7-dnevni ski safari program, Julian Alps, 18-24. februar 2020.


18-24. februar 2020. - U dogovoru sa predstavnicima sportskih udruženja fakulteta BU, klub SkiBus organizuje sedmodnevni studentSKI ski safari program u Sloveniji, koji omogućava skijanje u više skijališta regije koju pokriva jedinstveni skipas Julian Alps. Studenti će biti smešteni u Radovljici, malom gradiću nadomak Bleda, a skijanje je planirano u ski centrima Krvavec (SLO), Kranjska Gora (SLO), Arnoldstein (AUS), Tarvisio (IT), Sella Nevea - Kanin (IT-SLO). Pored skijaške avanture, kakvu ski safari koncept zimovanja može upriličiti, putnici će imati priliku da obiđu Ljubljanu, prestonicu Slovenije, te da organizovano posete fabriku ELAN gde će videti muzej ovog renomiranog proizvođača ski opreme, ali i sam proizvodni pogon. U toku boravka planiran je i izlet za Kranj. Za sve koji su zainteresovani biće organizovana škola skijanja u dve varijante: početni i napredni nivo. Paket uključuje prevoz, sve neophodne transfere do skijališta, šest noćenja u hotelu Life u Radovljici i 6-dnevni Julian Alps skipas.

PROGRAM PUTOVANJA

1. dan - Ponedeljak 17.02.2020.
- Polazak iz Beograda sa dogovorenog mesta u kasnim večernjim satima (oko 23:30).
- Noćna vpžnja kroz Srbiju, Hrvatsku i Sloveniju.

2. dan - Utorak 18. februar 2020.
- Dolazak u Ljubljanu (08-09h) i slobodno vreme za obilazak centralnog dela slovenačke prestonice (2-3 sata).
- Nastavak puta do Begunja i poseta fabrici ELAN. U saradnji sa ELANOM partnerom našeg ski udruženja, prvo će biti oganizovana poseta muzeju ovog renomiranog proizvođača ski opreme, gde će posetioci imati prilike da se teoretski upoznaju sa kompletnim procesom proizvodnje skija, te prođu kroz ceo istorijski period od nastanka ski opreme pa sve do danas. U muzeju će se takođe upoznati i sa istorijskim uspesima jugoslovenskog i slovenačkog skijanja. Nakon muzeja, odlazi se u upravnu zgradu ELAN-a gde će od strane domaćina biti održano predavanje na temu razvoja ove fabrike i proizvoda koji se u njoj prave. Po završetku prezentacije, posetioci će imati ekskluzivnu priliku da obiđu proizvodni pogon i uživo vide sve faze procesa proizvodnje skija.
- Dolazak u Radovljicu i smeštanje u izabrane sobe hotela LIFE. Podela skipasova.
- Večera (opciono uz doplatu paketa hrane).
- Noćenje.

3. dan - Sreda 19. febaur 2020.
- Ustajanje. Opcioni doručak u hotelu (za one koji su uplatili paket hrane).
- Priprema za prvi skijaški. Polazak na skijalište oko 08:30. Vožnja do polazne stanice gondole na skijalištu Krvavec. Rentiranje ski opreme u partnerskom ski servisu JeCom na Krvavecu (oni koji nemaju svoju opremu mogu rentirati kompletnu ski opremu po beneficiranim cenama).
- Celodnevno skijanje u ovom ski centru.
- Po završenom skijanju povratak u Radovljicu, u hotel Life.
- Opciona večera.
- Slobodno vreme.
- Noćenje u hotelu.

4. dan - Četvrtak 20. februar 2020.
- Doručak u restoranu (opciono uz doplatu paketa hrane).
- Polazak ka ski centru Kranjska Gora.
- Celodnevno skijanje u ovom skijalištu.
- Nakon završetka skijanja povratak u Radovljicu u hotel.
- Večera (opciono).
- Fakultativni izlet za Kranj. Obilazak Kranja u trajanju od dva sata.
- Povratak sa izleta u Radovljicu. Slobodneo vreme.
- Noćenje u hotelu.

5. dan  - Petak 21. februar 2020.
- Opcioni doručak (uz dopaltu paketa hrane).
- Spremanje za skijanje i polazak na treći skijaški dan. Vožnja do italijanskog ski centra Tarvisio.
- Celodnevno skijanje u ovom skijalištu.
- Nakon skijanja, povratak u hotel.
- Večera (opciono).
- Slobodno vreme.
- Noćenje u hotelu.

6. dan  - Subota 22. februar 2020.
- Opcioni doručak (uz dopaltu paketa hrane).
- Spremanje za skijanje i polazak na četvrti dan skijanja. Vožnja do austrijskog skijališta Arnoldstein.
- Celodnevno skijanje u Arnoldsteinu.
- Nakon skijanja, povratak u hotel.
- Večera (opciono).
- Slobodno vreme.
- Noćenje.

7. dan  - Nedelja 23. februar 2020.
- Doručak (opciono uz dopaltu paketa hrane).
- Spremanje za skijanje i polazak na treći dan skijanja. Vožnja do italijanskog ski centra Tarvisio.
- Celodnevno skijanje u Tarvisiu.
- Nakon skijanja, povratak Radovljicu, u hotel.
- Večera (opciono).
- Slobodno vreme.
- Noćenje u hotelu.

8. dan - Ponedeljak 24. februar 2020.
- Ustajnje i spremanje stvari. Odjava - napuštanje soba (*). Smeštanje i odlaganje stvari i prtljaga u odgovarajuću hotelsku prostoriju ili sobe koje budu na raspolaganju.
- Doručak (opciono uz dopaltu paketa hrane).
- Spremanje za skijanje i polazak na šesti dan skijanja. Vožnja do ski centra Krvavec.
- Celodnevno skijanje na Krvavecu.
- Nakon skijanja, razduživanje ski opreme u partnerskom ski servisu JeCom (važi za sve one koji su rentirali ski opremu).
- Povratak u hotel. Sređivanje i priprema za polazak.
- Večera u hotelu (opciono).
- Polazak za Beograd (oko 18:30).
- Vožnja kroz Sloveniju i Hrvatsku.

 
9 dan - Utorak 25. februar 2020.
- Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim satima.

(*) Ukoliko u hotelu imaju prostora i mogućnosti omogućiće gostima ostanak u sobama do povratka sa skijanja. U suprotnom, napuštanje soba je pre polaska na šesti dan skijanja, a hotel će obezbediti odgovarajuću prostoriju ili određeni broj soba za odlaganje stvari i presvlačenje.

CENA ARANŽMANA - paketna cena: prevoz i svi neophodni transferi do skijališta, 6 noćenja u hotelu Life u Radovljici, 6-dnevni Julian Alps - po osobi iznosi:
- Za smeštaj u 1/3, 1/5, 1/6 i 1/7 sobama - 335 evra.
- Za smeštaj u 1/2 sobama - 345 evra.

Aranžnan obuhvata:
- Autobuski prevoz na relaciji Beograd - Ljubljana - Begunje - Radovljica - Beograd.
- Sve neophodne transfere do navedenih skijališta prema programu putovanja.
- Izlet u Ljubljanu.
- Organizovanu posetu fabrici ELAN u Begunju i obilazak muzeja i proizvodnog pogona fabrike.
- Kompletnu organizaciju i vođenje putovanja od strane SkiBusovog predstavnika.
- Šest noćenja u 1/2, 1/3, 1/5, 1/6 i 1/7 sobama u hotela Life u Radovljici.
- Šestodnevni Julian Alps skipas koji omogućava skijanje u bilo kom od 14 ski centara koje ovaj skipas obuhvata.

Bez ski pasa: Ukoliko neko ne želi da koristi Julian Alps skipas, cena aranžmana se umanjuje: za odrasle -100 evra, za decu uzrasta 6-15 godina -65 evra.

Šestodnevni skipas Julian Alps - omogućava 6 dana skijanja u bilo kom od gore navedenih ski centrara, koji su u sistemu ove jedinstvene ski karte. Izbor ski centara i raspored skijanja će se odvijati prema planu putovanja, osim u slučajevima kada predstavnik Skibusa na terenu ne proceni da je u interesu grupe, zbog boljih skijaških i vremenskih uslova, da se raspored skijališta po danima promeni i eventualno neko od navedenih skijališta isključi iz programa i zameni drugim (ako uslovi za skijanje u tom skijalištu nisu adekvatni).

Skijaši su u obavezi da čuvaju svoju skipas karticu i vrate je vodiču zadnjega dana nakon skijanja. U slučaju da žele zadržati svoju skipas karticu za uspomenu ili u slučaju gubitka iste, neophodno je platiti 5 evra depozita po svakoj skipas kartici.

Aranžman ne uključuje:
- Boravišnu taksu (2 evra po danu za odrasle - starije od 18 god. i 1 evro po danu za osobe uzrasta 6-18 god.), koja se plaća direktno na recepciji hotela prema važećem cenovniku.
- U cenu, takođe, nije uključeno putno zdravstveno osiguranje sa skijaškim rizikom, koje se može uplatiti u kancelariji SkiBusa.

Rentiranje ski opreme: Ski polaznici ovog programa imaju mogugućnost rentiranja kompletne ski opreme u našem partnerskom ski servisu JeCom na Krvavecu po specijalnim cenama. Komplet ski opreme za svih 6 dana skijanja iznosi 40 evra (obezbeđen je veći popust nego što je inače za SkiBus članove u JeCom sevisu - to predstavlja oko 75% popusta u odnosu na zvaničan cenovnik ski servisa).

Opciona doplata za paket hrane: Svi učesnici ovog programa imaće mogućnost da po specijalnoj ceni doplate paket hrane u restoranu koji se nalazi u zgradi hotela. Paket uključuje 6 doručaka i 6 večera. Cena doplate iznosi 12 evra po danu (doručak i večera su 12 evra), odnosno 72 evra za svih 6 dana boravka. Plaćanje paketa hrane se realizuje direktno u restoranu.

SKI ŠKOLA: Svi polaznici ovog programa imaće mogućnost organizovane ski obuke po beneficiranim uslovima. U ponudi će biti dve opcije ski škole i to:
1. Ski škola - početni nivo. Podrazumeva grupnu nastavu od strane licenciranog ski instruktora kluba SkiBus i tajanju od 3 časa obuke dnevno svih 6 dana skijanja. Cena participacije za polaznika ovog programa ski škole iznosi 40 evra.
2. Ski škola - napredni nivo - grupna ski obuka za sve one koji žele da unapede svoju skijašku tehniku. Trajanje 6 dana po 2 časa ski obuke. Cena po polazniku 30 evra.
Da bi se programi ski škole realizovali, potreno je da bude minimum 15 prijavljenih polaznika (na bilo koju vrstu prgrama obuke).

OSTALE NAPOMENE VEZANE ZA ARANŽMAN:
- Ukoliko bude interesovanja postoji mogućnost grupnog odlaska na zatvoreni olimijski bazen u Radovljici (udaljen oko 10ak minuta hoda od hotela). U slučaju formiranja dovoljnog broja zainteresovanih, moguće je obezbediti grupne karte za ulazak na bazen.
- Fakultativni izlet za Kranj - jednoga dana tokom boravka, u večernjim sartima, nakon povratka sa skijališta i opcione večere, ukoliko bude dovoljno zainteresovanih (minimalno 30 prijavljenih) biće organizovan izlet u Kranj. Svi koji se budu odlučili za ovaj izlet imaće slobodno 2-2,5 sati slobodnog vramena za obilazak Kranja. Doplata za ovaj izlet iznosi 5 evra.
- Tokom boravka, u skijalištima i Radovljici, biće organizovane žurke. Svim polaznicima sa članskim karticama SkiBusa, biće obezbeđeni popusti na piće i hranu u kafeima i restoranima na skijalištima, odnosno u mestu boravka. Detalje i informacije o tim popustima i dogovorima, prenosiće ovlašćeni predstavnik SkiBusa tokom realizacije programa.


NAPOMENE:
Na ovo, kako i sva druga putovanja mogu putovati isključivo članovi udruženja ljuitelja skijanja SkiBus. Proceduru kako postati član možete videti ovde.
Za ovaj aranžman važe opšti uslovi putovanja.
• Minimalan broj putnika za realizaciju putovanja je 40. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana od strane agencije je 5 dana pre puta.


Pogledajte smeštaj za ovaj aranžman:

Hotel LIFE - Radovljica

LIFE HOSTEL SLOVENIA se nalazi u šarmantnom srednjovekovnom gradu Radovljici, poznatom po najvećem broju sunčanih dana u Gorenjskoj. Grad sa bogatim kulturnim nasledem, prekrasnom prirodom, modernim sportskim sadržajima i odlicnom lokacijom duž glavnih saobraćajnica nudi neograničene mogućnosti aktivnog odmora, razgledanja, , istraživanja njene kulture i netaknute prirode i posete brojnim događajima tokom cele godine.

 

Detaljnije...

Detaljnije o destinaciji: Bled

Bled - jedinstvena lepota jezera i njegove okoline, savršen geografski položaj na južnoj strani Alpa u blizini austrijske i italijanske granice čine Bled idealnim mestom za turizam.

Ukrašavaju ga tri dragulja: stari zamak; jezero i ostrvce sa crkvom na njegovoj sredini. Bledski grad, ćutljivi svedok njegove nekadašnje slave, ponosito stoji na steni iznad jezera, a odatle posetioci imaju nezaboravan pogled na Bled i njegovu okolinu.

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: Krvavec

Krvavec je jedan od slovenskih ponosa i jedno od najboljih skijališta u toj zemlji, sudeći po anketama skijaša. Ulaganja u proteklih nekoliko godina napravila su od ovog centra, ne samo odličan skijaški poligon, već i centar koji osim staza i žičara nudi i druge zanimljivosti. Skijalište se nalazi nedaleko od Kranja, a svega 25km od Ljubljane.

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: Cerkno

Cerkno, gradić sa oko 2000 stanovnika, nalazi se u samom srcu Slovenije, tamo gdje završava Gorenjska i počinje Primorska regija. Ovo mesto je poznato po idealnim uslovima za odmor, kako leti, tako i tokom zime. Iznad mesta se prostire istoimeno skijalište - Skijaški centar Cerkno.
Skijalište Cerkno, u više navrata je proglašeno za "Naj skijalište Slovenije". Nalazi se na padinama Črnog vrha u centralnom delu zapadne Slovenije, a prostire se na 70 ha uređenih ski terenana, na visinama od 935 m do 1.291 m.

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: Vogel

U nacionalnom parku Triglav, smješten je VOGEL, prelepim prirodnim krajolicima ukrašeno skijalište. Ski centar leži u srcu Julijskih Alpa, pored najvišeg vrha Slovenije i jednog od najljepših slovenačkih jezera, Bohinjskog jezera. Prostire se na visinama od 1.535 do 1.800 mnv.
Put koji vodi pored Bohinjskoj jezera, dovodi pravo na parking, odakle kreće velika gondola koja vodi u ski centar Vogel. Gondola je izgrađena 2001. i kapaciteta je 80 osoba.

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: Kranjska Gora

Kranjska Gora je smeštena u dolini izmedju Karavanki i Julijskih Alpa, na tromedji Slovenije, Austrije i Italije. Sa svojim impozantnim vrhovima i tajanstvenim šumama, predstavlja izazov za skijaše, planinare i alpiniste. Kao važan zimski sportski centar poznata je po takmičenjima za Svetski kup u skijanju i skijaškim letovima na velikoj skakaonici na Planici.

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: Arnoldstein

Ski centar Arnoldstein - Dreiländereck se nalazi u austrijskoj pokrejini Koruška (Kärnten) južno od grada Filaha (Villach). U neposrednoj je blizini gradića Arnoldstein na samoj tromeđi između Austrije, Slovenije i Italije. Iz Kranjske gore do ovog skijališta se stiže za oko 25 min.

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: Bovec Kanin - Sella Nevea

Skijalište Kanin je najviše slovenačko skijalište i jedino skijalište na kome se staze protežu iznad 2000 m/nv. Nalazi se u severozapadnom delu Slovenije, iznad  turističkog mesta Bovec i reke Soče. U izuzetnom prirodnom okruženju, sa planine Kanin se može uživati u veličanstvenom pogledu na Triglav i Julijske Alpe, kao i Jadransko more - Tršćanski zaliv koi je vazdušnom linijom udaljen 60 km.

Detaljnije...