10-16.01.2021. - Jahorina i Bjelašnica, 7-dnevni ski programi sa smeštajem u Sarajevu


10 - 16. januar 2021. - Šestodnevni ski aranžman u Sarajevu sa skijanjem na dve olimpijske lepotice: Jahorini i Bjelašnici. Posebnu vrednost ovog programa čini sama destinacija na kojoj se boravi, jer Sarajevo sa svojim autentičnim šarmom, u idiličnom zimskom ambijentu, nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Izuzetno bogat sadržaj kojima raspolažu hoteli koji su u ponudi, značajno obogaćuju vrednost ovog ski aranžmana.

U ponudi smeštaja su vrhunski hoteli u Sarajevu, na Ilidži i to: Hotel Hollywood (4 zvezdice) i Hotel Hills (5 zvezdica), sa uslugom na bazi 6 noćenja sa doručkom i produženim boravkom zadnjega dana (izlazak iz hotela je nakon skijanja). Gosti imaju mogućnost doplate (pojedinačnih) večera u izabranim hotelima po beneficiranim cenama, specijalno odobrenim za članove SkiBusa.

PROGRAM PUTOVANJA

1. dan - Nedelja 10.01.2021.
-
Polazak autobuskim prevozom sa zakazanog mesta, u ranim jutarnjim satima (oko 07:00 ujutru). Za ovaj program pored Beograda, obezbeđen je polazak i iz Lazarevca, Vršca, Pančeva.
- Dolazak u Sarajevo i smeštaj u izabrani hotel. Ulazak u sobe predviđen je posle 13:00. Preuzimanje šestodnevnog skipasa Julijan Alps na recepciji hotela.
- Večera (opciono) u hotelu.

2-4. dan - Ponedeljak - sreda, 11-13.01.2021.
- Doručak u hotelu.
- Odlazak na Jahorinu. Celodnevno skijanje.
- Povratak sa skijališta u hotel.
- Večera (opciono) u hotelu.
- Slobodno vreme namenjeno uživanjima u mnogobrojnim sadržajima izabranih hotela ili za obilazak Sarajeva*.

5-6. dan - Četvrtak - petak, 14-15.01.2021.
- Doručak u hotelu.
- Odlazak do ski centra Bjelašnica. Celodnevno skijanje na Bjelašnici. Povratak sa skijališta u hotel.
- Opciona večera u hotelu.
- Slobodno vreme koje se može iskoristiti za obilazak Sarajeva* ili za uživanje u mnogobrojnim sadržajima koje nude izabrani hoteli.

7. dan - Subota, 06.02.2021.
- Doručak u hotelu.
- Odlazak do ski centra Bjelašnica na šesti skijaški dan. Celodnevno skijanje na Bjelašnici. Po povratku sa skijališta, pakovanje i pripremanje za polazak i razduživanje soba.
- Večera u hotelu - važi za sve opcije hotela iz ponude (opciona sedma večera). Putnici mogu korististiti ovu uslugu večere u hotelu neposredno pre polaska nazad, uz odgovarajuću dopaltu je direktno na recepciji hotela). Napuštanje hotela.

U dogovoru sa hotelima putnicima na ovom programu je omogućen ostanak u sobama zadnjega dana sve do povratka sa skijališta, nakon čega će se spremiti za put i razdužiti sobe (late chek-out opcija).

Naša preporuka dodatnih sadržaja u Sarajevu pored nezaboravnog skijanja na olimpijskim planinama...

* Gostima će na raspolaganju biti organizovana tura razgledanja Sarajeva u pratnji profesionalnog stručnog vodiča.

CENA ARANŽMANA (ski paketa) po osobi iznosi:

Varijanta smeštaja 1: Hotel Hollywood 4*, Sarajevo
Odrasle osobe (stariji od 15 god):
- Za smeštaj u 1/4 sobama - 285 evra.
- Za smeštaj u 1/3 sobama - 295 evra.
- Za smeštaj u 1/2 sobama - 310 evra.

Popust za decu 6-15 godina (uz minimum dve osobe starije od 15 god) u odnosu na definisanu cenu za odrasle iznosi - 30 eur.
Cena za decu do 6 godina (u krevetu sa roditeljima) - 65 eur.

Varijanta smeštaja 2: Hotel Hills 5*, Sarajevo
Odrasle osobe (stariji od 15 god):
- Za smeštaj u 1/4 sobama - 340 evra.
- Za smeštaj u 1/3 sobama - 355 evra.
- Za smeštaj u 1/2 sobama - 375 evra.

Popust za decu 6-15 godina (uz minimum dve osobe starije od 15 god) u odnosu na definisanu cenu za odrasle iznosi - 55 eur.
Cena za decu do 6 godina (u krevetu sa roditeljima) - 65 eur.

Broj odraslih osoba u sobi, određuje veličinu sobe i u tom smislu važe gore navedene cene. Deca koja putuju sa roditeljima ili odraslim pratiocima i sa njima su smeštena, imaju obezbeđene odgovarajuće popuste u zavisnosti od uzrasta, a prema navedenim cenama. Npr: Ukoliko dvoje odraslih putuju sa dvoje dece 6-15god, u tom slučaju će biti smešteni u 2+2  sobi (2 kreveta i 2 pomoćna kreveta), a plaćače dvokrevetnu sobu sa pripadajućim popustima za decu. Navedene cene važe za decu sa roditeljima ili odraslim pratiocima i to na 3. i 4. krevetu u sobi (deca mogu da ostvare navedeni popust ako putuju sa minimum dve odrasle osobe).

Za sve hotele navedene cene važe za minimum dve odrasle osobe u sobi. U suprotnom, ukoliko jedna odrasla osoba putuje sa decom, za jedno dete na osnovnom ležaju moraće da se izvrši odgovarajuća korekcija cene.

Za ovaj program obezbeđen je polazak iz Vršca, Pančeva i Lazarevca. Doplata za polaske iz ovih gradova iznosi 10 evra.

Aranžnan obuhvata:
- Autobuski prevoz na relaciji Beograd-Sarajevo-Beograd sa svim transferima do skijališta i nazad
- Uslugu šest noćenja sa doručkom sa smeštajem u odgovarajućim sobama hotela Hollywood 4* i Hills 5* u Sarajevu (uz uslov da u sobi borave minimum dve odrasle osobe). Gostima su na raspolaganju bogati sadržaji oba hotela (bazeni, spa centri, fitness sale i dr).
- Produženi boravak poslednjeg skijaškog dana, kada se gosti nakon skijanja vraćaju u hotel i imaju sobe na raspolaganju za pripremu za put.
-  3-dnevni skipas za Jahorinu i 3-dnevni skipas za Bjelašnicu.  

Bez ski pasa
: Ukoliko neko ne želi da koristi skipas, cena aranžmana se umanjuje: za odrasle -65 evra, za decu -60 evra.

Aranžman ne uključuje: boravišnu taksu (1,3 evra po danu za odrasle - starije od 12 god. i 0,65 evra po danu za decu 6-12 god.), koja se plaća direktno na recepciji hotela, po važećem cenovniku lokalne samouprave. U cenu, takođe, nije uključeno putno zdravstveno osiguranje sa skijaškim rizikom, koje se može uplatiti u kancelariji SkiBusa.

Opciona doplata za večeru: Gosti imaju mogućnost da na recepciji izvrše odgovarajuću doplatu za svaku pojedinačnu večeru. Gostima imaju mogućnost koristiti uslugu ukupno 7 večera (zadnjega dana boravka, nakon skijanja i povratka u hotel, te razduživanja soba, program se završava). Doplata za večeru u hotelu Hollywood 4* iznosi 7 evra, a u hotelu Hills 5* je 8 evra. Deca 6-15 god imaju popust 30% na cenu opcionih večera, dok deca 0-6 god ne doplaćuju za ovu uslugu.

Ski škola za decu  
Gostima će na usluzi biti SkiBusova škola skijanja, koju će realizovati ski instruktori naročito iskusni u radu sa najmlađima. Na raspolaganju je nekoliko varijati skijaške obuke:

Varijanta 1:
6 dana po 4 časa grupne ski obuke (8-12 polaznika)
- za jedno dete: 130 evra (24 časa obuke, 1 čas obuke = 4,65 evra), 
- za dvoje dece iz jedne porodice 220 evra (4,58 evra po času obuke)
- za troje dece iz jedne porodice 300 evra (4,17 evra po času obuke). 
Varijanta 2:
jedan dan 4 časa grupne 
ski obuke (8-12 polaznika)
- cena obuke po detetu: 50 evra.
Varijanta 3:
6 dana celodnevne ski obuke - deca se priključuju dečijem ski kampu, koji se u istom terminu realizuje na ovoj destinaciji: 180 evra (6 dana po 8 časova ski obuke, 1 čas obuke = 3,75 evra).

Za realizaciji ski obuke potrebno je najmanje 8 prijavljenih polaznika.

Ski obuku realizuju naši ski instruktori u ski centru prema definisanom programu putovanja.
Napomena: Jedan čas ski obuke podrazumeva 45 min.

Kako je ovaj aranžman predviđen da se realizuje sopstvenim prevozom putnici mogu prema svojim željama i potrebama korigovatii postojeći program putovanja menjajući broj dana boravka i skijanja, te pomerajući termine dolaska i odlaska. Za takve specijalne zahteve obratitie se direktno kancelariji kako bi napravili program samo za Vas.

NAPOMENE:
Na ovo, kako i sva druga putovanja mogu putovati isključivo članovi Udruženja ljuitelja skijanja SkiBus. Proceduru kako postati član možete videti ovde.
Za ovaj aranžman važe sledeći opšti uslovi putovanja.
• Minimalan broj putnika za realizaciju putovanja je 40. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana od strane agencije je 5 dana pre puta.
• Organizator putovanja ne može uticati na spratnost smeštaja i deo zgrade. Raspodelu soba vrši recepcija po dolasku putnika. SkiBus će proslediti zahteve i želje putnika, ali nije u mogućnosti da garantuje za iste. 
• Za putovanje u inostranstvo putnik mora imati važeću putnu ispravu. Službenik agencije (organizatora putovanja, ili pak subagenta-posrednika, kod koga se uplata vrši ) nije ovlašćen da utvrđuje validnost putnih i drugih isprava i dokumenata.
• Organizator ne snosi odgovornost za ne dobijanje vize i u tom slučaju smatra se da je putnik odustao od putovanja i podleže troškovima otkaza putovanja prema Opštim uslovima. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju.
• Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa putovanja ili otkaza putovanja.
• Organizator putovanja može zahtevati povećanje ugovorene cene ako je nakon zaključenja ugovora došlo do promene u kursu razmene valute, ili do promene u tarifama prevoznika koje utiču na cenu putovanja, kao i u drugim slučajevima predviđenim zakonom.