closinglevo.jpg closingdesnonojoint.jpg

02-08.februar 2020. - Bled, ski centari regije Julian Alps


02-08. februar 2020. Sedmodnevni ski aranžman u Sloveniji sa smeštajem na Bledu i 6-dnevnim skipasom Julian Alps, koji omogućava 6 dana skijanja u bilo kom od 14 obuhvaćenih skijališta. To je ski karta za 5 slovenačkih skijališta plus 6 u Italiji i 3 u Austriji. Iz Bleda, kao centralnog mesta ove regije, lako je dostupno, udaljeno oko 1h vožnje, sedam skijališta u kojima može da se skija sa ovom jedinstvenom skipas karticom. To su Kranjska Gora, Krvavec, Cerkno, Soriška planina, u SLO, Sella Nevea, Tarvisio u ITA, Arnoldstein, Goldeck u AUS, a nešto dalji Zoncolan (ITA) i Innerkrems (AUS). Skijaši sami odlučuju kog dana će ići na koju skijašku destinaciju u zavisnosti od uslova na stazama, nivoa svog skijaškog znanja, procene vremenskih prilika i sl. Posebnu vrednost ovog programa čini sama destinacija na kojoj se boravi, jer Bled sa svojom autentičnom lepotom u idiličnom zimskom ambijentu, nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

U ponudi smeštaja su sledeći hoteli na Bledu: Hotel Lovec (4 zvezdice), Hotel Kompas (4 zvezdice), Hotel Rikli (4s zvezdice), Hotel Slavica (3 zvezdice), Hotel Ribno (3 zvezdice), Hotel Krim (3 zvezdice). Usuga je na bazi polupansiona.

PROGRAM PUTOVANJA

1. dan - Nedelja 02.02.2020.

- Dolazak na Bled i smeštaj u izabrani hotel. Ulazak u sobe predviđen je posle 14:00. Preuzimanje šestodnevnog skipasa Julijan Alps na recepciji hotela.
- Večera u hotelu.

2-6. dan - Ponedeljak 03.02.2020. - Petak 07.02.2020
- Doručak u hotelu. Odlazak sopstvenim prevozom prema ličnom izboru na neko od šest skijališta koje je u sistemu skipasa Julijski Alpi. Celodnevno skijanje. Povratak sa skijališta u hotel. Slobodno vreme.
- Večera u hotelu.

7. dan - Nedelja 08.02.2020.
- Doručak. Celodnevno skijanje. Po povratku sa skijališta, pakovanje i pripremanje za polazak i razduživanje soba.
- Večera u hotelu - važi za sve opcije hotela iz ponude (opciono sedma i poslednja večera - koja ne spada u uslugu šest polupansiona. Putnici mogu korististiti ovu uslugu večere u hotelu neposredno pre polaska nazad, uz odgovarajuću dopaltu je direktno na recepciji hotela). Napuštanje hotela.

* U dogovoru sa hotelima putnicima na ovom programu je omogućen ostanak u sobama zadnjega dana sve do povratka sa skijališta, nakon čega će se spremiti za put i razdužiti sobe (late chek-out opcija).

Ovaj pogram posebno pogoduje porodicama, jer nudi niz pogodnosti i benefita za decu. Gostima će na usluzi biti SkiBusova škola skijanja, koju će realizovati ski instruktori naročito iskusni u radu sa najmlađima. Detaljnije o ski školi u nastavku teksta ovog aranžmana.

Cena aranžmana po osobi iznosi:

Opcija 1 - Hotel Krim 3*:
- Odrasli - 359 eur.
- Deca 6-15 godina (uz roditelje) - 230 eur.
- Deca do 6 godina (u krevetu sa roditeljima) -   55 eur.

Opcija 2 - Hotel Ribno 3*:
- Odrasli - 369 eur.
- Deca 6-15 godina (uz roditelje) - 235 eur.
- Deca do 6 godina (u krevetu sa roditeljima) -   50 eur.

Opcija 3 - Hotel Lovec 4* :
- Odrasli - 419 eur.
- Deca 6-15 godina (uz roditelje) - 265 eur.
- Deca do 6 godina (u krevetu sa roditeljima) -   55 eur.

Opcija 4 - Hotel Kompas 4* sa kirišćenjem bazena u hotelu:
- Odrasli - 419 eur.
- Deca 6-15 godina (uz roditelje) - 265 eur.
- Deca do 6 godina (u krevetu sa roditeljima) -   55 eur.

Opcija 5 - Hotel Savica 3*:
- Odrasli - 459 eur.
- Deca 6-15 godina (uz roditelje) - 285 eur.
- Deca do 6 godina (u krevetu sa roditeljima) -   55 eur.
Welness centar Živa - gosti hotela Savica imaju besplatan ulaz na bazenski deo centra.

Opcija 6 - Hotel Rikli 4*s (ex hotel Golf):
- Odrasli - 555 eur.
- Deca 6-15 godina (uz roditelje) - 340 eur.
- Deca do 6 godina (u krevetu sa roditeljeima) -   55 eur.
Welness centar Živa - gosti hotela Rikli imaju besplatan ulaz na bazenski deo centra.

Za sve hotele navedene cene važe za minimum dve odrasle osobe u sobi. U suprotnom, ukoliko jedna odrasla osoba putuje sa decom, za jedno dete na osnovnom ležaju moraće da se izvrši odgovarajuća korekcija cene.

Aranžnan obuhvata:
- Šest polupansiona u 1/2 ili 1/3 sobama u izabranom hotelu (uz uslov da u sobi borave dve odrasle osobe).
- Šestodnevni Julian Alps skipas koji omogućava skijanje u bilo kom od 14 ski centara koje ovaj skipas obuhvata:

Bez ski pasa: Ukoliko neko ne želi da koristi Julian Alps skipas, cena aranžmana se umanjuje: za odrasle -110 evra, za decu -65 evra.

Prevoz: Aranžman se realizuje na bazi sopstvenog prevoza.  U ovom terminu biće obezbeđen autobuski prevoz u slučaju dovoljno prijavljenog broja putnika. Doplata za autobuski prevoz sa svim transferima ka skijalištima (skija se prema našem programu putovanja) iznosi 75 eura.

Aranžman ne uključuje: boravišnu taksu (3,20 evra po danu za odrasle - starije od 18 god. i 1,6 evra po danu za decu 6-18 god.), koja se plaća direktno na recepciji hotela, po važećem cenovniku. U cenu, takođe, nije uključeno putno zdravstveno osiguranje sa skijaškim rizikom, koje se može uplatiti u kancelariji SkiBusa.

Opciona doplata za završnu večeru, zadnjega dana nakon skijanja (sedma večera koja ne spada u uslugu 6 polupansiona) plaća se od strane putnika uz predhodnu najavu direktno na recepciji hotela, po beneficiranim cenama i iznosi:
- Za hotele Rikli i Savica -11 evra za sve starije od 15 god, 8 evra za decu 6-15 god, gratis za decu ispod 6 god.
- Za hotel Ribno 12 evra za sve starije od 15 god, 9 evra za decu 6-15 god, gratis za decu ispod 6 god.
- Za hotele Krim, Lovec i Kompas - cena 12 evra za sve starije od 15 god, 8 evra za decu 6-15 god, gratis za decu ispod 6 god.

Ski škola za decu 
Gostima će na usluzi biti SkiBusova škola skijanja, koju će realizovati ski instruktori naročito iskusni u radu sa najmlađima. Na raspolaganju je nekoliko varijati skijaške obuke:

Varijanta 1:
6 dana po 4 časa grupne ski obuke (8-12 polaznika)
- za jedno dete: 105 evra (24 časa obuke, 1 čas obuke = 4,37 evra), 
- za dvoje dece iz jedne porodice 170 evra (3,54 evra po času obuke)
- za troje dece iz jedne porodice 230 evra (3,20 evra po času obuke). 
Varijanta 2:
jedan dan 4 časa grupne 
ski obuke (8-12 polaznika)
- cena obuke po detetu: 40 evra.
Varijanta 3:
6 dana celodnevne ski obuke - deca se priključuju dečijem ski kampu, koji se u istom terminu realizuje na ovoj destinaciji: 150 evra (6 dana po 8 časova ski obuke, 1 čas obuke = 3,12 evra)

Za realizaciji ski obuke potrebno je najmanje 8 prijavljenih polaznika.
Ski obuku realizuju naši ski instruktori u ski centru prema definisanom programu putovanja.

SKIJANJE ZA PORODICE
Uz ovaj aranžman iskoristite specijalizovan skijaški program namenjen porodicama sa decom. Pored višegodišnjeg iskustva u organizaciji dečijih ski kampova namenjenih isključivo deci, sa primarnim ciljem usavršavanja njihove skijaške tehnike, SkiBus je razvio i programe koji su prilagođeni i strogo su u funkciji porodica. Posebnu pogodnost predstavlja i činjenica da će ovaj program privlačiti veliki broj porodica, čime se otvara prostor za međusobno druženje roditelja sa jedne, kao i dece sa druge strane.

Ski škola JULIJSKI ALPI - ski safari (Varijanta 1)
Program ski obuke se realizuje za svu decu uzrasta od 5 do 15 godina i podrazumeva skijašku obuku od početnog do naprednog skijaškog nivoa. Na ovom aranžmanu organizovana je varijanta ski obuke koja traje ukupno 4 časa dnevno (2 časa pre podne + 2 časa posle podne) i to svih 6 dana boravka. Deca se dele u grupe prema uzrastu i nivou skijaškog znanja. Grupe broje od 8 do 12 polaznika obučavaju naši instruktori, sa iskustvom u radu sa najmlađima.

Dečiji ski kamp - ski safari (Varijanta 3)
Sve porodice koje borave na ovoj destinaciji i poseduju Julijski Alpi skipas, mogu svoju decu priključiti dečijem ski kampu koji se u isto vreme organizuje od strane ski kluba. Obuka podrazumeva celodnevno skijanje sa instruktorom (8 skijaških časova) u okviru formiranih grupa (grupe se formiraju prema uzrastu i nivou skijjaškog znanja), koje broje 8-10 polaznika. Kamp se realizuje u trajanju od 6 dana.Kako je ovaj aranžman predviđen da se realizuje sopstvenim prevozom putnici mogu prema svojim željama i potrebama korigovatii postojeći program putovanja menjajući broj dana boravka i skijanja, te pomerajući termine dolaska i odlaska. Za takve specijalne zahteve obratitie se direktno kancelariji kako bi napravili program samo za Vas.

NAPOMENE:
Na ovo, kako i sva druga putovanja mogu putovati isključivo članovi Udruženja ljuitelja skijanja SkiBus. Proceduru kako postati član možete videti ovde.
Za ovaj aranžman važe sledeći opšti uslovi putovanja.
• Minimalan broj putnika za realizaciju putovanja je 40. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana od strane agencije je 5 dana pre puta.
• Organizator putovanja ne može uticati na spratnost smeštaja i deo zgrade. Raspodelu soba vrši recepcija po dolasku putnika. SkiBus će proslediti zahteve i želje putnika, ali nije u mogućnosti da garantuje za iste. 
• Za putovanje u inostranstvo putnik mora imati važeću putnu ispravu. Službenik agencije (organizatora putovanja, ili pak subagenta-posrednika, kod koga se uplata vrši ) nije ovlašćen da utvrđuje validnost putnih i drugih isprava i dokumenata.
• Organizator ne snosi odgovornost za ne dobijanje vize i u tom slučaju smatra se da je putnik odustao od putovanja i podleže troškovima otkaza putovanja prema Opštim uslovima. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju.
• Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa putovanja ili otkaza putovanja.
• Organizator putovanja može zahtevati povećanje ugovorene cene ako je nakon zaključenja ugovora došlo do promene u kursu razmene valute, ili do promene u tarifama prevoznika koje utiču na cenu putovanja, kao i u drugim slučajevima predviđenim zakonom.


Pogledajte smeštaj za ovaj aranžman:

Hotel Savica - Bled

Hotel Savica 3* u centru Bleda poznat je po tome što pruža kvalitetan smještaj u povezanim porodičnim sobama pogodnim i za porodicama sa malom decom. Za decu je obezbeđen bogat program animacije.
Hotel pripada lancu hotela i odmarališta Sava, nalazi se na svega 250 metara od Bledskog jezera. Gostima nudi besplatan ulazak na bazene i termalne bazene u obližnjem velnes centru Živa, kao i popust na korišcenje sauna. Na raspolaganju je besplatan internet.

Detaljnije...

Hotel Ribno - Bled

Hotel Ribno je smešten u živopisnom selu Ribno, na 2,5 km od centra Bleda. Okružen je borovom šumom i raspolaže sadržajima za aktivnosti na otvorenom, kao što su 5 teniskih terena i teren za odbojku na plaži.
U ukusnim jelima lokalne i internacionalne kuhinje i raznovrsnim slovenačkim vinima možete uživati u nekom od 3 restorana hotela Ribno Bled. Hotel poseduje otvorenu terasu i poslovni centar. U velnes centru na raspolaganju su vam saune, hidromasažne kade i masaže.

Detaljnije...

Hotel Krim - Bled

Naselje Bled nalazi se na severozapadu Slovenije, u podnožju Julijskih Alpa. Udaljen od Beograda cca 580 km Bled je, sa svojom okolinom i prirodnim lepotama, pravi biser Slovenije.
Prijatan i bezbrižan odmor među prijateljima! Ovo je slogan Hotela Krim na Bledu koji je osnovan pre više od 50 godina. Hotel se nalazi u centru Bleda, na 100 metara od jezera i u blizini sportskog kompleksa. U prelepom prirodnom okruzenju pored jezera i nudi sve sto je gostu potrebno za opustanje i aktivan odmor.

Detaljnije...

Hotel Rikli Balance - Bled

Rikli Balance Hotel ****S u sastavu grupe "Sava hotels & resort".

Jedan od naprestižnijih na Bledu, Rikli Balance Hotel (Ex Golf) oživljava tradiciju lokalnog okruženja Bleda sa usmerenjem na održivi razvoj. Hotel je dobio ime po Arnoldu Rikliju, švicarskom lekaru prirodne medicine koji je na Bledu još u 19. veku osnovao prirodno lečilište. U restoranima hotela se služe lokalna i tradicionalna jela, a u wellness sadržajima možete priuštiti  alpsko ili medeno opuštanje.

Detaljnije...

Hotel Kompas - Bled

Hotel Kompas**** se nalazi u samom srcu Bleda. Izgrađen u originalnom alpskom stilu, harmonično se uklapa sa prirodnim okruženjem, koje karakterišu visoke visoravni i vrhovi Julijskih Alpa. Jedinstvena lokacija pruža posetiocima nezaboravan pogled na Bledsko jezero i dvorac. Posebno očaravajuća karakteristika hotela je njegova terasa, gde se možete opustiti, prepustite se suncu i kupati unutar zastakljenog bazena koji nudi jedinstveni pogled na jezero. Masažni bazen i saune osiguravaju savršenu opuštenost, a tu su i fitness centar i teren za skvoš za one koji žele nešto aktivniji odmor.

Detaljnije...

Hotel Lovec - Bled

Hotel Best Western Premier Lovec 4* je smešten u srcu Bleda, na svega par koraka od Bledskog jezera. Iz hotela se pruža veličanstven pogled na jezero i okolne Alpe. U ponudi ima besplatan bežični internet u zajedničkim prostorijama i besplatan parking u sklopu objekta.

Možete se opustiti u spa centru hotela Lovec, koji uključuje zatvoreni bazen, hidromasažnu kadu i saune. Masaže su vam na raspolaganju na zahtev.

Detaljnije...

Detaljnije o destinaciji: Bled

Bled - jedinstvena lepota jezera i njegove okoline, savršen geografski položaj na južnoj strani Alpa u blizini austrijske i italijanske granice čine Bled idealnim mestom za turizam.

Ukrašavaju ga tri dragulja: stari zamak; jezero i ostrvce sa crkvom na njegovoj sredini. Bledski grad, ćutljivi svedok njegove nekadašnje slave, ponosito stoji na steni iznad jezera, a odatle posetioci imaju nezaboravan pogled na Bled i njegovu okolinu.

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: Krvavec

Krvavec je jedan od slovenskih ponosa i jedno od najboljih skijališta u toj zemlji, sudeći po anketama skijaša. Ulaganja u proteklih nekoliko godina napravila su od ovog centra, ne samo odličan skijaški poligon, već i centar koji osim staza i žičara nudi i druge zanimljivosti. Skijalište se nalazi nedaleko od Kranja, a svega 25km od Ljubljane.

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: Cerkno

Cerkno, gradić sa oko 2000 stanovnika, nalazi se u samom srcu Slovenije, tamo gdje završava Gorenjska i počinje Primorska regija. Ovo mesto je poznato po idealnim uslovima za odmor, kako leti, tako i tokom zime. Iznad mesta se prostire istoimeno skijalište - Skijaški centar Cerkno.
Skijalište Cerkno, u više navrata je proglašeno za "Naj skijalište Slovenije". Nalazi se na padinama Črnog vrha u centralnom delu zapadne Slovenije, a prostire se na 70 ha uređenih ski terenana, na visinama od 935 m do 1.291 m.

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: Vogel

U nacionalnom parku Triglav, smješten je VOGEL, prelepim prirodnim krajolicima ukrašeno skijalište. Ski centar leži u srcu Julijskih Alpa, pored najvišeg vrha Slovenije i jednog od najljepših slovenačkih jezera, Bohinjskog jezera. Prostire se na visinama od 1.535 do 1.800 mnv.
Put koji vodi pored Bohinjskoj jezera, dovodi pravo na parking, odakle kreće velika gondola koja vodi u ski centar Vogel. Gondola je izgrađena 2001. i kapaciteta je 80 osoba.

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: Kranjska Gora

Kranjska Gora je smeštena u dolini izmedju Karavanki i Julijskih Alpa, na tromedji Slovenije, Austrije i Italije. Sa svojim impozantnim vrhovima i tajanstvenim šumama, predstavlja izazov za skijaše, planinare i alpiniste. Kao važan zimski sportski centar poznata je po takmičenjima za Svetski kup u skijanju i skijaškim letovima na velikoj skakaonici na Planici.

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: Arnoldstein

Ski centar Arnoldstein - Dreiländereck se nalazi u austrijskoj pokrejini Koruška (Kärnten) južno od grada Filaha (Villach). U neposrednoj je blizini gradića Arnoldstein na samoj tromeđi između Austrije, Slovenije i Italije. Iz Kranjske gore do ovog skijališta se stiže za oko 25 min.

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: Bovec Kanin - Sella Nevea

Skijalište Kanin je najviše slovenačko skijalište i jedino skijalište na kome se staze protežu iznad 2000 m/nv. Nalazi se u severozapadnom delu Slovenije, iznad  turističkog mesta Bovec i reke Soče. U izuzetnom prirodnom okruženju, sa planine Kanin se može uživati u veličanstvenom pogledu na Triglav i Julijske Alpe, kao i Jadransko more - Tršćanski zaliv koi je vazdušnom linijom udaljen 60 km.

Detaljnije...