Popova Špka, MKD - Udruženje SkiBus na prezentaciji ski centra na Šar Planini

10/03/2018

U periodu od 02. do 04. marta 2018. godine  Ski centar "Popova Šapka" bio je domaćin delegaciji Udruženja ljubitelja skijanja "SKI BUS" uz Beograda, kojom prilikom im je predstavljeno skijalište Popova Šapka, njegovi potencijali i strateški planovi razvoja.

U toku boravka, između predstavnika ski centra, kojim gazduje“ Elem Tours“ iz Skoplja, zvaničnika Agencije za promociju i podršku turizmu Republike Makedonije i delegacije gostiju Udruženja SkiBus, organizovana je stručna interaktivna ski radionica - debata na temu razvoja i promocije ovog ski regioona.

Ispred udruženja SkiBus, u poseti ski centru Popova Šapka bili su predstavnici SkuBusa iz raznih regiona Srbije, sportski radnici, profesori fizičkog vaspitanja, instruktori i treneri skijanja, predstavnici određenih planinarskih društava, vodiči SkiBusa, predstavnici GSS-a, kao i novinari prvenstveno specijalizovani za zimske sportove i desrtinacije.

"SKI BUS" iz Republike Srbije je najveće Udruženje na Balkanu u kojem imaju veliki broj skijaša i sportskih radnika (trenutno imaju više od 25.000 članova pretežno iz Srbije) sa jedinstvenim konceptom koji je potpuno posvećen popularizaciji zimskih sportova i usmeravanju na sve lјubitelјe zimskih sportova i aktivnog odmora u prirodi.

Cilј radionice i posete od strane predstavnika SkiBusa je u osnovi je bio razmenjivanje međusobnih iskustava i zananja, predstavljanje tekućih kapaciteta ski centra i urvrđivanje potencijala koje nudi ova skijaška regija. Poseban osvrt je bio na predstavljanju strategijskih pravaca razvoja ove skijaške destinacije i zajedničko učestvovanje u osmišljavanju koncepcije razvoja ski centra, prvenstveno kroz organizaciono-kadrovski deo. Kroz svojevrsnu interaktivnu radnu tribinu, analizirani su prednosti i nedostaci ski centra Popova Šapka, mogućnosti koje postoje za aktivni turizam, prvernstveno sa aspekta dovođenja skijaških, planinarskih i grupa avanturističkih putnika. Nakon završene radionice, domaćini su organizovali svečanu večeru uz prigodno družanje.



Pošaljite svoj komentar

Komentari

Niko nije komentarisao ovu stranu.