Prvomajski rafting Limom i poseta Parka prirode Uvac


Prvomajski rafting na reci Lim i poseta Parka prirode Uvac
Program uključuje obilazak Jokinog vrela na Zlatiboru, rafting Limom na ruti Kumanica - Prijepolje, dugoj 30km kada će se obići manastiri Kumanica i Mileševa, obilazak Specijalnog rezervata prirode Uvac, azavisno od konkretnog aranžmana može još da uzključije obilazak Pribojske Banje i Manastira Svetog Nikole, posetu eko selu Vraneši, obilazak Sopotnice i njenih slapova, obilazak i plovidbu Zlatarskim jezerom kod Kokinog broda...
Cena aranžmana uključuje kompletan program puta i autobuski prevoz sa svim neophodnim transferima, te tri polupansiona u hotelu Lim u Priboju.

PROGRAM PUTOVANJA:

1 DAN.  Polazak iz Beograda sa parkinga Sava cenra u 07:00 ujutru. Dolazak na Zlatibor na Jokino Vrelo i uživanje u predivnom ambijentu ovog etno sela. Nastavak puta za Priboj u kasnim popodnevnim satima. Dolazak u Priboj i smeštanje u hotel Lim u izabrane sobe. Večera u hotelu. Slobodno vreme..

2 DAN.  Nakon doručka, premanje i polazak na rafting. Neposredno pre raftinga obilazak manastira Kumanica, Nakon čega sledi start raftinga Limom ka Prijepolju. Duž rafting rute Kumanica - Prijepolje, dugoj 30km, proći će se kroz bukove: ”najveći”, ”najlepši” i “buk stena sa kondomama”, a pored pored adrenalina, posetioci će imati prilike da uživaju u razgledanju fascinantnih krajolika koje nudi dolina Lima. Kraći odmor je predviđen kod Petrovca na Limu, mestu gde će hrabri i odvažni imati prilike da skaču sa višemetarskih skakaonica, mestu gde se inače i održava takmičenje u skokovima u vodu. Nastavak splavarenja sve do ušća Mileševke u Lim, nakon čega sledi presvlačenje u suvu opremu i prevoz autobusom do manastira Mileševa, zadužbine kralja Vladislava i Sv. Save iz 1218. godine, poznatog po svetski značajnoj freski “Beli andjeo”. Povratak u hotel Lim u Priboju. Večera u hotelu. Velika žurka u Priboju u organizaciji SkiBusa.

3. DAN.  Ustajanje i doručak u hotelu. Nakon doručka kreće se na Uvačko jezero (u slučaju niskog vodostaja umesto po gornjem Uvačkom, ploviće se Zlatarskom jezeru), odakle se polazi na izuzetno аtrаktivnu i nazaboravnu vožnju kаtаmаrаnimа Uvačkim jezerom i meandrima Uvca. Specijalni rezervat prirode Uvac, jednan od najlepših rezervata prirode U Srbiji, stanište je izuzetno retke vrste orla lešinara, Beloglavog supa (orlova koji krase grb Srbije još iz doba Nemanjića). Ploveći Uvačkim jezerom i čuvenim meandrima Uvca, u ukupnoj dužini od 23km, uživaće se u veličanstveoj prirodi, proći će se pored starog mosta na Žvalama (koji predstavlja deo starog puta Carigrad-Dubrovnik, tzv. "put soli") i zidina vojne karaule "Klek" iz 13.-og veka. Posebnu atrakciju predstavlja obilazak Ledene pećine (600m), koja se na ovoj ruti. Na ivicama litica duž kanjona videće se gnezda Beloglavog supa, a ove fascinantne ptice, raspona krila i preko 3m, veličanstveno će krstariti nebom iznad. U toku trajanja ove ture organizovaće se ručak u prirodi (opcionog karaktera). Povratak u hotel Lim u Priboju. Večera u hotelu. Žurka u organizaciji SkiBusa.

4. DAN. Doručak u hotelu. Razduživanje soba. Odmor i razgledanje grada. Polazak iz Priboja u ranim popodnevnim satima. Usputno zaustavljanje za kratak obilazak Pribojske Banje i poseta Manastiru Sveti Nikola iz XII veka. Nastavak putovanja i dolazak u eko selo Vraneši, gde će se u oazi mira, na gotovo 1000m/nv napraviti dvočasovna pauza za odmor i ručak (opciono). Uživanje u vidikovcu i pogledu koji se pruža sa ovoga mesta na Zlatarsko i Radoinjsko jezero, ali i na let Beloglavih supova, koji vrlo često nadleću nebo iznad eko sela. Nastavak puta ka Beogradu. Dolazak u Beograd u večernjim satima.

Ukoliko ste zainteresovani da ovaj program realizuemo sa vašom grupom, firmom ili organizacijom, kontaktirajte nas.

 


Aktuelni aranžmani za ovu ponudu:

Trenutno nema aktuelnih aranžmana za ovu ponudu.