Trodnevni SkiBusov rafting & tracking program


Program je idealan svim ljubiteljima prirode i avanture. Bekstvo iz civilizacije u divlje i netaknute predele. Uživaćete u prirodi Nacionalnog parka Sutjeska prvenstveno u prašumi Perućici i Trnovačkom jezeru ispod grandioznog Maglića. Divićete se drugom po veličini svetskom kanjonu koga seče Tara "suza Evrope". Rafting ovom rekom će svakako biti nezaboravan doživljaj..

PRVI DAN: Beograd ■ Tjentište ■ Prašuma Perućica i pogled na vodopad Skakavac ■ Prijevor ■ Maglić - Trnovačko jezero

Polazak iz Beograda sa parkinga Sava Centra u ranim jutarnjim časovima.
Dolazak u hotel Mladost na Tjentištu (Nacionalni park Sutjeska), smeštaj u sobe i doručak u hotelu. Početak tracking ture. Vožnja terenskim vozilima do vidikovca "Dragoš sedlo"  odakle se pruža prekrasan pogled na prašumu Perućicu, jedinu preostalu prašumu Evrope i na vodopad Skakavac. Nastavak puta do  Prijevora, jednog od retkih mesta u Evropi gde možete sresti konje koji slobodno šetaju planinskim prevojima, piti ledenu vodu sa mnogobrojnih izvora i posmatrati orlove u njihovom veličanstvenom letu. Tura se dalje nastavlja pešice ka Trnovačkom jezeru udaljenom na oko dva sata hoda.  Dolazak na vis iznad modrog Trnovačkog jezera i lagano spuštanje ka njemu svim prisutnima će urezati sliku bajkovite prirode koju sigurno neće zaboraviti. Na obali jezera, koje se   nalazi na visini od 1700mnv će se napaviti dvočasovni odmor. Hladna i besprekorno čista voda jezera će okrepiti punike od naporne šetnje. Nakon kupanja, sunčanja i odmora, sledi povratak do Prijevora, odakle se vozilima vraća u hotel. Večera u hotelu.

DRUGI DAN: Tjentište ■ Šćepan polje ■ Brštanovica, kamp Encijan ■ šetnja kroz Kanjon reke Tare ■ stari viseći most

9:00 – 10:00 Doručak u hotelu Mladost na Tjentištu. 10:30 Polazak u rafting-kamp na reci Tari. Prolazak kroz Foču i dolazak na Šćepan polje odakle se pruža prekrasan pogled na mesto gde se Piva i tara spajaju u Drinu. Nastavak puta terenskim vozilima do kampa. Smeštanje u kampu i odmor. U popodnevnim satima predviđena je lagana dvočasovna šetnja kroz kanjon Tare i obilazak starog visećeg mosta, koji predstavlja pravu atrakciju i za Indianu Jonesa lično. Uveče je organizovana večera, takva da su mnogi retko kad u prilici da jedu tako nešto. Etno specijaliteti, koji se ovde služe spremaju se na tradicionalan načun. Večernje druženje uz dobru muziku…

TREĆI DAN: Kamp na reci Tari ■ Brštanovica ■ rafting Tarom ■ Šćepan polje ■ Višegrad ■ Beograd

9:00 – 10:00 Doručak u kampu. Odmor i uživanje do polaska na rafting. 13:30 polazak na rafting. Rafting Tarom sa usputnim zaustavljanjima predviđenim za kupanje i gledanje mnogobrojnih vodopa u trajanju od  oko 3 sata. Dolazak na Šćepan polje. Presvlačenje, spremanje i ručak etno specijaliteta u kampu.. Polazak za Beograd. Usputno zaustavljanje u Višegradu i poseta čuvenom mostu na Drini, koga je Ivo Andrić ovekovečio u svom delu „Na Drini ćuprija“. 

Dolazak za Beograd u kasnim večernjim satima.

 

 

 

 

 

NAPOMENA: Kampovi čije će se usluge raftinga i smeštaja sa ishranom koristiti će biti kampovi najviših standarda i nalaziće se na samoj obali reke. Brvnare sa krevetima i čistom posteljinom, kvalitet smeštaja, nezaboravni prirodni ambijent, etno specijaliteti i hrana spremljena na tradicionalni način, su bile karakteristike koje su odlučivale u odabiru kampa. Na žalost nismo se mogli odlučiti samo za jedan kamp iz razloga velike tražnje za istima, te stoga mogućnosti da u konkretnom terminu nema slobodnih mesta.U igri su: Kamp Encijan na Brštanovici, kamp Kalista...


Aktuelni aranžmani za ovu ponudu:

Trenutno nema aktuelnih aranžmana za ovu ponudu.