Novogodišnje skijanje u Austriji i Italiji, 29.12.2023 - 02.01.2024.


Novogodišnje skijanje AUSTIJA i ITALIJA - ski safari program, 29.12-02.01.2024.
Iskoristite novogodišnje praznike i upriličite četvorodnevno skijanje u Austriji i Italiji u okviru samo jednog programa. Program će se realizovati u skijalištima Goldeck i Arnoldstein u austrijskoj pokrajuni Koruška, kao i u ski centru Tarvisio u italijanskoj pokrajini Frulija (na samoj granici sa Slovenijom i Austrijom). Smeštaj je u hotelu Gasthof Kasperle, koji se nalazi u austrijskom gradiću Spittal, odakle se svakoga dana odlazi na različiti skijaški izlet i destinaciju u ovoj jedinstvenoj ski safari avanturi. Skijašima će pored skijanja u različitim ski centrima, boravak biti upotpunjen i šetnjom po živopisnom gradiću Spittal, koji leži na obalama reke Drave. Cena aranžmana, koji uključuje prevoz, četiri noćenja i 4-dnevni JulianAlps skipas, od 399 evra.


PROGRAM PUTOVANJA


Dan 1 - Petak 29. decembar 2023.
- Polazak iz Beograda sa unapred dogovorenog mesta, u večernjim satima (oko 18h).
- Vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju.

Dan 2 - Subota 30. decembar 2023.

- Dolazak u hotel Gasthof Kasperle u Spittalu oko 02:00 ujutru (*) i ulazak u sobe. Noćenje u hotelu.
-
Prvo jutro u hotelu nema doručak. Okupljanje za polazak i poodela Julian Alps ski karata (4-dnevni regionalni skipas Julian Alps) koji važi u svim skijaštima ovog programa.
- Polazak na skijalište oko 08:45. Vožnja do austrijskog skijališta Goldeck. Celodnevno skijanje u ovom ski centru.
- Nakon završetka rada skijališta, sledi povratak u hotel.
- Opciona večera u hotelu uz doplatu.
- Slobodno vreme. Može se iskoristiti za šetnju živopisnim gradićem Spittal u kome će u tom periodu vladati predpraznična vesela novogodišnja atmosfera.
- Noćenje.

Dan 3 - Nedelja 31. decembar 2024. - Nova Godina
- Doručak u hotelu.
- Spremanje za skijanje i polazak na drugi skijaški dan (oko 08:00). Vožnja do italijanskog ski centra Tarvisio.
- Celodnevno skijanje u skiijalištu Tarvisio.
- Nakon završenog skijanja, povratak u hotel.
- Opciona večera u hotelu (uz uplaćen paket večera).
- Doček Nove godine. Organizovana novogodišnja žurka u hotelu.
- Noćenje u hotelu.

Dan 4 - Ponedeljak 01. janaur 2024.
- Doručak u hotelu.
- Spremanje za skijanje i polazak na treći skijaški dan (oko 09:00).
- Vožnja do austrijskog skijališta Arnoldstein i skijanje do kraja rada ski centra.
- Nakon skijanja sledi vožnja do hotela.
- Opciona večera u hotelu (uz doplatu paketa večera).
- Slobodno vreme.
- Noćenje u hotelu.

Dan 5 - Utorak 02. januar 2024.
- Doručak u hotelu.
- Priprema i polazak na četvrti dan skijanja. Vožnja do obližnjeg (svega 7km od hotela) austrijskog skijališta Goldeck, u kome smo već skijali prvoga dana ove jedinstvene skijaške avanture.
- Celodnevno skijanje u ski centru Goldeck.
- Nakon završetka rada skijališta, sledi povratak u Spittal u hotel Gasthof Kasperle. Raspremanje, pakovanje i priprema za put. Odjavljivanje iz soba.
- Opciona večera u hotelu (uz uplaćen paket večera).
- Polazak za Srbiju oko 18:00.
- Vožnja kroz Sloveniju i Hrvatsku.

Dan 6 - Petak 03. januar 2024.
- Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim satima.

(*) U slučaju nepredviđenih okolnosti i situacija na putu na koje se ne može uticati (npr. saobraćajni zastoji, dugo zadržavanje na granicama, vanredni uslovi na putu usled vremenskih neprilika i sl.) vreme dolaska u hotel može odstupati od navedenog planiranog vremena dolaska. Iz tog razloga organizator putovanja ne može garantovati tačno vreme stizanja i smeštaja u sobe.

(**) Aranžman uključuje 4-dnevni Julian Alps skipas. Na programu su tri skijališta: Goldeck, Tarvisio i Arnoldstein. Organizator puta, zbog eventualnih nepovoljnih vremenskih uslova i visine i kvaliteta snega, zadržava diskreciono pravo promene ski centa u okviru mogućnosti ovog regionalnog skipasa.


First minute CENA paket aranžmana:
Hotel Gasthof Kasperle, Spittal - 4 noćenja sa 3 doručka, 4-dnevni skipas, prevoz:

- Sa smeštajem u 5-krevetnim sobama - 399 evra.
- Sa smeštajem u 4-krevetnim sobama - 419 evra.
- Sa smeštajem u 3-krevetnim sobama - 439 evra.
- Sa smeštajem u 2-krevetnim sobama - 455 evra.

Popust za decu
u pratnji dve odrasle osobe
:
- Deca do 5,99 god. starosti u krevetu sa odraslom osobom imaju popust u visini od 260 evra
- Deca od 6 do 14,99 god. imaju popst u visini od 60 evra na cenu kompletnog paketa.
- Deca od 15 do 18,99 god. imaju popst u visini od 20 evra na cenu kompletnog paketa.

Doplata za ishranu:
Opcioni paket večera u restoranu hotela Gasthof Kasperle - paket 4 večere (30.12, 31.12, 01.01, 02.01.) i iznosi 64 evra. Za decu 6-15 god. ovaj paket iznosi 48 evra. Pojedinačna večera iznosi 18 evra (ne uključuje svečanu novogodišnju večeru), pa stoga preporučujemo uzimanje paketa večera. Doplata paketa hrane se reguliše od strane putnika direktno na recepciji hotela. Za decu do 5,99 godina - ishrana je besplatna.

Aranžman uključuje:
- Prevoz na relaciji Beograd - Spittal - Beograd.
- Sve neophodne transfere do naznačenih skijališta po programu puta.
- Četiri noćenja sa tri doručka (prvo jutro neće biti organizovanog doručka) u hotelu Gasthof Kasperle u Spittalu, sa dodatnim produženim boravkom poslednjeg dana programa.
- Četvorodnevni regionalni JulianAlps skipas, koji će omogućiti četvorodnevno ski safari i skijanje u ski centrima: (1. dan - Goldeck (Austrija), 2. dan - Tarvisio (Italija), 3. dan - Arnoldstein (Austrija), 4. dan - Goldeck (Austrija)).
- Kompletnu organizaciju i vođenje putovanja.

Aranžman ne obuhvata:
- Opcioni paket 4 večere u hotelu. Doplata na licu mesta za sve one koji to žele.
- Boravišnu taksu, koju putnici plaćaju samostalno na recepciji hotela prema važećem cenovniku (2,7 evra po osobi dnevno). Deca ispod 6 god. su oslobođena boravišne takse, a deca 6-12 god. plaćaju 50% od vrednosti takse za odrasle.
- Putno zdravsktveno osiguranje sa ski rizikom, koje se može uplatiti u prostorijama udruženja.
- Individualne troškove putnika.

Bez skipasa, umanjenje odrasli - 100 eur, deca 6 do 14,99 god. - 60 eur.

Vodiči zadržavaju pravo promene rasporeda skijališta iz programa putovanja i izbora onog skijališta gde toga dana vladaju najbolji uslovi za skijanje, a u okviru ski centara koje obuhvata Julian Alps skipas. Takođe, u slučaju da u bilo kom od navedenih skijališta bude nedovoljno snega ili su loši vremenski uslovi, odnosni skipas omogućava da u programu puta to skijalište bude zamenimo drugim.

Skijaši su u obavezi da čuvaju svoje skipas karte i vrate ih vodiču nakon skijanja. U slučaju da žele zadržati iste za uspomenu ili u slučaju gubitka istih, neophodno je platiti 5 evra depozita po svakoj skipas kartici.

NAPOMENE:
Na ovo, kako i sva druga putovanja mogu putovati isključivo članovi udruženja ljuitelja skijanja SkiBus. Proceduru kako postati član možete videti ovde.
Za ovaj aranžman važe opšti uslovi putovanja .
• Minimalan broj putnika za realizaciju putovanja je 40. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana od strane agencije je 5 dana pre puta.
• Organizator putovanja ne može uticati na spratnost smeštaja i deo zgrade. Raspodelu soba vrši recepcija po dolasku putnika. SkiBus će proslediti zahteve i želje putnika, ali nije u mogućnosti da garantuje za iste. 
• Za putovanje u inostranstvo putnik mora imati važeću putnu ispravu. Službenik agencije (organizatora putovanja, ili pak subagenta-posrednika, kod koga se uplata vrši ) nije ovlašćen da utvrđuje validnost putnih i drugih isprava i dokumenata.
• Organizator ne snosi odgovornost za ne dobijanje vize i u tom slučaju smatra se da je putnik odustao od putovanja i podleže troškovima otkaza putovanja prema Opštim uslovima. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju.
• Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa putovanja ili otkaza putovanja.
• Organizator putovanja može zahtevati povećanje ugovorene cene ako je nakon zaključenja ugovora došlo do promene u kursu razmene valute, ili do promene u tarifama prevoznika koje utiču na cenu putovanja, kao i u drugim slučajevima predviđenim zakonom.


Detaljnije o ski centru: Grossglockner - Heiligenblut

Heiligenblut je prekrasno slikovito mesto na samoj granici Tirola i Koruške, na putu koji vodi  kroz nacionalni park Grossglockner i sa impozantnim pogledom na preko četrdeset vrhova Alpa kao i na najviši  vrh Austrije – Grossglockner sa nadmorskom visinom od 3978m (Veliki Zvonar u bukvalnom prevodu). Skijalište ima  55 km uređenih staza, kao i veliki broj offpiste staza, s tim da su staze zaista duge i lepe za vožnju.

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: Moltaler glečer

Gelečer Moltaler (Mölltaler) je nama nabliže glečersko skijalište koje se nalazi u austrijskoj pokrajinu Koruška u njenom severnom delu, u blizini austrijske pokrajine Salzburg. Skijalište na glečeru se prostire na visinama imeđu 2100 – 3122 m/nv. Staze na Molltaleru su široke, dobro uređenje, a snega ne nedostaje. Na glečeru prevlađuju crvene i  plave staze, čija ukupna dužina iznosi oko 53 km uvezanih sa 9 žičara. Posebno je privlačan 16 km dugački spust koji sa vrha sa mnogo varijanti vozi u podnožje.

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: Goldeck

Skijalište Goldeck se nalazi u zapadnom delu austrijske regije Koruška iznad mesta Spittal. Skijaško područje se prostire na 63 ha između 556 m i 2.142 m nadmorske visine. Glavna odlika skijališta su dobro uređene staze i moderne žičare. Sastoji se od ukupno 30 km staza, od toga 9 km teških, 10 km srednje težine i 11 km laganih staza. Skijalište nudi najširi spektar mogućnosti za sve, od početnika do naprednih skijaša.

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: Katschberg

Skijalište Katschberg se nalazi na granici austrijskih pokrajina Kärnten (Koruška) i Salzburg. Mesto Katschberghohe se nalazi u podnožju na 1.641 m/nv odakle kreću žičare prema dva vrha, Ainec 2.220 m i Tschaneck na 2.030 m/nv.
Suncem obasjano skijalište osvojiće Vas na prvi pogled. U njemu možete pronaći sve skijaške sadržaje gde vas očekuje 66 km skijaških staza sa 16 modernih žičara. Skijalište se prostire na nadmorskim visinama od 1.640 do 2.220 metara, a moderan sistem osnežavanja sa 700 topova za sneg osigurava pokrivenost ski staza snežnim pokrivačem.

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: Bad Kleinkirchheim

Bad Kleinkirchheim (Bad Klajnkirhajm, odnosno Banja Klajnkirhajm) je jedno od najpopularnijih turistickih mesta na jugu Austrije, u pokrajini Koruška (Karnten), nama najbliže austrijako skijalište udaljeno 700 km od Beograda a od Klagenfurta 50 km.

Ski centar Bad Klajnkirhajm ima ukupno 103 km skijaških staza, od kojih je 18 km lakih - plavih, 77 km srednjih - crvenih i 8 km teških - crnih. Maksimalan kapacitet sistema žičara je 30.000 skijaša na sat, a čine ga ukupno 25 instalacije - 4 gondole, 6 sedežnice i 15 vučnih ski liftovi. Sistemom veštačkog zasnežavanja koji čine ukupno 730 topova ili žirafa pokriveno je 97% skijališta što omogućava da sezona skijanja traje od novembra do aprila.

Detaljnije...