Ski opening Slovenija & Austrija & Italija, 21-24. decembar 2023.


Ski opening SLO - AUS - ITA, 21-24. decembar 2023. sa smeštajem u Kranju
Prednovogodišnje raspoloženje u okićenom Kranju! Zve to začinjeno skijanjem u tri različita skijališta iz tri različite države: Slovenije, Italije i Austrije. Otvorite ski sezonu avanturistički - skijajući tri dana na tri različite ski destinacija: Cerkno, zvaničlno najbolje skijalište Slovenije, Goldeck ski centar u austrijskoj pokrajunu Koruška, nedaleko og grada Spittala, kao i Tarvisio bajkovito skijalište u italijanskoj pokrajini Frulija. Smeštaj je u centru Kranja (na samom početku starog grada), u hotelu Creina 4*, odakle se svakoga dana odlazi na novi skijaški izlet i avanturu. Skijašima će pored skijanja u različitim ski centrima, u tri države, boravak biti upotpunjen i prijatnim ambijentom hotela Creina 4* u Kranju i mogućnošću šetnje ovim slovenačkim gradom u kome će u tom periodu vladati predpraznični novogodišnji duh.

PROGRAM PUTOVANJA


Dan 1 - Četvrtak, 21. decembar 2023.
- Polazak iz Beograda sa dogovorenog mesta, u periodu 16:00-18:00.
- Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju.

Dan 2 - Petak, 22. decembar 2023.
- Dolazak u hotel Creina 4* u Kranju oko 01:00 - 02:00 ujutru (*) i ulazak u sobe. Noćenje u hotelu.
- Ustajanje i priprema (spremanje) za prvi skijaški dan. Prvoga dana nema doručka u hotelu.
- Polazak na skijalište oko 08:00. Podela skipasova.
- Vožnja do slovenačkog ski centra Cerkno.
- Prvi skijaški dan - celodnevno skijanje u Cerknu.
- Nakon završetka rada skijališta, sledi povratak u hotel.
- Opciona večera u hotelu uz doplatu paketa večera.
- Slobodno vreme.

Dan 3 - Subota, 23. decembar 2023.
- Doručak u hotelu.
- Spremanje za skijanje i polazak na drugi skijaški dan. Vožnja do austrijskog skijališta Goldeck.
- Celodnevno skijanje u ovom skijalištu.
- Nakon skijanja, povratak u hotel.
- Opciona večera u hotelu uz doplatu.
- Slobodno vreme.

Dan 4 - Nedelja, 24. decembar 2023.
- Doručak u hotelu.
- Spremanje za skijanje i polazak na treći skijaški dan. Vožnja do italijanskog ski centra Tarvisio.
- Treći skijaški dan - pun skijaški dan u skijalištu Tarisio.
- Nakon završetka rada skijališta, sledi povratak u Kranj u hotel Creina.
- Raspremanje i odjavljivanje iz soba i priprema za put.
- Opciona večera u hotelu uz doplatu.
- Polazak za Srbiju oko 19:00.

Dan 5 - Ponedeljak 25. decembar 2023.
- Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim satima.

(*) U slučaju nepredviđenih okolnosti i situacija na putu na koje se ne može uticati (npr. saobraćajni zastoji, dugo zadržavanje na granicama, vanredni uslovi na putu usled vremenskih neprilika i sl.) vreme dolaska u hotel može odstupati od navedenog planiranog vremena dolaska. Iz tog razloga organizator putovanja ne može garantovati tačno vreme stizanja i smeštaja u sobe.

(**) Aranžman uključuje 3-dnevni Julian Alps skipas. Na programu su tri skijališta: Goldeck (Austrija), Tarvisio (Italijia) i Cerkno (Slovenija). Organizator puta, zbog eventualnih nepovoljnih vremenskih uslova i visine i kvaliteta snega, zadržava diskreciono pravo promene ski centa u okviru mogućnosti ovog regionalnog skipasa.


First minute CENA paket aranžmana:
Hotel CREINA 4*, Kranj - 3 noćenja (2 doručka), 3-dnevni skipas, prevoz:

- Sa smeštajem u 4-krevetnim sobama - 249 evra.
- Sa smeštajem u 3-krevetnim sobama - 265 evra.
- Sa smeštajem u 2-krevetnim sobama - 279 evra.

Popust za decu
u pratnji dve odrasle osobe
:
- Deca do 5,99 god. starosti u krevetu sa odraslom osobom imaju popust u visini od 100 evra
- Deca od 6 do 14,99 god. imaju popst u visini od 20 evra na cenu kompletnog paketa.

Za sve one koji putuju sopstvenim prevozom, nema umanjenja od paketne cene aranžmana.

Doplata za ishranu: Paket ishrane, 3 večere: 45 evra.  Doplata se plaća na recepciji hotela. Za decu do 5,99 godina - ishrana je besplatna.

Aranžman uključuje:
- Prevoz na relaciji Beograd - Kranj - Beograd.
- Sve neophodne transfere do naznačenih skijališta po programu puta.
- Tri noćenja u hotelu Creina u Kranju, sa dva doručka (subota i nedelja).
- Trodnevni regioalni JulianAlps skipas, koji omogućava skijanje u svim navedenim skijalištima.
- Kompletnu organizaciju i vođenje putovanja.

Aranžman ne obuhvata:
- Opcionu doplatu za paket od tri večere u hotelu Creina u Kranju, po ceni od 45 evra za sve starije od 15 god. Deca 6-15 god uslugu paketa tri večere plaćaju 30 evra. Deca 0-6 god. ne plaćaju dodatne večere. Pojedinačna večera, ukoliko se ne uplati paket večera iznosi 20 evra. Ova usluga se plaća direktno na recepciji hotela od strane gostiju.
- Boravišnu taksu, koju putnici plaćaju samostalno na recepciji hotela i to 2 evra po osobi dnevno. Deca ispod 6 god. su oslobođena boravišne takse, a deca 6-12 god. plaćaju 50% od vrednosti takse.
- Putno zdravsktveno osiguranje sa ski rizikom, koje se može uplatiti u prostorijama udruženja.
- Individualne troškove putnika.

Bez skipasa, umanjenje odrasli - 40 evra, deca 6 do 14,99 god. - 25 evra.

Vodiči zadržavaju pravo promene rasporeda skijališta iz programa putovanja i izbora onog skijališta gde toga dana vladaju najbolji uslovi za skijanje, a u okviru ski centara koje obuhvata Julian Alps skipas. Takođe, u slučaju da u bilo kom od navedenih skijališta bude nedovoljno snega ili su loši vremenski uslovi, odnosni skipas omogućava da u programu puta to skijalište bude zamenimo drugim.

Skijaši su u obavezi da čuvaju svoje skipas karte i vrate ih vodiču nakon skijanja. U slučaju da žele zadržati iste za uspomenu ili u slučaju gubitka istih, neophodno je platiti 5 evra depozita po svakoj skipas kartici.

NAPOMENE:
Na ovo, kako i sva druga putovanja mogu putovati isključivo članovi udruženja ljuitelja skijanja SkiBus. Proceduru kako postati član možete videti ovde.
Za ovaj aranžman važe opšti uslovi putovanja .
• Minimalan broj putnika za realizaciju putovanja je 40. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana od strane agencije je 5 dana pre puta.
• U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa putovanja ili otkaza putovanja.


Detaljnije o ski centru: Grossglockner - Heiligenblut

Heiligenblut je prekrasno slikovito mesto na samoj granici Tirola i Koruške, na putu koji vodi  kroz nacionalni park Grossglockner i sa impozantnim pogledom na preko četrdeset vrhova Alpa kao i na najviši  vrh Austrije – Grossglockner sa nadmorskom visinom od 3978m (Veliki Zvonar u bukvalnom prevodu). Skijalište ima  55 km uređenih staza, kao i veliki broj offpiste staza, s tim da su staze zaista duge i lepe za vožnju.

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: Moltaler glečer

Gelečer Moltaler (Mölltaler) je nama nabliže glečersko skijalište koje se nalazi u austrijskoj pokrajinu Koruška u njenom severnom delu, u blizini austrijske pokrajine Salzburg. Skijalište na glečeru se prostire na visinama imeđu 2100 – 3122 m/nv. Staze na Molltaleru su široke, dobro uređenje, a snega ne nedostaje. Na glečeru prevlađuju crvene i  plave staze, čija ukupna dužina iznosi oko 53 km uvezanih sa 9 žičara. Posebno je privlačan 16 km dugački spust koji sa vrha sa mnogo varijanti vozi u podnožje.

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: Goldeck

Skijalište Goldeck se nalazi u zapadnom delu austrijske regije Koruška iznad mesta Spittal. Skijaško područje se prostire na 63 ha između 556 m i 2.142 m nadmorske visine. Glavna odlika skijališta su dobro uređene staze i moderne žičare. Sastoji se od ukupno 30 km staza, od toga 9 km teških, 10 km srednje težine i 11 km laganih staza. Skijalište nudi najširi spektar mogućnosti za sve, od početnika do naprednih skijaša.

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: Katschberg

Skijalište Katschberg se nalazi na granici austrijskih pokrajina Kärnten (Koruška) i Salzburg. Mesto Katschberghohe se nalazi u podnožju na 1.641 m/nv odakle kreću žičare prema dva vrha, Ainec 2.220 m i Tschaneck na 2.030 m/nv.
Suncem obasjano skijalište osvojiće Vas na prvi pogled. U njemu možete pronaći sve skijaške sadržaje gde vas očekuje 66 km skijaških staza sa 16 modernih žičara. Skijalište se prostire na nadmorskim visinama od 1.640 do 2.220 metara, a moderan sistem osnežavanja sa 700 topova za sneg osigurava pokrivenost ski staza snežnim pokrivačem.

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: Bad Kleinkirchheim

Bad Kleinkirchheim (Bad Klajnkirhajm, odnosno Banja Klajnkirhajm) je jedno od najpopularnijih turistickih mesta na jugu Austrije, u pokrajini Koruška (Karnten), nama najbliže austrijako skijalište udaljeno 700 km od Beograda a od Klagenfurta 50 km.

Ski centar Bad Klajnkirhajm ima ukupno 103 km skijaških staza, od kojih je 18 km lakih - plavih, 77 km srednjih - crvenih i 8 km teških - crnih. Maksimalan kapacitet sistema žičara je 30.000 skijaša na sat, a čine ga ukupno 25 instalacije - 4 gondole, 6 sedežnice i 15 vučnih ski liftovi. Sistemom veštačkog zasnežavanja koji čine ukupno 730 topova ili žirafa pokriveno je 97% skijališta što omogućava da sezona skijanja traje od novembra do aprila.

Detaljnije...