SKI OPENING - BJELAŠNICA, 21-24. decembar 2023.


21-24. decembar 2023. - SKI OPENING - BJELAŠNICA. Druga polovina decembra, sezone 20/21, rezervisana je za ski opening na Bjelašnici, sa smeštajem u izvanrednim hotelima Hollywood 4* i Hills 5* na Ilidži u Sarajevu. Sama lokacija hotela izuzetno pogoduje odlasku na skijalište (izdvojena od gradske vreve, na samom rubu Sarajeva, najbliža je tačka iz grada do Bjelašnice). U okviru četvorodnevnog skijaškog aranžmana skijajte puna 3 dana (petak-nedelja) na olimpijskoj lepotici Bjelašnici i upoznajte ovaj ski centar koji je nepravedno bio zapostavljen od strane naših skijaša prethodne dve decenije. Boravak u Sarajevu, koji sa svojim jedinstvenim šarmom oličenim u spoju različitih kultura i vremenskih epoha, vrednost ovoga programa dodatno upotpunjuje. Gostima će na rapolaganju biti brojni wellnes i spa sadržaji hotela iz ponude, što će svakako boravak učiniti još prijatnijim i relaksiranijim. 
Aranžman uključuje: autobuski prevoz i sve nephodne transvere do skijališta, 3-dnevni skipas za ski centar Bjelašnica, kao i tri noćenja sa doručkom u hotelu Hollywood 4* ili Hills 5* u Sarajevu. Cena već od 159 evra.


PROGRAM PUTOVANJA

Četvrtak 21. decembar 2023:
- Polazak iz Beograda u popodnevnim satima (oko 16:00).
- Dolazak u Sarajevo u kasnim večernjim satima.
- Smeštaj u izabrane sobe hotela Hollywood 4* ili Hills 5* na Ilidži.
- Noćenje u hotelu.

Petak 22. decembar:
- Doručak u hotelu.
- Polazak na Blelašnicu u 08:20.
- Dolazak na Bjelašnicu oko 09:00 i podela skipasova.
- Celodnevno skijanje na Bjelašnici.
- Povratak u hotel.
- Večera (opciono).
- Fakultativni obilazak Sarajeva (kombinovana autobuska i pešačka tura) sa lokalnim turističkim vodičem.
- Slobodno vreme.
- Noćenje u hotelu.

Subota 23. decembar:
- Doručak u hotelu.
- Polazak na Bjelašnicu u 08:30.
- Celodnevno skijanje u ski centru Bjelašnica.
- Povratak u hotel.
- Večera (opciono).
- Slobodno vreme namenjeno za individualni obilazak Sarajeva ili uživanje u mnogobrojnim sadržajima izabranih hotela.
- Noćenje u hotelu.

Nedelja 24. decembar:
- Doručak u hotelu.
- Polazak na Bjelašnicu u 08:30.
- Treći skijaški dan na Bjelašnici.
- Povratak u hotel.
- Povratak u hotel oko 17:00.

- Sređivanje i spremanje za povratak, izlazak iz soba.. (*)

- Večera (opciono).
- Polazak za Beograd (oko 18:30).
- Dolazak u Beograd u kasnim večernjim satima.

 

CENA ARANŽMANA po osobi:

Hotel Hollywood, 4*, Ilidža - Sarajevo:
- Za smeštaj u 1/5 sobama - 159 evra.
- Za smeštaj u 1/4 sobama - 169 evra.
- Za smeštaj u 1/3 sobama - 185 evra.
- Za smeštaj u 1/2 sobama - 199 evra.
- Doplata za 1/1 sobu - 60 evra.

Hotel Hills 5*, Ilidža - Sarajevo:
- Za smeštaj u 1/4 sobama - 205 evra.
- Za smeštaj u 1/3 sobama - 225 evra.
- Za smeštaj u 1/2 sobama - 239 evra.
- Doplata za 1/1 sobu - 110 evra.

- Cena za dete uzrasta do 5,99 g, ako spava u krevetu sa roditeljima iznosi 95 evra.
- Popust za dete uzrasta 6-11,99g. u pratnji dve odrasle osobe iznosi 20 evra.
Popust za dete uzrasta 6-11,99g. u pratnji jedne odrasle osobe iznosi 10 evra.

Aranžnan obuhvata:
- Prevoz na relaciji Beograd - Sarajevo - Beograd,
- Sve transfere skijaša do ski centra Bjelašnica prema programu putovanja,
- Tri noćenja sa doručkom u hotelu Hollywood 4*  ili  hotelu Hills 5*, u Sarajevu, sa uslugom produženog boravka poslednjeg dana programa (izlazak iz soba je tek nakon povratka sa skijališta),
- Korišćenje sadržaja oba hotela: bazena, wellness centra, fitness sale, bazenskog termalnog kompleksa u okviru hotela Hills,
- Trodnevni skipas za ski centar Bjelašnica,
- Organizaciju putovanja i vođenje grupe,
- Besplatnu ski obuku za sve početnike (nivo apsolutnih početnika).

Oni koji žele doplatiti večeru u hotelu (švedski sto), to mogu uraditi direktno na recepciji. Doplata za večeru u hotelu Hollywood iznosi 9 evra, a u hotelu Hills 13 evra.

U cenu aranžmana nije uključena boravišna taksa koja po osobi ukupno iznosi 4,5 evra (1,5 evra/danu) i plaća se u kancelariji prilikom plaćanja aranžmana.

(*) U slučaju da u hotelu budu u mogućnosti, dozvoliće ostanak u sobama sve do povratka sa skijanja poslednjeg dana boravka. U protivnom, hotel će obezbediti adekvatan prostor (ili određeni broj soba), gde će skijaši odložiti svoje stvari do povratka sa skijanja, te se presvući i pripremiti za povratak.

Za programe skijanja na Bjelašnici (ali i ski safari programa koji uključuju skijanje na dva olimpijske lepotice: Jahorini i Bjelašnici) SkiBus za svoje skijaše obezbeđuje smeštaj u vrhunskim hotelima Hollywood, 4* i Hills 5*, koji se nalaze u Sarajevu, na Ilidži. Ovo je odlična skijaška varijanta iz više razloga. Prvo zbog izuzetnog smeštaja i jako široke lepeze usluga koje ovi hoteli nudi (važe za najbolje hotele u BiH), a blizina Sarajeva i Jahorini i Bjelašnici, omogućava lak i brz transver skijasa do staza. Sa druge strane dodatna vrednost je što se putnicima pruža mogućnost boravka u ovom prekrasnom gradu, jer lagana šetnja živopisnim starim ulicama Sarajeva i uživanje u prirodi i u tradicionalnim specijalitetima bosanske kuhinje svakako dobro dođu posle skijanja…

Naša preporuka dodatnih sadržaja u Sarajevu pored nezaboravnog skijanja na olimpijskim planinama...

Oni koji žele da putuju sopstvenim prevozom mogu prema svojim željama i potrebama korigovatii postojeći program putovanja menjajući broj dana boravka i skijanja, te pomerajući termine dolaska i odlaska. Za takve specijalne zahteve obratitie se direktno kancelariji kako bi napravili program samo za Vas.

NAPOMENE:
Na ovo, kako i sva druga putovanja mogu putovati isključivo članovi udruženja ljuitelja skijanja SkiBus. Proceduru kako postati član možete videti ovde.
• Minimalan broj putnika za realizaciju putovanja je 50. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 3 dana pre puta. U slučaju da administrativne mere usled pandemije COVID-19 budu nalagale manji broj putnika u autobusima, cena će se u skladu sa tim morati korigovati.
• U slučaju bolesti putnika izazvane Covid-19 virusom (mogući otkaz 5 dana do puta) i/ili ne organizovanja aranžmana usled uvođenja restriktivnih mera od strane Republike Srbije ili BiH, celokupan novac za aranžman će putnicima biti vraćen (izuzev vrednosti uplaćene godišnje članarine).