Sretenje u Sarajevu sa 4 dana skijanja na Bjelašnici, 14-18. februar 2024.


14-18. februar 2024. - Skijajte za sretenjske praznike (sreda-nedelja) na olimpijskoj lepotici Bjelašnici, u okviru petodnevnog skijaškog aranžmana, sa smeštajem u Sarajevu, u jednom od najboljih hotela u BiH.

Iskoristite neradne dane i mini odmor i punih 4 dana skjajte na olimpijskoj planini Bjelašnici. Upoznajte ovaj ski centar koji je nepravedno bio zapostavljen od strane naših skijaša prethodne dve decenije. Smeštaj u gradu Sarajevu upotpuniće vaš boravak i ponudiće obilje sadržaja i gastronomskih užitaka.  Sarajevo sa svojim jedinstvenim šarmom oličenim u spoju različitih kultura i vremenskih epoha, vrednost ovoga programa dodatno upotpunjuje. Hoteli  Holywood 4* i Hills 5* na Ilidži, kao jedni od najboljih hotela u Bosni, gostima će ponuditi obilje dodatnog sadržaja i boravak će učiniti prijatnim i relaksirajućim. 

Aranžman uključuje: prevoz na relaciji BG - Sarajevo - BG i sve nephodne transvere do skijališta, 4-dnevni skipas za ski centar Bjelašnica, kao i četiri noćenja sa doručkom po izboru u hotelu Hollywood ili Hills u Sarajevu.


PROGRAM PUTOVANJA

Sreda 14. februar 2024:
- Polazak iz Beograda u popodnevnim satima (oko 17:00).
- Dolazak u Sarajevo u kasnim večernjim satima.
- Smeštaj u izabrane sobe hotela Hollywood 4* ili Hills 5* na Ilidži.
- Noćenje u hotelu.

Četvrtak 15. februar:
- Doručak u hotelu.
- 08:20 polazak na Blelašnicu. Podela skipasova.
- Celodnevno skijanje na Bjelašnici.
- Povratak u hotel.
- Večera (opciono).
- Slobodno vreme: može se iskoristiti za šetnju Sarajevom, relaksiranje u spa centrima izabranog hotela, ili uživanje u  termalnom banjskom kompleksu u okviu hotela Hills Congress and Spa 5*.
- Noćenje u hotelu.

Petak 16. februar:
- Doručak u hotelu.
- Polazak na Bjelašnicu, oko 08:30.
- Celodnevno skijanje na Bjelašnici - drugi dan.
- Povratak u hotel.
- Večera (opciono).
- Fakultativni obilazak Sarajeva (kombinovana autobuska i pešačka tura) sa lokalnim turističkim vodičem.
- Noćenje u hotelu.

Subota 17. februar:
- Doručak u hotelu.
- Polazak na Bjelašnicu, oko 08:30.
- Treći dan skijanja na Bjelašnici.
- Povratak u hotel.
- Večera (opciono).
- Slobodno vreme u Sarajevu.
- Noćenje u hotelu.

Nedelja 18. februar:
- Doručak u hotelu.
- Transfer skijaša do Bjelašnice (polazak oko 08:30).
- Pun skijaški dan na Bjelašnici.
- Povratak u hotel oko 17:00.
- Sređivanje i spremanje za povratak, izlazak iz soba (*)..
- Večera (opciono).
- Polazak za Beograd (oko 18:30).
- Dolazak u Beograd u kasnim večernjim satima.

(*) U slučaju da u hotelu budu u mogućnosti, dozvoliće ostanak u sobama sve do povratka sa skijanja poslednjeg dana boravka. U protivnom, hotel će obezbediti adekvatan prostor (ili određeni broj soba), gde će skijaši odložiti svoje stvari do povratka sa skijanja, te se presvući i pripremiti za povratak.

CENA PAKET ARANŽMANA po osobi iznosi:

 Hotel Hollywood, 4*, Ilidža - Sarajevo:
- Za smeštaj u 1/5 sobama - 249 evra.
- Za smeštaj u 1/4 sobama - 269 evra.
- Za smeštaj u 1/3 sobama - 289 evra.
- Za smeštaj u 1/2 sobama - 299 evra.
- Doplata za 1/1 sobu - 120 evra.

Hotel Hills 5*, Ilidža - Sarajevo:
- Za smeštaj u 1/4 sobama - 329 evra.
- Za smeštaj u 1/3 sobama - 349 evra.
- Za smeštaj u 1/2 sobama - 365 evra.
- Doplata za 1/1 sobu - 160 evra.

Popust za decu 6-11,99 godina (uz minimum dve osobe starije od 12 god) u odnosu na definisanu cenu za odrasle iznosi 30 evra za smeštaj u hotelu HollyWood, a za hotel Hills taj popust iznosi 40 eur. Ukoliko dete navedenog uzrasta boravi u sobi sa jednom odraslom osobom, popust u odnosu na gore prikazane cene (za odrasle osobe) će iznositi 15 evra.
Cena za decu do 6 godina, za obe varijante smeštaja (u krevetu sa roditeljima) - 100 eur.

Putnicima koji ne koriste skipas, u odnosu na definisane cene sleduje odgovarajuće umanjenje, shodno uzrastu.
Putnicima koji će koristiti sopstveni prevoz, cena se umanjuje za 15 evra.

Broj odraslih osoba u sobi, određuje samu veličinu sobe i u tom smislu važe gore navedene cene. Deca koja putuju sa roditeljima ili odraslim pratiocima i sa njima su smeštena, imaju obezbeđene odgovarajuće popuste u zavisnosti od uzrasta, a prema navedenim cenama.
Navedene cene važe za decu sa roditeljima ili odraslim pratiocima i to na 3. i 4. krevetu u sobi (deca mogu da ostvare navedeni popust ako putuju sa minimum dve odrasle osobe). Ukoliko jedna odrasla osoba putuje sa decom (nema druge odrasle osobe u sobi), za jedno dete 6-12 god. plaća se puna cena aranžmana za odrasle umanjena za 15 evra.

Aranžnan obuhvata:
- Prevoz na relaciji Beograd - Sarajevo - Beograd,
- Sve transfere skijaša do skijališta Bjelašnica, a prema programu putovanja,
- Četiri noćenja sa doručkom u hotelu Hollywood 4* ili Hills 5* u Sarajevu (po izboru opcije),
- Korišćenje bazena, wellness centra i fitness sale u okviru hotela, kao i ulazak u termalni kompleks "Termanlna rivijera" koja se nalazi u sklopu hotela Hills (važi i za goste Hollywooda),
- Četvorodnevni skipas za ski centar Bjelašnica,
- Organizaciju putovanja i vođenje grupe.

Oni koji žele doplatiti večeru u hotelu (švedski sto), to mogu uraditi direktno na recepciji. Doplata za večeru u hotelu Hollywood iznosi 9 evra, a u hotelu Hills 13 evra. Deca 6-12 god. imaju popust 30% na cenu doplatnih večera. Deca ispod 6 god. ovu uslugu ne plaćaju.

U cenu aranžmana nije uključena boravišna taksa koja po osobi ukupno iznosi 6 evra (1,50 evra/danu) i plaća se u kancelariji udruženja, prilikom plaćanja aranžmana.

Za Sretenje praznike, SkiBus za svoje skijaše obezbeđuje smeštaj u vrhunskim hotelima HollyWood i Hills, koji se nalaze u Sarajevu, na Ilidži. Ovo je odlična skijaška varijanta iz više razloga. Prvo zbog izuzetnog smeštaja i jako široke lepeze usluga koje ovaj hotel nudi, a blizina Sarajeva i Jahorini i Bjelašnici, omogućava lak i brz transver skijasa do staza. Sa druge strane dodatna vrednost je što se putnicima pruža mogućnost boravka u ovom prekrasnom gradu, jer lagana šetnja živopisnim starim ulicama Sarajeva i uživanje u prirodi i u tradicionalnim specijalitetima bosanske kuhinje svakako dobro dođu posle skijanja…

Naša preporuka dodatnih sadržaja u Sarajevu
pored nezaboravnog skijanja na olimpijskim planinama...

Ski škola za decu i odrasle
Gostima će na usluzi biti SkiBusova škola skijanja, koju će realizovati ski instruktori naročito iskusni u radu sa porodicama. Na raspolaganju je nekoliko varijati skijaške obuke:

Varijanta 1:
Pet dana po 2 časa grupne ski obuke (8-12 polaznika)
- za jedno dete / odraslu osobu: 120 evra
- za dvoje dece iz jedne porodice 210 evra,
- za troje dece iz jedne porodice 300 evra.

Varijanta 2*:
Pet dana po 4 časa grupne ski obuke (8-12 polaznika)
- za jedno dete / odralu osobu: 190 evra
- za dvoje dece iz jedne porodice 350 evra,
- za troje dece iz jedne porodice 490 evra.

* varijanta 2 će biti moguća ukoliko formiranje grupa i homogenizacija znanja polaznika to budu dozvoljavali.

Varijanta 3:
jedan dan 2 časa / 4 časa grupne ski obuke (priključivanje grupi koja broji 8-12 polaznika)
- cena obuke po detetu: 50 / 60 evra.

Za realizaciji ski škole potrebno je najmanje 8 prijavljenih polaznika ukupno u svim grupama.
Ski obuku realizuju naši ski instruktori.

SKIJANJE ZA PORODICE
Uz ovaj aranžman iskoristite specijalizovan skijaški program namenjen porodicama sa decom. Pored višegodišnjeg iskustva u organizaciji dečijih ski kampova namenjenih isključivo deci, sa primarnim ciljem usavršavanja njihove skijaške tehnike, SkiBus je razvio i programe koji su prilagođeni i strogo su u funkciji porodica. Posebnu pogodnost predstavlja i činjenica da će ovaj program privlačiti veliki broj porodica, čime se otvara prostor za međusobno druženje roditelja sa jedne, kao i dece sa druge strane.

Ski škola (Varijanta 1 i 2)
Program ski obuke se realizuje za svu decu uzrasta od 5 do 16 godina i podrazumeva skijašku obuku od početnog do naprednog skijaškog nivoa. Na ovom aranžmanu organizovana je varijanta ski obuke koja traje ukupno 2 časa obuke dnevno  ili 4 časa obuke dnevno (2 časa pre podne + 2 časa posle podne) i to svih 4 dana boravka. Deca se dele u grupe prema uzrastu i nivou skijaškog znanja. Realizacija ski škole u Varijanti 2 (4 časa ski obuke po danu) će biti moguća prilikom određivanja grupa, u zavisnosti od broja polaznika ski škole i homogenizacije njihovog nivoa skijaškog znanja. Grupe broje od 8 do 12 polaznika obučavaju naši instruktori, sa iskustvom u radu sa najmlađima.
Oni koji žele da putuju sopstvenim prevozom mogu prema svojim željama i potrebama korigovatii postojeći program putovanja menjajući broj dana boravka i skijanja, te pomerajući termine dolaska i odlaska. Za takve specijalne zahteve obratitie se direktno kancelariji kako bi napravili program samo za Vas.

(*) Ukoliko hotel ne bude mogao zbog novih gostiju da izađe u susret i određenim putnicima ne bude u mogućnosti da produži boravak i odloži chack-out nakon skijanja, obezbediće adekvatnu prostoriju za odlaganje stvari i presvlačenje nakon skijanja.

NAPOMENE:
• Na ovo, kako i sva druga putovanja mogu putovati isključivo članovi udruženja ljuitelja skijanja SkiBus. Proceduru kako postati član možete videti ovde. 
• Minimalan broj putnika za realizaciju putovanja je 50. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta. U slučaju da administrativne mere usled pandemije COVID-19 budu nalagale manji broj putnika u autobusima, cena će se u skladu sa tim morati korigovati.
• U slučaju bolesti putnika izazvane Covid-19 virusom i/ili ne organizovanja aranžmana usled uvođenja restriktivnih mera od strane Republike Srbije ili BiH, celokupan novac za aranžman će putnicima biti vraćen (izuzev vrednosti uplaćene članarine). Otkaz aranžmana u slučaju pozitivnog rezultata Covid-19, uz vraćanje celokupnog iznosa aranžmana, moguć je sve do 5 dana pre zakazanog polaska. U protivnom, putnicima će biti zadržan deo koji se tiče objektivnih troškova organizacije, koji se ne mogu otkazati.


Pogledajte smeštaj za ovaj aranžman:

Hotel Hollywood ****, Ilidža, Sarajevo

hotel hollywood

Hotel “Hollywood” je smešten u strogom centru Ilidže, zelene oaze Sarajeva, uz glavni saobraćajni terminal, u neposrednoj blizini međunarodnog aerodroma "Sarajevo" i Vrela Bosne, jedinstvenog dragulja izvorne prirode.

Detaljnije...