Sretenje u Sarajevu sa skijanjem na olimpijskoj Bjelašnici, 14-19. februar 2023.


14-19. februar 2023. - Skijajte za sretenjske praznike (utorak-nedelja) na olimpijskoj lepotici Bjelašnici, u okviru šestodnevnog skijaškog aranžmana, sa smeštajem u Sarajevu, u jednom od najboljih hotela u BiH.

Iskoristite neradne dane i mini odmor i punih 5 dana skjajte na olimpijskoj planini Bjelašnici. Upoznajte ovaj ski centar koji je nepravedno bio zapostavljen od strane naših skijaša prethodne dve decenije. Smeštaj u gradu Sarajevu upotpuniće vaš boravak i ponudiće obilje sadržaja i gastronomskih užitaka.  Sarajevo sa svojim jedinstvenim šarmom oličenim u spoju različitih kultura i vremenskih epoha, vrednost ovoga programa dodatno upotpunjuje. Hoteli  Holywood 4* i Hills 5* na Ilidži, kao jedni od najboljih hotela u Bosni, gostima će ponuditi obilje dodatnog sadržaja i boravak će učiniti prijatnim i relaksirajućim. 

Aranžman uključuje: prevoz na relaciji BG- Sarajevo - BG i sve nephodne transvere do skijališta, 5-dnevni skipas za ski centar Bjelašnica, kao i pet noćenja sa doručkom u hotelu Hollywood ili Hills u Sarajevu.


PROGRAM PUTOVANJA

Utorak 14. februar 2023:
- Polazak iz Beograda u popodnevnim satima (oko 17:00).
- Dolazak u Sarajevo u kasnim večernjim satima.
- Smeštaj u izabrane sobe hotela Hollywood 4* ili Hills 5* na Ilidži.
- Noćenje u hotelu.

Sreda 15. februar:
- Doručak u hotelu.
- 08:20 polazak na Blelašnicu. Podela skipasova.
- Celodnevno skijanje na Bjelašnici.
- Povratak u hotel.
- Večera (opciono).
- Fakultativni obilazak Sarajeva (kombinovana autobuska i pešačka tura) sa lokalnim turističkim vodičem.
- Slobodno vreme.
- Noćenje u hotelu.

Četvrtak 16. februar:
- Doručak u hotelu.
- Polazak na Bjelašnicu, oko 08:30.
- Celodnevno skijanje na Bjelašnici - drugi dan.
- Povratak u hotel.
- Večera (opciono).
- Slobodno vreme u Sarajevu.
- Noćenje u hotelu.

Petak 17. februar:
- Doručak u hotelu.
- Polazak na Bjelašnicu, oko 08:30.
- Treći dan skijanja na Bjelašnici.
- Povratak u hotel.
- Večera (opciono).
- Slobodno vreme u Sarajevu.
- Noćenje u hotelu.

Subota 18. februar:
- Doručak u hotelu.
- Polazak na Bjelašnicu, oko 08:30.
- Četvrti dan skijanja na Bjelašnici.
- Povratak u hotel.
- Večera (opciono).
- Slobodno vreme u Sarajevu.
- Noćenje u hotelu.

Nedelja 19. februar:
- Doručak u hotelu.
- Transfer skijaša do Bjelašnice (polazak oko 08:30).
- Pun skijaški dan na Bjelašnici.
- Povratak u hotel oko 17:00.
- Sređivanje i spremanje za povratak, izlazak iz soba (*)..
- Večera (opciono).
- Polazak za Beograd (oko 18:30).
- Dolazak u Beograd u kasnim večernjim satima.

Cena aranžmana po osobi:

Hotel Hollywood, 4*, Ilidža - Sarajevo:
- Za smeštaj u 1/5 sobama - 269 evra.
- Za smeštaj u 1/4 sobama - 285 evra.
- Za smeštaj u 1/3 sobama - 295 evra.
- Za smeštaj u 1/2 sobama - 309 evra.
- Doplata za 1/1 sobu - 140 evra.

Hotel Hills 5*, Ilidža - Sarajevo:
- Za smeštaj u 1/4 sobama - 349 evra.
- Za smeštaj u 1/3 sobama - 359 evra.
- Za smeštaj u 1/2 sobama - 369 evra.
- Doplata za 1/1 sobu - 180 evra.

Popust za decu 6-11,99 godina (uz minimum dve osobe starije od 12 god) u odnosu na definisanu cenu za odrasle iznosi 35 evra za smeštaj u hotelu HollyWood, a za hotel Hills taj popust iznosi 40 eur. Ukoliko dete navedenog uzrasta boravi u sobi sa jednom odraslom osobom, popust u odnosu na gore prikazane cene (za odrasle osobe) će iznositi 15 evra.
Cena za decu do 6 godina, za obe varijante smeštaja (u krevetu sa roditeljima) - 90 eur.

Putnicima koji ne koriste skipas, cena se umanjuje za 50 evra.
Putnicima koji će koristiti sopstveni prevoz, cena se umanjuje za 15 evra.

Za ovaj aranžman obezbeđen je polazak autobusa iz Novog Sada. Za sve putnike iz NS doplata na cenu paketa iznosi 10 evra.

Broj odraslih osoba u sobi, određuje samu veličinu sobe i u tom smislu važe gore navedene cene. Deca koja putuju sa roditeljima ili odraslim pratiocima i sa njima su smeštena, imaju obezbeđene odgovarajuće popuste u zavisnosti od uzrasta, a prema navedenim cenama.
Navedene cene važe za decu sa roditeljima ili odraslim pratiocima i to na 3. i 4. krevetu u sobi (deca mogu da ostvare navedeni popust ako putuju sa minimum dve odrasle osobe). Ukoliko jedna odrasla osoba putuje sa decom (nema druge odrasle osobe u sobi), za jedno dete 6-12 god. plaća se puna cena aranžmana za odrasle umanjena za 10 evra.

Aranžnan obuhvata:
- Prevoz na relaciji Beograd - Sarajevo - Beograd,
- Sve transfere skijaša do skijališta Bjelašnica, a prema programu putovanja,
- Pet noćenja sa doručkom u hotelu Hollywood 4* ili Hills 5* u Sarajevu,
- Korišćenje bazena, wellness centra i fitness sale u okviru hotela, kao i ulazak u aqua terme koje se nalaze u sklopu hotela Hills (i za goste Hollzwooda),
- Petodnevni skipas za ski centar Bjelašnica,
- Organizaciju putovanja i vođenje grupe.

Oni koji žele doplatiti večeru u hotelu (švedski sto), to mogu uraditi direktno na recepciji. Doplata za večeru u hotelu Hollywood iznosi 8 evra, a u hotelu Hills 10 evra.

U cenu aranžmana nije uključena boravišna taksa koja po osobi ukupno iznosi 7,5 evra (1,50 evra/danu) i plaća se individualno na recepciji hotela, ili se u autobusima skuplja od strane vodiča ako iz hotela budu iziskivali da se preda u ime cele grupe celokupan iznos.

Izlazak iz hotela je u utorak tek po povratku sa skijanja, što daje prostora da se putnici pre polaska srede i pripreme za put.

Za Sretenje praznike, SkiBus za svoje skijaše obezbeđuje smeštaj u vrhunskim hotelima HollyWood i Hills, koji se nalaze u Sarajevu, na Ilidži. Ovo je odlična skijaška varijanta iz više razloga. Prvo zbog izuzetnog smeštaja i jako široke lepeze usluga koje ovaj hotel nudi, a blizina Sarajeva i Jahorini i Bjelašnici, omogućava lak i brz transver skijasa do staza. Sa druge strane dodatna vrednost je što se putnicima pruža mogućnost boravka u ovom prekrasnom gradu, jer lagana šetnja živopisnim starim ulicama Sarajeva i uživanje u prirodi i u tradicionalnim specijalitetima bosanske kuhinje svakako dobro dođu posle skijanja…

Naša preporuka dodatnih sadržaja u Sarajevu pored nezaboravnog skijanja na olimpijskim planinama...

Ski škola za decu i odrasle
Gostima će na usluzi biti SkiBusova škola skijanja, koju će realizovati ski instruktori naročito iskusni u radu sa porodicama. Na raspolaganju je nekoliko varijati skijaške obuke:

Varijanta 1:
Pet dana po 2 časa grupne ski obuke (8-12 polaznika)
- za jedno dete / odraslu osobu: 120 evra
- za dvoje dece iz jedne porodice 210 evra,
- za troje dece iz jedne porodice 300 evra.

Varijanta 2*:
Pet dana po 4 časa grupne ski obuke (8-12 polaznika)
- za jedno dete / odralu osobu: 190 evra
- za dvoje dece iz jedne porodice 350 evra,
- za troje dece iz jedne porodice 490 evra.

* varijanta 2 će biti moguća ukoliko formiranje grupa i homogenizacija znanja polaznika to budu dozvoljavali.

Varijanta 3:
jedan dan 2 časa / 4 časa grupne ski obuke (priključivanje grupi koja broji 8-12 polaznika)
- cena obuke po detetu: 50 / 60 evra.

Za realizaciji ski škole potrebno je najmanje 12 prijavljenih polaznika ukupno u svim grupama.
Ski obuku realizuju naši ski instruktori.

SKIJANJE ZA PORODICE
Uz ovaj aranžman iskoristite specijalizovan skijaški program namenjen porodicama sa decom. Pored višegodišnjeg iskustva u organizaciji dečijih ski kampova namenjenih isključivo deci, sa primarnim ciljem usavršavanja njihove skijaške tehnike, SkiBus je razvio i programe koji su prilagođeni i strogo su u funkciji porodica. Posebnu pogodnost predstavlja i činjenica da će ovaj program privlačiti veliki broj porodica, čime se otvara prostor za međusobno druženje roditelja sa jedne, kao i dece sa druge strane.

Ski škola (Varijanta 1 i 2)
Program ski obuke se realizuje za svu decu uzrasta od 5 do 16 godina i podrazumeva skijašku obuku od početnog do naprednog skijaškog nivoa. Na ovom aranžmanu organizovana je varijanta ski obuke koja traje ukupno 2 časa obuke dnevno  ili 4 časa obuke dnevno (2 časa pre podne + 2 časa posle podne) i to svih 4 dana boravka. Deca se dele u grupe prema uzrastu i nivou skijaškog znanja. Realizacija ski škole u Varijanti 2 (4 časa ski obuke po danu) će biti moguća prilikom određivanja grupa, u zavisnosti od broja polaznika ski škole i homogenizacije njihovog nivoa skijaškog znanja. Grupe broje od 8 do 12 polaznika obučavaju naši instruktori, sa iskustvom u radu sa najmlađima.
Oni koji žele da putuju sopstvenim prevozom mogu prema svojim željama i potrebama korigovatii postojeći program putovanja menjajući broj dana boravka i skijanja, te pomerajući termine dolaska i odlaska. Za takve specijalne zahteve obratitie se direktno kancelariji kako bi napravili program samo za Vas.

(*) Ukoliko hotel ne bude mogao zbog novih gostiju da izađe u susret i određenim putnicima ne bude u mogućnosti da produži boravak i odloži chack-out nakon skijanja, obezbediće adekvatnu prostoriju za odlaganje stvari i presvlačenje nakon skijanja.

NAPOMENE:
• Na ovo, kako i sva druga putovanja mogu putovati isključivo članovi udruženja ljuitelja skijanja SkiBus. Proceduru kako postati član možete videti ovde. 
• Minimalan broj putnika za realizaciju putovanja je 50. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta. U slučaju da administrativne mere usled pandemije COVID-19 budu nalagale manji broj putnika u autobusima, cena će se u skladu sa tim morati korigovati.
• U slučaju bolesti putnika izazvane Covid-19 virusom i/ili ne organizovanja aranžmana usled uvođenja restriktivnih mera od strane Republike Srbije ili BiH, celokupan novac za aranžman će putnicima biti vraćen (izuzev vrednosti uplaćene članarine). Otkaz aranžmana u slučaju pozitivnog rezultata Covid-19, uz vraćanje celokupnog iznosa aranžmana, moguć je sve do 5 dana pre zakazanog polaska. U protivnom, putnicima će biti zadržan deo koji se tiče objektivnih troškova organizacije, koji se ne mogu otkazati.


Pogledajte smeštaj za ovaj aranžman:

Hotel Hollywood ****, Ilidža, Sarajevo

hotel hollywood

Hotel “Hollywood” je smešten u strogom centru Ilidže, zelene oaze Sarajeva, uz glavni saobraćajni terminal, u neposrednoj blizini međunarodnog aerodroma "Sarajevo" i Vrela Bosne, jedinstvenog dragulja izvorne prirode.

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: Krvavec

Krvavec je jedan od slovenskih ponosa i jedno od najboljih skijališta u toj zemlji, sudeći po anketama skijaša. Ulaganja u proteklih nekoliko godina napravila su od ovog centra, ne samo odličan skijaški poligon, već i centar koji osim staza i žičara nudi i druge zanimljivosti. Skijalište se nalazi nedaleko od Kranja, a svega 25km od Ljubljane.

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: Kolašin 1450 / 1600 - Bjelasica

Ski centar Kolašin 1600 je mlad i moderan ski resort na planini Bjelasici, koji je zvanično počeo sa radom 16. februara 2019. Predstavlja samo prvi u nizu realizovanih novih projekata razvoja skijališta u reonu planinskog venca Bjelasice. Na udaljenosti od 2,3 km nalazi se stari modernizovan ski centar Kolašin 1450 (koji je pre privatizacije 2007. godine nosio naziv Bjelasica). Ova dva skijališta su u sezoni 2021/2022 povezana žičarom K7 u jedinstveni ski centar Kolašin 1450 / 1600, koji kao takav raspolaže sa ukupno 45 km uređenih ski staza. Kolašin 1600 je udaljen 12 km, a Kolašin 1450 devet kilometara od grada Kolašina, po kome i nosi ime cela ova skijaška regija.

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: Popova Šapka

Popova Šapka, najpoznatiji skijaški centar u Makedoniji nalazi se na Šar Planini na visini od 1700 m. Udaljen 18 km od Tetova i 53 km od Skoplja i do njega se, zbog dobrog  prilaza i kvalitetnog puta, bez većih problema stiže i u toku zimske sezone. Nekada vrlo popularno skijalište u staroj Jugoslaviji, posle dosta godina zatišja danas ponovo postaje interesantno kako nostalgičarima, tako i novim generacijama skijaša. Domaćih i stranih turista je sve više i centar popnovo poprima stari sjaj.

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: Cerkno

Cerkno, gradić sa oko 2000 stanovnika, nalazi se u samom srcu Slovenije, tamo gdje završava Gorenjska i počinje Primorska regija. Ovo mesto je poznato po idealnim uslovima za odmor, kako leti, tako i tokom zime. Iznad mesta se prostire istoimeno skijalište - Skijaški centar Cerkno.
Skijalište Cerkno, u više navrata je proglašeno za "Naj skijalište Slovenije". Nalazi se na padinama Črnog vrha u centralnom delu zapadne Slovenije, a prostire se na 70 ha uređenih ski terenana, na visinama od 935 m do 1.291 m.

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: Bjelašnica

Planina Bjelašnica, jedna od olimpijskih planina na kojoj je za vreme XIV Zimskih Olimpijskih Igara 1984.god. održano takmičenje u alpskom skijanju za muškarce, nalazi se u središnjem delu Bosne i Hercegovine, smeštena jugozapadno, na udaljenosti od 25 km od Sarajeva. Neposredno do nje nadovezuje se planina Igman.

Zima na Bjelašnici traje od novembra do maja mjeseca i ume da napravi snežne smetove visoke i do nekoliko metara..

Detaljnije...