SretenjSKI ski safari - 3 dana Jahorina i 1 dan Bjelašnica, sa smeštajem u Sarajevu,14-18. februar 2024.


4-18. februar 2024. - SretenjSKI ski safari program - 3 dana JAHORINA i 1 dan BJELAŠNICA.  U okviru petodnevnog skijaškog aranžmana, sa smeštajem u Sarajevu, u jednom od najboljih hotela u BiH (Hollywood 4* ili Hills 5*) imaćete priliku da skijate na dve olimpijske planine i to tri dana na Jahorini i jedan dan na Bjelašnici. Smeštaj u gradu Sarajevu upotpuniće vaš boravak i ponudiće obilje sadržaja i gastronomskih užitaka. Sarajevo sa svojim jedinstvenim šarmom oličenim u spoju različitih kultura i vremenskih epoha, vrednost ovoga programa dodatno upotpunjuje.

Hoteli  Holywood 4* i Hills 5* na Ilidži, kao jedni od najboljih hotela u Bosni, gostima će omogućiti obilje dodatnog sadržaja i boravak će učiniti prijatnim i relaksirajućim.

Aranžman uključuje:
četiri noćenja sa doručkom u hotelu Hollywood 4* ili Hills 5* u Sarajevu (po izboru putnika), prevoz na relaciji BG - Sarajevo - BG i sve nephodne transvere do skijališta po programu puta, te 3-dnevni skipas za ski centar Jahorina, kao i 1-dnevni skipas za ski centar Bjelašnica.PROGRAM PUTOVANJA

Sreda 14. februar 2024:
- Polazak iz Beograda u popodnevnim satima (oko 17:00).
- Dolazak u Sarajevo u kasnim večernjim satima.
- Smeštaj u izabrane sobe hotela Hollywood 4* ili Hills 5* na Ilidži.
- Noćenje u hotelu.

Četvrtak 15. februar:
- Doručak u hotelu.
- Polazak na prvi skijaški dan - ski centar Jahorina.
- Dolazak na Jahorinu i podela skipasova.
- Celodnevno skijanje na Jahorini.
- Povratak u hotel.
- Večera (opciono).
- Slobodno vreme: može se iskoristiti za šetnju Sarajevom, relaksiranje u spa centrima izabranog hotela, ili uživanje u  termalnom banjskom kompleksu u okviu hotela Hills Congress and Spa 5*.
- Noćenje u hotelu.

Petak 16. februar:
- Doručak u hotelu.
- Pripreme i polazak na drugi skijaški dan.
- Vožnja preko Trebevića do Jahorine (novi put preko Trebevića - oko 45 min vožnje).
- Celodnevno skijanje na Jahorini - drugi dan.
- Nakon skijanja, povratak u hotel.
- Večera (opciono).
- Fakultativni obilazak Sarajeva (kombinovana autobuska i pešačka tura) sa lokalnim turističkim vodičem.
- Noćenje u hotelu.

Subota 17. februar:
- Doručak u hotelu.
- Polazak na treći skijaški dan na Jahorini. oko 08:15.
- Pun skijaški dan u ovoim ski centru.
- Povratak u hotel.
- Večera (opciono).
- Slobodno vreme u Sarajevu.
- Noćenje u hotelu.

Nedelja 18. februar:
- Doručak u hotelu.
- Transfer skijaša do Bjelašnice (polazak oko 08:30).
- Podela skipasova.
- Celodnevno skijanje na Bjelašnici.
- Povratak u hotel oko 17:00.
- Sređivanje i spremanje za povratak, izlazak iz soba (*).
- Večera (opciono).
- Polazak za Beograd (oko 18:30).
- Dolazak u Beograd u kasnim večernjim satima.

(*) U slučaju da u hotelu budu u mogućnosti, dozvoliće ostanak u sobama sve do povratka sa skijanja poslednjeg dana boravka. U protivnom, hotel će obezbediti adekvatan prostor (ili određeni broj soba), gde će skijaši odložiti svoje stvari do povratka sa skijanja, te se presvući i pripremiti za povratak.

CENA PAKET ARANŽMANA po osobi iznosi:

 Hotel Hollywood, 4*, Ilidža - Sarajevo:
- Za smeštaj u 1/5 sobama - 269 evra.
- Za smeštaj u 1/4 sobama - 289 evra.
- Za smeštaj u 1/3 sobama - 309 evra.
- Za smeštaj u 1/2 sobama - 319 evra.
- Doplata za 1/1 sobu - 120 evra.

Hotel Hills 5*, Ilidža - Sarajevo:
- Za smeštaj u 1/4 sobama - 349 evra.
- Za smeštaj u 1/3 sobama - 369 evra.
- Za smeštaj u 1/2 sobama - 385 evra.
- Doplata za 1/1 sobu - 160 evra.

Popust za decu 6-11,99 godina (uz minimum dve osobe starije od 12 god) u odnosu na definisanu cenu za odrasle iznosi 30 evra za smeštaj u hotelu HollyWood, a za hotel Hills taj popust iznosi 40 eur. Ukoliko dete navedenog uzrasta boravi u sobi sa jednom odraslom osobom, popust u odnosu na gore prikazane cene (za odrasle osobe) će iznositi 15 evra.
Cena za decu do 6 godina, za obe varijante smeštaja (u krevetu sa roditeljima) - 100 eur.

Putnicima koji ne koriste skipas, u odnosu na definisane cene sleduje odgovarajuće umanjenje, shodno uzrastu.
Putnicima koji će koristiti sopstveni prevoz, cena se umanjuje za 15 evra.

Broj odraslih osoba u sobi, određuje samu veličinu sobe i u tom smislu važe gore navedene cene. Deca koja putuju sa roditeljima ili odraslim pratiocima i sa njima su smeštena, imaju obezbeđene odgovarajuće popuste u zavisnosti od uzrasta, a prema navedenim cenama.
Navedene cene važe za decu sa roditeljima ili odraslim pratiocima i to na 3. i 4. krevetu u sobi (deca mogu da ostvare navedeni popust ako putuju sa minimum dve odrasle osobe). Ukoliko jedna odrasla osoba putuje sa decom (nema druge odrasle osobe u sobi), za jedno dete 6-12 god. plaća se puna cena aranžmana za odrasle umanjena za 15 evra.

Aranžnan obuhvata:
- Prevoz na relaciji Beograd - Sarajevo - Beograd,
- Sve transfere skijaša do ski centra Jahorina (3 dana) i skijališta Bjelašnica (1 dan), a prema programu putovanja,
- Četiri noćenja sa doručkom u hotelu Hollywood 4* ili Hills 5* u Sarajevu (po izboru putkika),
- Korišćenje bazena, wellness centra i fitness sale u okviru hotela, kao i ulazak u termalni kompleks "Termanlna rivijera" koja se nalazi u sklopu hotela Hills (važi i za goste Hollywooda),
- Trodnevni skipas za ski centar Jahorina,
- Jednodnevni skipas za ski centar Bjelašnica,
- Organizaciju putovanja i vođenje grupe.

Oni koji žele doplatiti večeru u hotelu (švedski sto), to mogu uraditi direktno na recepciji. Doplata za večeru u hotelu Hollywood iznosi 9 evra, a u hotelu Hills 13 evra. Deca 6-12 god. imaju popust 30% na cenu doplatnih večera. Deca ispod 6 god. ovu uslugu ne plaćaju.

U cenu aranžmana nije uključena boravišna taksa koja po osobi ukupno iznosi 6 evra (1,50 evra/danu) i plaća se u kancelariji, prilikom plaćanja aranžmana.

Za Sretenje praznike, SkiBus za svoje skijaše obezbeđuje smeštaj u vrhunskim hotelima HollyWood i Hills, koji se nalaze u Sarajevu, na Ilidži. Ovo je odlična skijaška varijanta iz više razloga. Prvo zbog izuzetnog smeštaja i jako široke lepeze usluga koje ovaj hotel nudi, a blizina Sarajeva i Jahorini i Bjelašnici, omogućava lak i brz transver skijasa do staza. Sa druge strane dodatna vrednost je što se putnicima pruža mogućnost boravka u ovom prekrasnom gradu, jer lagana šetnja živopisnim starim ulicama Sarajeva i uživanje u prirodi i u tradicionalnim specijalitetima bosanske kuhinje svakako dobro dođu posle skijanja…

Naša preporuka dodatnih sadržaja u Sarajevu
pored nezaboravnog skijanja na olimpijskim planinama...

Oni koji žele da putuju sopstvenim prevozom mogu prema svojim željama i potrebama korigovatii postojeći program putovanja menjajući broj dana boravka i skijanja, te pomerajući termine dolaska i odlaska. Za takve specijalne zahteve obratitie se direktno kancelariji kako bi napravili program samo za Vas.(*) Ukoliko hotel ne bude mogao zbog novih gostiju da izađe u susret i određenim putnicima ne bude u mogućnosti da produži boravak i odloži chack-out nakon skijanja, obezbediće adekvatnu prostoriju za odlaganje stvari i presvlačenje nakon skijanja.

NAPOMENE:
• Na ovo, kako i sva druga putovanja mogu putovati isključivo članovi udruženja ljuitelja skijanja SkiBus. Proceduru kako postati član možete videti ovde. 
• Minimalan broj putnika za realizaciju putovanja je 50. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta. U slučaju da administrativne mere usled pandemije COVID-19 budu nalagale manji broj putnika u autobusima, cena će se u skladu sa tim morati korigovati.
• U slučaju bolesti putnika izazvane Covid-19 virusom i/ili ne organizovanja aranžmana usled uvođenja restriktivnih mera od strane Republike Srbije ili BiH, celokupan novac za aranžman će putnicima biti vraćen (izuzev vrednosti uplaćene članarine). Otkaz aranžmana u slučaju pozitivnog rezultata Covid-19, uz vraćanje celokupnog iznosa aranžmana, moguć je sve do 5 dana pre zakazanog polaska. U protivnom, putnicima će biti zadržan deo koji se tiče objektivnih troškova organizacije, koji se ne mogu otkazati.


Pogledajte smeštaj za ovaj aranžman:

Hotel Hollywood ****, Ilidža, Sarajevo

hotel hollywood

Hotel “Hollywood” je smešten u strogom centru Ilidže, zelene oaze Sarajeva, uz glavni saobraćajni terminal, u neposrednoj blizini međunarodnog aerodroma "Sarajevo" i Vrela Bosne, jedinstvenog dragulja izvorne prirode.

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: Jahorina

Planina Jahorina se nalazi jugoistočno od Sarajeva (28km) i graniči s drugom olimpijskom lepoticom, Bjelašnicom. Duga istorija ski centra svoju najsvetliju tačku je dostigla tokom 1984 godine kada je Jahorina bila mesto takmičenja u velikom broju zimskih sportskih disciplina, tokom XIV zimskih olimpijskih igara. Najviši vrh je planine je Ogorjelica sa 1916 m nadmorske visine. Slede Sjenište (1910m), Košuta (1907m), Crni vrh (1788m). U toku zimskog perioda ume da bude pokrivena i sa čak 3 m snežnog pokrivača..

Detaljnije...