O Nama

Udruženje ljubitelja skijanja SkiBus je nevladina i neprofitna organizacija, osnovana i registrovana 2006. godine od grupe istinskih ljubitelja skijanja, planina i snega sa ciljem popularizacije zimskih sportovia i usmeravanja ljudi na koncept aktivnog odmora u prirodi.

Prve dve godine udruženja  posebno karakteriše organizacija jednodnevnih ski izleta, ski vikenda i produženih ski vikenda na skijalištima Srbije i Bosne. Pionirski poduhvat na organizovanju ovakvih akcijaških programa, namenjenih i prilagođenih strogo skijaškoj populaciji, brzo je široko prihvaćen i SkiBus je zahvaljujući tome postalo poznat našoj skijaškoj javnosti. Sledilo je organizovanje viišednevnih programa u pomenutim ski centrima, koji su takođe bili prilagođeni specifičnim potrebama skijaša i bordera. Svi programi su bili koncipirani kako bi se maksimizirao boravan na snegu, odnosno svaki dan maksimalno iskoristio za skijanje. Pogledajte detaljnije o radu SkiBusa u prve dve godine postojanja..

Od sezone 2008/2009 udruženje je poseban akcenat stavilo na sedmodnevne ski programe  u inostranim, prvenstveno u francuskim ski centrima. U narednim sezonama su se armije naših skijaša uputile put najboljih svetskih skijališta i po izuzetno povoljnim uslovima, osetili kako izgleda skijati u ogromnim, sistemom žičara i staza povezanim, skijaškim oblastima. Svoje novo iskustvo su prenosili drugim skijašima, tako da se za svega par godina ostvarila puna ekspanzija udruženja.

Kako se širio broj članova, to je sve više iziskivalo kreativan razvoj skijaških programa i širenje skijaških destinacija. SkiBus je bio pionir u mnogim skijaškim programima i akcijama u Srbiji. Prvi je popularizovao Sretenje skijanje koje je danas toliko popularno u Srbiji, odveo organizovane grupe skijaša na švajcarska skijališta, sproveo svoje prepoznatljive produžene ski vikende i praznična skijanja u Austriji, Italiji, Sloveniji, organizovao ski manifestacije i akcije poput Ski Tour de France, Ski & Swim programa, BoardersWeek-a. Došlo se do nivoa da je članovima je u toku godine na raspolaganju skijanje na preko 40 skijaških destinacija širom sveta. Svake sezone članovima je na raspolaganju neka nova, atraktivna ski destinacija. Od ski sezone 2016/2017 u programskom rasporedu su i egzotične skijaške destinacije: Gruzija, Iran, Amerika, Kanada, Argentina.. Svoji radom i delovanjem SkiBus je postao protagonista i glavni faktor u procesu edukacije i razvoja srpskih skijaša, te se kao takav pozicionirao kao jedan od najvećih skijaških brendova u regionu.

Danas SkiBus sa preko 21.000 članova predstavlja najveće skijaško udruženje kako u Srbiji, tako i na Balkanu. Iako je ubedljivo najveći broj članova dolazi upravo iz Srbije kao matice udruženja, zavidan broj dolazi i iz Crne Gore, Bosne, Hrvatske, Slovenije, Makedonije, Bugarske, ali i drugih zemalja Evrope i sveta. Sve veći zahtevi velikog broja članova, iziskuju kvalitetan rad i inventivnost u kreiranju novih skijaških programa i aktivnosti. SkiBus je postao prepoznatljiv u skijalištima širom Evrope, a uspostavljena je partnerska i poslovna saradnja sa velikim brojem, pre svega evropskih ski centara.

Velike napore udruženje SkiBus je ulagalo i ulagaće u obezbeđivanje popusta za svoje članstvo. Razvijena je široka mreža onih koji svoje proizvode i / ili usluge, kako iz skijaške, tako sve češće i iz svakodnevne sfere života, po povlašćenim uslovima nude našem članstvu. Tako danas u velikom broju gradova Srbije mnoge prodavnice ski opreme, sportske opreme i konfekcije uopšte, ski rentali i servisi, obezbeđuju razne pogodnosti i popuste SkiBusovcima. Značajni popusti su takođe obezbeđeni u ski rentalima i servisima, prodavnicama ski opreme, kafeima, klubovima, restoranima i u ski centrima u kojima se organizuju ski programi. Pogledaj detaljnije o popustima…

Navedene aktivnosti su uticale da se SkiBus pozicionira kao jedan od najjačih skijaških brendova kako kod nas, tako i u Evropi.

Udruženje SkiBus je klub rekreativnog skijanja i svako ko se oseća kao ljubitelj skijanja, snega, planina i prirode može postati njegov član, bez obzira na starosnu dob i nivo skijaškog znanja. U udruženju su dobrodošli i svi početnici koji imaju želju da nauče i ovladaju veštinama skijanja. U funkciji ostvarivanja primarnog cilja udruženja, omasovljenja zimskih sportova i njegovog činjenja dostupnim što široj populaciji, sezone 2009/2010 udruženje je počelo da organizuje besplatnu ski obuku za početnike u većini ski centara u kojima se realizuju programi. Obuku sprovode stručni instruktorski timovi udruženja. Do sada smo obučili više hiljada početnika i uveli ih u svet skijanja. Pored početnog nivoa obuke članovima je na raspolaganju i napredna skijaška obuka koju realizuje najstručniji domaći instruktorski kadar, koristeći najsavremenije metode, poput video analize.
Pored navedenih aktivnosti, udruženje redovno organizuje okupljanja i druženja svojih članova širom Srbije, učestvuje u mnogobrojnim humanitarnim i ekološkim akcijama, nudi članovima učešće u svojevrsne avanturističkim poduhvatima i extremnim sportovima.

Slava udruženja SkiBus je Mitrovdan. Slaveći svoga zaštitnika Svetog Dimitrija, SkiBus zvanično započinje svoju novu skijašku sezonu. Tako svaka nova sezona otpočinje u duhu stare, ali prema skijaškim aršinima korigovane izreke koja glasi: Mitrovdan skijaški sastanak, Đurđevdan skijaški rastanak. Ili na sledeći način: Mitrovdan, hajdučki rastanak, a skijaški sastanak.

Mnoge velike kompanije su podržale akcije i napore udruženja i zajedno sa nama učestvuju na ostvarivanju zacrtanih ciljeva, na šta smo im izuzetno zahvalni.

I u budućnosti će se Skibus truditi da ostane dosledan u ostvarivanju svoje misije omasovljenja ski sporta, trudiće se da proširuje svoje programe i aktivnosti i time bude na usluzi, nadamo se sve većoj, skijaškoj populaciji.

Što nas je više to smo sve jači u borbi za ostvarivanje boljih uslova i većih beneficija! Na taj način ćemo omogućiti sebi da lakše, jeftinije i bolje uživamo u blagodetima planina i snega. Udruženje će biti otvoreno za saradnju prema svima kojima je skijanje u srcu i rade u duhu njegovog razvitka. Pridružite nam se!!!