closinglevo.jpg closingdesnonojoint.jpg

Ski opening


U decembru SkiBus tradicionalno organizuje otvaranja ski sezone 2019/2020, svojim produženim ski vikend aranžmanima u Sloveniji i Austruiji kao i 7-dnemvim aranžmanima u francuskim alpima.

Poseban spektakl predstavlja organizacija Velikog SkiBus ski openinga na JAHORINI / 06-08.12.2019, koji organizujemo u saradnji sa OC Jahorina.

Ski opening aranžmani u sezoni 2019/2020:

- Veliki SkiBus ski opnenig na Jahorinni - 06-08. decembar 2019.
U saradnji sa ski centrom Jahorina, SkiBus organizuje veliki ski opening na Jahorini. Otvaranje skijaške sezone je upotpunjeno apres ski žurkama na stazi, dobrim provodom, a kao specijalni gost iznenađenja je Brian Ferry koji će 07.12. održati koncert na planini. Cnea paketa za neverovatnih 69e - za paket 3 noćenja u izabranom hotelu, 3-dnevni skipas i prevoz!!!

    - Les 2 Alpes - 07-14. decembar 2019.
Jedan od retkih ski-openinga koji nije povezan sa temperaturonim uslovima, jer francuski ski centar Les 2 Alpes obuhvata i glečerski deo skijališta, gde su staze uređene tokom cele godine. Na visini od 3600 m prirodni sneg je gotovo zagaranzovan.

   - Ski opening Austrija - 13-15 decembar 2019.
Skijanje se realizuje u dva najviša skijališta u pokrajini Koruška: Heiligenblutu sa najvišom skijaškom tačkom na 2.902 m/nv i glečerskom skijalištu Molltaler Glachier, koje izlazi na impozantnih 3.122 m/nv. Smeštaj je u hotelu Margarethenbad u mestu Lainach.

  - Ski opening severna Koruška - 13-15. decembar 2019.
Skijajte tri dana na različitimi skijalištima severne Koruške (aus. Kärnten, eng. Carinthia): 1.dan: Grosglocner-Heiligenblut, 2. dan: Goldek i 3.dan: Molltaler. Smeštaj je u hotelu Pacher u mestu Obervellach.

- Ski opening Austrija & Italija, 21-23. decembar 2019.
Otvorite ski sezonu skijajući tri dana u tri različita skijališta: Arnoldstein u Austriji kao i dva skijališta u Italiji: Sella Nevea i Tarvisio. Smeštaj je u hotelu Kazina u slovenačkom pograničnom mestu Jesenice, odakle se svakoga dana odlazi na novi skijaški izlet.

- Ski opening Ljubljana - Krvavec 27-29. decembar 2019.
Predpraznični ski opening sa smeštajem u Ljubljani i tri dana skijanja u ski centru Krvavec. Smeštaj je u hotelu Park koji pruža laku dostupnost svim kulturno istorijskih znamenitosti i strogog centra grada.

 


Aktuelni aranžmani za ovu ponudu:

Trenutno nema aktuelnih aranžmana za ovu ponudu.

Detaljnije o ski centru: Grossglockner - Heiligenblut

Heiligenblut je prekrasno slikovito mesto na samoj granici Tirola i Koruške, na putu koji vodi  kroz nacionalni park Grossglockner i sa impozantnim pogledom na preko četrdeset vrhova Alpa kao i na najviši  vrh Austrije – Grossglockner sa nadmorskom visinom od 3978m (Veliki Zvonar u bukvalnom prevodu). Skijalište ima  55 km uređenih staza, kao i veliki broj offpiste staza, s tim da su staze zaista duge i lepe za vožnju.

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: Moltaler glečer

Gelečer Moltaler (Mölltaler) je nama nabliže glečersko skijalište koje se nalazi u austrijskoj pokrajinu Koruška u njenom severnom delu, u blizini austrijske pokrajine Salzburg. Skijalište na glečeru se prostire na visinama imeđu 2100 – 3122 m/nv. Staze na Molltaleru su široke, dobro uređenje, a snega ne nedostaje. Na glečeru prevlađuju crvene i  plave staze, čija ukupna dužina iznosi oko 53 km uvezanih sa 9 žičara. Posebno je privlačan 16 km dugački spust koji sa vrha sa mnogo varijanti vozi u podnožje.

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: Goldeck

Skijalište Goldeck se nalazi u zapadnom delu austrijske regije Koruška iznad mesta Spittal. Skijaško područje se prostire na 63 ha između 556 m i 2.142 m nadmorske visine. Glavna odlika skijališta su dobro uređene staze i moderne žičare. Sastoji se od ukupno 30 km staza, od toga 9 km teških, 10 km srednje težine i 11 km laganih staza. Skijalište nudi najširi spektar mogućnosti za sve, od početnika do naprednih skijaša.

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: Les 2 Alpes

Les 2 Alpes je jedno od najviših francuskih i evropskih skijališta i nalazi se u "Haute" Alpima na jugoistoku Francuske. U sklopu skijališta je najveći skijaški glečer u Evropi. Skijalište se prostire na visini od 1250 do 3568 m/nv i ima oko 220 km uređenih staza, a pored uređenih terena i idealne uslove za freeride. Samo mesto je na 1650 m/nv i spada među veća skijaška naselja u Francuskoj.

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: Tarvisio

Tarvisio se nalazi u dolini Val Canale na 754 m/nv na tromeđi Italije, Austrije i Slovenije. Lokalnim putem od Kranjske Gore ima 15 minuta voznje. Grad je bio domaćim Zimske Univerzijade 2003. Na ovom skijalištu su vožene i spust i superveleslalom trke FIS Svetskog kupa. Poznat je i po velikoj robnoj pijaci, mestu snadbevanja i mnogih domaćih vlasnika butika.

Skjaliste se nalazi na samom rubu gradica Tarvisia. Konfiguracija terena deli skijaliste na dva dela koja su povezana sa kraćim četverosedom i po dve vezne ski staze.

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: Arnoldstein

Ski centar Arnoldstein - Dreiländereck se nalazi u austrijskoj pokrejini Koruška (Kärnten) južno od grada Filaha (Villach). U neposrednoj je blizini gradića Arnoldstein na samoj tromeđi između Austrije, Slovenije i Italije. Iz Kranjske gore do ovog skijališta se stiže za oko 25 min.

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: Sella Nevea - Kanin

Sella Nevea, maleno naselje koje se nalazi u Italiji, sa zapadne strane planinskog masiva iznad Bovca. Za razliku od Boveca u Sloveniji, sa italijanske strane pristup skijalištu je puno udobniji. Iz Sella Nevea, kao i iz Boveca, na skijalište izvlači kabinska žicara - gondola, ali novijeg datuma i veceg kapaciteta.
U izuzetnom prirodnom okruženju sa planine Kanin se može uživati u veličanstvenom pogledu na Triglav i Julijske Alpe kao i Jadransko more - Tršćanski zaliv koi je vazdušnom linijom udaljen 60km.

Detaljnije...