Nassfeld

Austrijsko skijalište Nassfeld, koje se u stvari punim imenom zove Skiarena Nassfeld Hermagor, nalazi se u blizinu gradića Hermagora u pokrajini Koruška, neposredno uz samu granicu sa Italijom, od čega jedan deo skijališta zapravo i ulazi na italijansku teritoriju.

Sam ski centar ima deklarisanih 101 km ski staza i to je brojka koja je i vrlo realna. Proteže na nadmorskoj visini od 1300 od 2000 m, a staze su dovoljno duge i pružaju vrlo ugodno skijanje, kako za one koji vole brzinu tako i za one koji preferiraju kratke zavoje. Međutim početnici bi ovdje mogli imati dosta primedbi. Naime, postoji jedan baby lift, ali je poprilično nelogično smješten u pola brda, skoro na samom vrhu skijališta. Staze su uglavnom crvene kategorije i vrlo su raznolike. Sve su detaljno numerirane, pa se skijašima olakšava snalaženje po stazama koje se prostiru na nekoliko brda. Treba napomenuti da se sa skijališta pruža odličan pogled na planinske masive, koji će zadovoljiti i najzahtevnije ljubitelje planinskih pejzaža.

Nassfeld poseduje 4 šestoseda, 4 četvoroseda, 18 sidara i 5 kabina. Sve staze su uvek uređene i besprekorno pripremljene, a gotovo 100 % pokrivene topovima, pa u nedostatku prirodnog snega nećete biti uskraćeni skijanja.


KARAKTERISTIKE SKI CENTRA


Najvišlja izlazna stanica: 2002 m.
Najnića početna stanica: 610 m.
Visinska razlika: 1392 m.
Ski liftova: 30, od čega 5 gondola, 8 sedešnica, 15 vučnih ski liftova.
Ukupna dužina staza: 110 km
   - Plavih staza: 30 km
   - Crvenih staza 69 km
   - Crnih staza: 11 km.

 


SLIKE - NassfeldPogledajte ponudu za ovaj ski centar:

Nassfeld - produženi ski vikend u Austriji

Trodnevno skijanje u Austriji u ski centru Nassfeld

Puna tri dana skijanja u nama najbližem austrijskom ski centru Nassfeld, koji se nalazi u pokrajni Koruška nedaleko od granice se Slovenijom.
Sam ski centar ima deklarisanih 101 km ski staza, proteže na nadmorskoj visini od 1300 od 2000 m, a staze, koje su uglavnom crvene kategorije, su dovoljno duge, raznolike i pružaju vrlo ugodno skijanje. Sve su detaljno numerisane, pa je skijašima znatno olakšano snalaženje. Obzirom da je skoro 100% staza pokriveno sistemima za veštačko osnežavanje, bojazan od nedostaktka snega, bar u sezoni koja traje od početka decembra do kraja aprila, ne bi trebalo da postoji.

Aranžman uključuje prevoz na relaciji Beograd - Nassfeld - Beograd, dva noćenja izabranim apartmanima iz ponude i trodnevni skipas za ski centar Nassfeld.

Detaljnije...

Ski safari: AUSTRIJA - ITALIJA - SLOVENIJA

Ski safari predstavljaju nezaboravnu višednevnu (3-5 dana) avanturu koja omogućava skijanje u različitim ski centrima u čak tri države: Italiji (Tarvisio, Sella Nevea); Austriji - Skijalištima Koruške (Gerlitzen, Bad Kleinkirchheim, Grossglockner, Nasfeld, Katschberg, Goldek, Innerkrems, Arnoldstein) i Sloveniji (Kranjska Gora, Krvavec, Cerkno, Vogel, Bovec). Smeštaj je u odgovarajućem hotelu iz koga je moguće lako i brzo doći do različitih skijališta, odakle se svakoda dana putuje na novu skijašku avanturu. Skijašima je pored raznovrsnosti skijališta, prvenstveno jer su ski centri iz tri različite države, na raspolaganju ugođaj i prijatan boravak u zimskom ambijentu mesta u kome smo smešteni.

Detaljnije...