Goldeck

Skijalište Goldeck se nalazi u zapadnom delu austrijske regije Koruška iznad mesta Spittal. Skijaško područje se prostire na 63 ha između 556 m i 2.142 m nadmorske visine. Glavna odlika skijališta su dobro uređene staze i moderne žičare. Sastoji se od ukupno 30 km staza, od toga 9 km teških, 10 km srednje težine i 11 km laganih staza. Skijalište nudi najširi spektar mogućnosti za sve, od početnika do naprednih skijaša.

Sistem žičara na skijalištu Goldrek čine dve gondolske žičare, dve šestosed žičare i pet ski liftova ukupnog kapaciteta od 8000 skijaša/sat.
 
Na skijalište se izlazi 8-sedom gondolom "Goldeckbahn II" koja polazi iz samomog mesta Spittal na 547m/nv, a koja skijaše izvlači na vrh "Bergstation" na 1780 m/nv odakle su lako dostupni ostali delovi skijališta. Na polaznoj stanici žičare skijašima je (uz doplatu) na raspolaganju dobro organizovan "ski depo" sa svlačionicama i sigurnim ski ormarima u grejanom prostoru gde možete u sve dane boravka ostavljati svoju ski opremu i komforno se vraćati do smeštajnih obkjekata. Tu na polaznoj stanici gondole može se rentirati ili servisirati ski oprema, a takođe i ugovoriti škola za sve nivoe skijanja i vožnje snowboarda.

Na skijalištu Goldreck se nalazi najduži crni spust u Austriji. Staza "Talabfahrt" dužine nepunih 9 km polazi sa vrha, pa do dna pomenute gondole "Goldeckbahn II".

Snowborderima i freeride skijašima je posebno interesantan odlično dizajniran Snowpark sa različitim elementima za sve veštine vožnje od početnika do srednjih i naprednih korisnika. Svakako treba napomenuti i prostor od 50 ha za freeride vožnju.

Sezona na Goldecku počinje od sredine decembra do početka aprila, a osim skijanja, postoji mogućnost sankanja, klizanja, nordijskog skijanja, vožnje paraglajderom.

Pristup: Beograd - Zagreb – Ljubljana – tunel Karavanke – Villach – Spittal
Udaljenost: Oko 670 km od toga samo poslednjih 5 km nije autoput.

KARAKTERISTIKE SKI CENTRA GOLDECK

- Najvišlja izlazna stanica: 2142 m.
- Najniža pocetna stanica: 556 m.
- Visinska razlika: 1586 m.
- Površina skijališta 63 ha.

- Ukupno ski liftova: 9
   - Gondole 2
   - Sedežnica 2 (šestosedi)
   - Vučnih ski liftova 5

- Ukupna dužina staza: 30 km
   - Plavih staza: 11 km
   - Crvenih staza 10 km
   - Crnih staza: 9 km

- Cross-country staza: 25 km
- Snow park
- Freeride arena   
- Bebi ski liftova 3
- Staza za sankanje


Goldeck - AustrijaPošaljite svoj komentar

Komentari

Niko nije komentarisao ovu stranu.