Goldeck

Skijalište Goldeck se nalazi u zapadnom delu austrijske regije Koruška iznad mesta Spittal. Skijaško područje se prostire na 63 ha između 556 m i 2.142 m nadmorske visine. Glavna odlika skijališta su dobro uređene staze i moderne žičare. Sastoji se od ukupno 30 km staza, od toga 9 km teških, 10 km srednje težine i 11 km laganih staza. Skijalište nudi najširi spektar mogućnosti za sve, od početnika do naprednih skijaša.

Sistem žičara na skijalištu Goldrek čine dve gondolske žičare, dve šestosed žičare i pet ski liftova ukupnog kapaciteta od 8000 skijaša/sat.
 
Na skijalište se izlazi 8-sedom gondolom "Goldeckbahn II" koja polazi iz samomog mesta Spittal na 547m/nv, a koja skijaše izvlači na vrh "Bergstation" na 1780 m/nv odakle su lako dostupni ostali delovi skijališta. Na polaznoj stanici žičare skijašima je (uz doplatu) na raspolaganju dobro organizovan "ski depo" sa svlačionicama i sigurnim ski ormarima u grejanom prostoru gde možete u sve dane boravka ostavljati svoju ski opremu i komforno se vraćati do smeštajnih obkjekata. Tu na polaznoj stanici gondole može se rentirati ili servisirati ski oprema, a takođe i ugovoriti škola za sve nivoe skijanja i vožnje snowboarda.

Na skijalištu Goldreck se nalazi najduži crni spust u Austriji. Staza "Talabfahrt" dužine nepunih 9 km polazi sa vrha, pa do dna pomenute gondole "Goldeckbahn II".

Snowborderima i freeride skijašima je posebno interesantan odlično dizajniran Snowpark sa različitim elementima za sve veštine vožnje od početnika do srednjih i naprednih korisnika. Svakako treba napomenuti i prostor od 50 ha za freeride vožnju.

Sezona na Goldecku počinje od sredine decembra do početka aprila, a osim skijanja, postoji mogućnost sankanja, klizanja, nordijskog skijanja, vožnje paraglajderom.

Pristup: Beograd - Zagreb – Ljubljana – tunel Karavanke – Villach – Spittal
Udaljenost: Oko 670 km od toga samo poslednjih 5 km nije autoput.

KARAKTERISTIKE SKI CENTRA GOLDECK

- Najvišlja izlazna stanica: 2142 m.
- Najniža pocetna stanica: 556 m.
- Visinska razlika: 1586 m.
- Površina skijališta 63 ha.

- Ukupno ski liftova: 9
   - Gondole 2
   - Sedežnica 2 (šestosedi)
   - Vučnih ski liftova 5

- Ukupna dužina staza: 30 km
   - Plavih staza: 11 km
   - Crvenih staza 10 km
   - Crnih staza: 9 km

- Cross-country staza: 25 km
- Snow park
- Freeride arena   
- Bebi ski liftova 3
- Staza za sankanje


Goldeck - AustrijaPogledajte ponudu za ovaj ski centar:

Ski safari AUSTRIJA - ITALIJA - SLOVENIJA

Ski safari predstavljaju nezaboravnu višednevnu (3-5 dana) avanturu koja omogućava skijanje u različitim ski centrima u čak tri države: Italiji (Tarvisio, Sella Nevea); Austriji - Skijalištima Koruške (Gerlitzen, Bad Kleinkirchheim, Grossglockner, Nasfeld, Katschberg, Goldek, Innerkrems, Arnoldstein) i Sloveniji (Kranjska Gora, Krvavec, Cerkno, Vogel, Bovec). Smeštaj je u odgovarajućem hotelu iz koga je moguće lako i brzo doći do različitih skijališta, odakle se svakoda dana putuje na novu skijašku avanturu. Skijašima je pored raznovrsnosti skijališta, prvenstveno jer su ski centri iz tri različite države, na raspolaganju ugođaj i prijatan boravak u zimskom ambijentu mesta u kome smo smešteni.

Detaljnije...

Pošaljite svoj komentar

Komentari

Niko nije komentarisao ovu stranu.