La Norma

La Norma se nalazi se nalazi u dolini Maurienne neposredno uz italijansku granicu, odmah po izlasku iz tunela Frejus, na jednom širokom šumovitom platou, na 1350 m/nv, otvorenom prema nacionalnom parku Haute Vanoise. Za francuske ulove ovaj ski centar sa 65km staza spada u manje, ali je poznat po raznovrsnim ski stazama, kako za početnike, tako i za odlične skijaše. Celo naselje je pešačka zona i samim tim predstavlja pravi „Raj“ za porodice sa decom. Dodatna dnevna i večernja animacija čine ovo mesto još prijatnijim i živopisnijim. Za one koji u La Normu dolaze automobilom, na raspolaganju je besplatni pokriveni parking u centru naselja.

Skijaško područje se prostire na oko 700 ha sa 65 km uređenih staza od čega su 8 zelenih, 6 plavih, 11 crvenih i 2 crne. Skijaše žičare izvlače do 2.750 m/nv, a ski centar opslužuje 18 žičara: 1 gondola, 7 žičara sedežnica, 9 ski liftova i 1 dečiji.

Severo-zapadna orjentacija ski staza, u kombinaciji sa pažljivim održavanjem skijališta i veštačkim osnežavanjem omogućava dobre uslove za skijanje. Sve ski staze koje od naselja vode do 2.200 m/nv pokrivene su snežnim topovima, tako da dovoljno snega za skijanje ima tokom čitave sezone. La Norma je zbog toga jedan od centara koji najranije otvaraju svoja vrata skijašima. Ski sezona ovde traje od prvih mrazeva u decembru pa do kraja aprila.

Preporučuje se porodicama sa decom, skijašima početnicima i onima koji žele da usavrše tehniku skijanja. Od ukupno 65 km ski staza, 51 km su plave staze koje su upravo pogodne za ovu kategoriju skijaša. Ono iskusniji i zahtevnioji skijaši na raspolaganju imaju 12 km crvenih i 2 km crnih staza. Snowboarderi i freestyleri mogu uzživati snow parku, a na rasplaganju su i Off Piste rute.

Što se tiče večernje zabave, La Norma ima u ponudi bioskop i kuglanu, pored brojnih restorana, kafića i barova.

Za Apres Ski program druge vrste, potrebno je da se spustiti se do obližnjeg grada Modane, koji je od La Norme udaljen samo 6 kilometara, gde se nalazi vellness kompleks "Aquazen" površine 600 m² koji sadrži saue, džakuzi, hamam, skvoš terene, fitnes studio i spa. Savršen opseg ponuda za savršen odmor posle skijaškog dana.

Takođe, u Modane-u se nalazi podzemna istraživačka laboratorija koja se može posetiti. Leži 1.700 metara ispod stene, a u kojem međunarodni timovi fizičara vrše istraživanja tajni univerzuma, kao na primer tamne materije.

Predlažemo da obavezno posetite ski cente u neposrednoj blizini Aussois i Valfréjus, važi ski pas iz La Norme a prevoz je organizovan. Uz doplazu za skipas Eski-Mo, može se na po jedan dan skijati u još četiri obližnja ski centara koji zajedno poseduju 300 km straza i do kojih je organizovan besplatni prevoz.

Iskoristite i priliku da bar jedan dan skijate i po ski prostranstvima Tri doline. Postoji organizovan prevoz do 16 km udaljenog Orelle-a, odakle se gondolom lako stže do Val Thorens-a. Plaćate samo doplatu za jednodnevno skijanje na postojeći ski pass iz La Norme.

KARAKTERISTIKE SKIJALIŠTA LA NORMA

Nadmorska visina: 1350 - 2757 m
Ukupan broj ski staza - 27
Ukupna dužina skijaških staza - 65 km
 - 2 km crnih staza
 - 12 km crvenih staza
 - 51 km plavih staza
Žicara ukupno 14, od toga:
 - 1 gondola
 - 6 žičara sedežnica
 - 7 ski liftova
Staza za nordijsko skijanje - 6 km

 
KARAKTERISTIKE SKI OBLASTI POKRIVENE Haute Maurienne Vanoise SKIPASOM:

- Skipas za 6 skijališta: Val Cenis, Bessans, La Norma, Val Frejus, Aussois i Bonneval sur Arc
- Ukupno 350 km alpskih ski staza i 200 km nordijski ski staza.
- Vreme putovanja između skijališta 30 do 40 min.
- Prvi dan obaveznog skijanja u mestu gde je smeštaj.
- Skipas bez fotografije.
- Besplatan shuttle autobus između skijališta određenim danima.
 
- Skijališta:
   - Val Cenis Vanoise: 57 ski staza dužine 125 km. Mesto na 1400 mn/v, skija se do 2800 mn/v.
   - Aussois:               21 ski staza dužine 55km. Mesto na 1500 mn/v, skija se do 2750 mn/v.
   - Bonneval sur Arc:  19 ski staza dužine 25km. Mesto na 1850 mn/v, skija se do 3000 mn/v.
   - La Norma:            27 ski staza dužine 65km. Mesto na 1400 mn/v, skija se do 2750 mn/v.
   - Valfrejus:             23 ski staza dužine 65km. Mesto na 1550 mn/v, skija se do 2740 mn/v.
   - Bessans:              5 ski staza dužine 3 km. Mesto na 1700 mn/v, skija se do 1840 mn/v, 133 km staza za skijaško trčanje i biatlon strelište...


La NormaPogledajte ponudu za ovaj ski centar:

La Norma - sedmodnevni ski program

La Norma - sedmodnevni skijaški programi u toku zimske sezone, sa akcentom na zimski raspust, u jednom od brojnih skijališta Maurinne doline, koja je poznata po velikom broju ski centara. Uz osnovi ski pas na raspolaganju je 65 km skijaških staza na visinama između 1350 i 2750 m/nv. Programom je obuhvaćeno sedam noćenja, šestodnevni ski pas i prevoz. Smeštaj iz ponude je apartmanskig tipa i jako je dobrog nivoa kvaliteta, često i sa dodatnim sadržajima... 

Detaljnije...

Fotografije skijaša iz ovog ski centra

image002
n-sport-i-n-fashion-logo.jpg
logobeosport150
sprzet rossignol logo
markoni logo200
OutdoorSportslogo180x100
divcibare sr logo150
SaltoM logo
Logo jecom sport Krvavec
bootpro logo
Kobbaz logo
Board Shop beli rr
velvetlogo.png
NAPAPIJRI.jpg
Oculus popravljen
garmin-infoteam-logo.jpg
skoda-Auto-Cacak-logo.jpg
SarunaLogo