Zimovanje u Italiji: Madonna di Campiglio - Folgarida - Marileva - Peio


Sedmodnevni zimski programi u prekrasnoj italijanskoj dolini Val di Sole, koja sa 270 km staza u sistemu od čak 97 žičara, posetiocima nudi vrhunske uslove za zimske sportove. Imaćete prilike da uzivate u ski oblasti Dolomiti di Brenta, koju čine četiri skijališta: Madonna di Campiglio, Folgarida, Marileva i Peio. Posebna atrakcija je uživanje u zimskim sportovima u jednom od najzvučnijih i najpoznatijih skijališta u Italiji, pa i na svetu - ski centru Madonna di Campiglio. Val di Sole u zimskim uslovima asocira na puno sunca i snega. Zahvaljujući svom jedinstvenom položaju između najviših vrhova centralnih i istočnih Alpa, Val di Sole je, prema zvaničnim podacima, jedna od alpskih dolina sa najzastupljenijim snežnim pokrivačem tokom godine. Pored vrhunskih uslova za skijanje, ova skijališta krase i fascinantni krajolici i pejzaži impresivnih Dolomita.

         Nema aranžmana u ovoj ski sezoni

Najčešći su polasci su petkom, u kom slučaju je povratak naredne nedelje (sedam dana boravka i dva dana puta).

Program uključuje:
- Sedmodnevni smeštaj (apartmani i hoteli) u jednom od mesta oblasti Dolomiti di Brenta: Folgarida, Marileva ili Madonna di Campiglio,
- šestodnevni skipas (različite kombinacije skipasa, koje će uključivati određene ski oblasti i to: Folgarida-Marileva, Madonna di Campiglio i oblast Peio - što će zavisiti od konkretnih aranžmana) i
- autobuski prevoz do smeštajnih objekata i nazad.

U toku programa SkiBus organizuje i jedan fakultativni izlet u ski centar Peio (visina ski centra preko 3000m/nv), ukoliko u konkretnom aranžmanu skipas uključuje ovu skijašku oblast.


Aktuelni aranžmani za ovu ponudu:

Trenutno nema aktuelnih aranžmana za ovu ponudu.

Detaljnije o ski centru: Madonna di Campiglo

Jedno od najzvučnijih skijališta u Italiji a i na svetu, Madonna di Campiglio se nalazi na severu zemlje, smeštena između vrhova planina Adamelo i Dolomiti di Brenta i poseduje odličnu infrastrukturu – 57 ski liftova i 150 km staza, kao i 40 km staza za langlauf (nordijsko skijanje).

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: Folgarida - Marilleva

Na zapadu italijanske pokrajne Trentino, nalazi se dolina Val di Sole, koja je, kao što joj i samo ime govori, dolina obasjana suncem. Ovaj kraj prepun predivnih planinskih vrhova i pejzaža tokom zime karakteriše veliki snežni prekrivač. Upravo iz tog razloga ovde je podignuto nekoliko skijališta, pa je gotovo cela dolina ispresecana brojnim ski stazama. U centralnom delu ove doline nalazi se skijalište Folgarida - Marilleva, nastalo spajanjem dvaju odvojenih skijaških celina: Folgaride i Marileve. Skijalište sadrži 62 km skijaških staza, a povezano je u jedinstven ski sistem i sa daleko poznatijim i popularnijim skijalištem Madona di Campiglio - Pinzolo. Ovaj jedinstven sistem omogućava skijašima da imaju na raspolaganju 150 km uređenih ski staza, a sve to mogu preći bez skidanja skija i dodatnih tranfera, uživajući u fascinantnim Brenta Dolomitima.

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: Peio

U dolini, ispod vrhova "Ortles - Cevedale" planine, nalazi se Peio, mesto sa najvećom nadmorskom visinom u regionu Trentino. To je najstarije turističko odmaralište u regionu Val di Sole, poznato još od 1650. godine po svojim termalnim izvorima. Sve je zaista jedinstveno u čarobnom ambijentu Nacionalnog parka Stelvio.

Sa novom "Pejo 3000" gondolom, izgrađenom za sezonu 2010/11, skijalište je postalo veoma atraktivno, pa većina skijaše, bilo gde de je smeštena u regionu Val di Sole, odvoji bar jedan skijaški dan za Peio.

Detaljnije...