Folgaria

Folgaria je skijaško područje u jugoistočnom djelu pokrajine Trentino, na rubu Dolomita. Samo mesto je na 1.168 metara nadmorske visine i predstavlja tipično alpsko naselje sa mnogobrojnim hotelima i apartmanima, trgovinama, restoranima, barovima... Nude se brojni aprés-ski programi kao i druge mogućnosti zabave.

Skijalište Folgardia zajedno sa obližnjim Lavarone poseduje preko 100 km skijaških staza i 27 savremenih žicara koji će zadovoljiti ukuse svih uzrasta skijaša. Staze su pogodne kako za porodice sa manjom decom, tako i za zahtevnije skijaše. Za oba skijališta važi jedan ski-pass.

Sa 80 km staza za skijaško trčanje, Folgaria je poznati centar nordijskih skijaških sportova.

Sa skijališta se može uživati u prekrasnom pogledu koji se proteže od Dolomiti Brenta do Masiva Pasubio i od Adamella do Marmulade. Osim svih vrsta zimskih sportova, treba istaći i mogućnost klizanja na velikom klizalištu kao i korišćenje zatvorenog bazena.

Folgarioa je od Beograda udaljena 940 km, putnim pravcem: Beograd - Zagreb - Ljubljana - Fernetiči - Padova - Verona - Trento - Rovereto - Folgaria.


SLIKE - FolgariaVideo klipovi iz ovog ski centra

Pogledajte ponudu za ovaj ski centar:

Folgaria - sedmodnevno skijanje na obroncima Dolomita

Folgaria je skijaško područje u jugoistočnom djelu pokrajine Trentino, na rubu Dolomita. Samo mesto nalazi se na 1.168 m/nv i predstavlja tipično alpsko naselje sa mnogobrojnim hotelima i apartmanima, trgovinama, restoranima, barovima. U ponudi su brojni aprés-ski programi kao i druge mogućnosti zabave. Skijalište Folgardia zajedno sa obližnjim Lavarone poseduje preko 100 km skijaških staza i 27 savremenih žicara koji će zadovoljiti ukuse svih skijaša. Sa skijališta se može uživati u pogledu koji se proteže od Dolomiti Brenta do Masiva Pasubio i od Adamella do Marmulade.

Detaljnije...