Skijaška regija Dolomiti Superski je zbog svoje osobenosti da se nalazi u jedinstvenoj i prirodnom lepotom neponovljivoj regiji kolosalnih Dolomita, prva meka za sve ljubitelje zimskih sportova. U krajoliku bajkovite prirode Dolomita smeštano je čak 12 izuzetno modernih i kvalitetnih ski oblasti, koji se prostiru na ukupno 1200 km perfektno uređenih ski staza. U okviru Dolomiti Superski regije, koju pokriva istoimeni skipas nalaze se sledeći ski centri: Cortina d' Amprezzo, Plan de Corones, Alta Badia, Val Gardena, Alpe di Siusi, Val di Fassa, Carezza, Arabba / Marmolada, Sextner Dolomiten - Alta Pusteria, Valle di Fiemme, Obereggen, S. Martino di Castrozza / Passo Rolle, Valle Isarco, Trevalli - Moena / San Pellegrinno / Falcade, Civetta.

Detaljnije...


Skijanje u regiji Val di Sole predstavlja pravi snežni doživljaj na 270 km staza u sistemu od čak 97 žičara.
Val di Sole u zimskim uslovima asocira na puno sunca i snega. Predstavlja najveći skijaški region u zapadnom delu Trentina, zahvaljujući tri različite ski oblasti koje obuhvata: Dolomiti di Brenta (Folgarida - Marilleva, Madonna di Campiglio - Pinzolo), Adamello Ski (Passo Tonale, Ponte di Legno, Temu i glecer Presena) i Peio.

Detaljnije...


Milky Way ski regija (italijanski La Via Lattea), koja leži na granici Italije i Francuske, sastoji se od šest skijališta od kojih je svakako najpoznitije i najzvučnije Sestrijere, domaćin Zimskih Olimpijskih igara 2006. održanih u oblčižnjem Torinu. Ovaj moderni skijaški kompleks, koji se, kao što je navedeno, sastoji od šest različitih skijališta: Sauze d’Oulx, Claviere, Sestriere, Sansicario, Cesana u Italijii i Montgenevre u Francuskoj, predstavlja jedinstvenu skijašku oblast, međusobno povezanu sistemom žičara i ski liftova, koja u totalu sadrži 146 ski staza ukune dužine 400 km.

Detaljnije...


Folgaria je skijaško područje u jugoistočnom djelu pokrajine Trentino, na rubu Dolomita. Samo mesto je na 1.168 metara nadmorske visine i predstavlja tipično alpsko naselje sa mnogobrojnim hotelima i apartmanima, trgovinama, restoranima, barovima... Nude se brojni aprés-ski programi kao i druge mogućnosti zabave.
Skijalište Folgardia zajedno sa obližnjim Lavarone poseduje preko 100 km skijaških staza i 27 savremenih žicara koji će zadovoljiti ukuse svih uzrasta skijaša.

Detaljnije...


Tarvisio se nalazi u dolini Val Canale na 754 m/nv na tromeđi Italije, Austrije i Slovenije. Lokalnim putem od Kranjske Gore ima 15 minuta voznje. Grad je bio domaćim Zimske Univerzijade 2003. Na ovom skijalištu su vožene i spust i superveleslalom trke FIS Svetskog kupa. Poznat je i po velikoj robnoj pijaci, mestu snadbevanja i mnogih domaćih vlasnika butika.

Skjaliste se nalazi na samom rubu gradica Tarvisia. Konfiguracija terena deli skijaliste na dva dela koja su povezana sa kraćim četverosedom i po dve vezne ski staze.

Detaljnije...


Montekampione je italijanski ski centar koji se nalazi u dolini Valkamonika (Valle Camonoica) iznad jezera Iseo i jedan je od najnovijih i najmodernijih skijališta u Italijanskim Alpima. Na oko 60km su gradovi veći Bergamo i Breša. Aerodrom Bergamo je udaljen nešto više od sat vremena vožnje, a na 15 km od skijališta je banja Boario sa svojim čuvenim termama.

Sa skijališta se pruža impresivan pogled na Alpe kao i ​​prelepu dolinu Camonica, a takođe i na veliko jezero Iseo.

Detaljnije...


Na samoj granici Švajcarske i Italije, nalazi se jedno od najpoznatijih i najboljih skijališta na svetu Cervinia i Zermatt. Od svetski poznatog vrha Matterhorn, preko Val D'Aoste pa sve do Mont Blanca, pružaju se panorame koje prosto oduzimaju dah. Kompletno područje Cervinia i Zermatt obuhvata 350 km uređenih staza koje se prostiru od 3883 m (ovo je ujedno i najviša visina u Evropi do koje dolazi neki ski lift) do 1524 m nadmorske visine. Cervinia poseduje 150 km staza a Zermatt 200 km staza. Zahvaljujuži glečerskom skijalištu Matterhorn ski paradise, sezona traje tokom cele godine.

Detaljnije...


Livinjo je jedna od najvećih i najviših skijaških regija u Italiji. Nastao je od tri sela koja su se vremenom spojila u jedinstvenu celinu, duž četiri kilometra dugačkog puta. Ovo izrazito skijaško mesto nalazi se u neposrednoj blizini švajcarske granice i St. Moritza, okruženo je sa obe strane padinama na kojima se prostire 115 km skijaških staza.

Detaljnije...


U senci grandioznog Mont Blanca, sa njegove italijanske strane, leži dolina Aosta i gradić Courmayer iznad koga se diže istoimeno, izuzetno popularno, skijalište. Ovo šarmantno alpsko mesto se nalazi u italijanskoj pokrajni Aosta, tačno na granici sa Francuskom, a neposredno ispred ulaska u čuveni Mont Blanc tunel. Sudeći da ga okružuju čak 14 vrhova koji prelaze visinu od 4000 m, od kojih je svakako najpoznatiji i najznačajniji najviši vrh zapadne Evrope Mont Blanc (it. Monte Bianco), scenografija koja se nameće posetiocima iz doline, ka kojoj se sa vrhova spušta veliki broj glečera je fascinantna i neponovljiva. Mesto Courmayer se nalazi na 1225m/nv, dok se skijalište sa 100 km ski staza koje poseduje, rasprostire od 1210 do 2755 m/nv. Skijalište Courmayer je povezano autobuskim linijama sa francuskim ski centrom Chamonix, koje se nalazi sa druge strane Mont Blanc masiva.

Detaljnije...


Sella Nevea, maleno naselje koje se nalazi u Italiji, sa zapadne strane planinskog masiva iznad Bovca. Za razliku od Boveca u Sloveniji, sa italijanske strane pristup skijalištu je puno udobniji. Iz Sella Nevea, kao i iz Boveca, na skijalište izvlači kabinska žicara - gondola, ali novijeg datuma i veceg kapaciteta.
U izuzetnom prirodnom okruženju sa planine Kanin se može uživati u veličanstvenom pogledu na Triglav i Julijske Alpe kao i Jadransko more - Tršćanski zaliv koi je vazdušnom linijom udaljen 60km.

Detaljnije...