Isola 2000, Auron - Januar 2012. andrijapajic - na Forumu

Početkom januara 2012 generalno ni u Isoli, a narocito u Auronu, nisam doziveo neke strmije staze, osim onog crvenog parceta od 200-300m sa vece gondole sto silazi dole do iste te gondole kao i sestoseda i dvoseda (koji nije radio) za drugu stranu. U Auronu mi se dopalo sto mogu dosta duge trase da se naprave, kada desno od gondole dodjem tamo do pola gde su 6 i 4-sed, pa odem 4sedom gore i idem skroz do gondole, ili odem 6sedom pa opet okolo skroz dole, a to je mislim sve plavo.

Uglavnom sam se spustao bez pauza, jer iako je duze, lagano je prilicno sve, mada i ja vozim tako da ne bude nesto naporno. Levo sa gondole me je po guzvi, skolama i svemu najvise podestilo na Karaman greben, prosao jedanput i dosta. Generalno, nedostajalo je snega van staza i oko vrhova tu gde su crne staze, kako na jedno tako i na drugom skijalistu.

Bio sam smešten u Isoli, varianta 1- App Les Ardets, 6 krevetni apartman. Nista posebno, ali nije ni lose, mada meni nije lose cim imam krevet gde da legnem Salu na stranu, dva ta narazvlacenje, i jedan na sprat odmah kod ulaza. Ja sam spavao na ovom sto se razvlaci i nije mi smetalo.
Za spavanje - kako kome. Meni je bilo dobro. Vecina ce kukati posto inace kodkuce spavaju na vodenim krevetima 2x2, pa nisu navikli, ocekivali kraljevski aprtman za 200 eur valjda. Posteljinu sam poneo, otprilike posteljina i peskiri sumi u prtljagu ukupno zauzeli mesta kao neka tanka jakna, izbacite 2-3 gluposti od garedrobe koje nosite a nece vam trebati, npr fancy vecernja toaleta, haljine, cipelice i tako to.
Sredjivanje apartmana je trajalo dvadesetak minuta: dok je jedan prebrisao kupatilo, cisto onako, na brzinu, drugi je proprao sudove koji su ostali od dorucka, a mi smo pokupili sve sto ide u djubre iotisli da bacimo tako da jedan mogao na miru da usisa. Slozili sto treba sloziti (cebad), izneli stvari napolje, cika prosao, pogledao u aprtaman, rekao ok, i to bi bilo to. Nije vredno davanja para.

Smestaj u varijanti 1 je blizi gondoli, a sa varijante 2- App LUX mislim da moze da se izadje gotovo direktno na stazu pa na 4sed ili godnolu.

Sto se tice hodanja od busa, nije nista vise nego recimo od parkinga konaka na Kopu pa negde do sobe, a sigurno ne vise nego od parkinga za Bus do recepcije Konaka.
Wireless je bolna tacka, navikao sam da gotovo svugde ima kao kod nas, a u evropi su to prilicno zavrnuli. To znaci da ne moze iz sobe, nego moras da se razvlacis po klupicama i stepenicama te cnetralne zgrade gde su prodavnice i gondola i kojesta jos. Bezveze, ali sledeci put ima da ponesem neki opasan wireless client, npr neku Alfu, pa ce mozda raditi i iz sobe :P

Oprema je prilicno skuplja za iznajmiti tamo, a od iznajmljivanja kod nas strogo voditi racuna sta se uzima, da se ne desi da je neispravan vez ili tako nesto - desavalo se.
U slucaju manjih kvarova i korekcija, na pocetku, a i kraju, mnogih zica ima alat za popravke (kljucevi, srafcigeri), a ima i toalet na pocetku zica na dosta mesta.


andrijapajic - na Forumu  23.02.2012.