10/03/2018

U ski centru Kopaonik, u Dolini sportova, u subotu i nedelju 24. i 25. marta 2018. održaće se SKI TEST. Svi koji  uzmu učešće biće u prilici da testiraju najnovije modele skija Atomic i Salomon za sezonu 2018/2019! Ski test organizuju Skijališta Srbije i Beosport koji zastupa ove renomirane brendove.

Dalje...


10/03/2018

U periodu od 02. do 04. marta 2018. godine  Ski centar "Popova Šapka" bio je domaćin delegaciji Udruženja ljubitelja skijanja "SKI BUS" uz Beograda, kojom prilikom im je predstavljeno skijalište Popova Šapka, njegovi potencijali i strateški planovi razvoja.

U toku boravka, između predstavnika ski centra, kojim gazduje“ Elem Tours“ iz Skoplja, zvaničnika Agencije za promociju i podršku turizmu Republike Makedonije i delegacije gostiju Udruženja SkiBus, organizovana je stručna interaktivna ski radionica - debata na temu razvoja i promocije ovog ski regioona.

Dalje...


01/12/2017

SkiBus će i ove godine, zajedno sa prijateljskim i najvećim domaćim ski portalom Skijanje.rs, nastupiti na sajmu ExpoZim, gde će se predstaviti brojnim posetiocima i ljubiteljima zimskoga sporta. Manifestacija će trajati od 07. do 11. decembra 2017, a održaće se u Hali 4 Beogradskog sajma.

Ovom prilikom pozivamo sve prijatelje, simpatizere, potencijalne i stare članove, ali i sve ljubitelje zimskih sportova, da posete naš štand, upoznaju se sa radom udruženja i aktivnostima za predstojeću sezonu.

Dalje...


18/09/2017

Na Bjelašnici, olimpijskoj planini iznad Sarajeva, ovog leta se intezivno izvode radovi na vertikalnom transportu i sistemu veštačkog zasnježavanja koji su u punom jeku i očekuje se da će ovaj ski centar do početka nove zimske sezone zasijati punim sjajem. Završeni su zemljani i betonski radova za četverosed i šestosed i sada je i toku njihova montaža.

Dalje...


18/09/2017

Na Jahorini su u toku radovi na uređenju, prošenju staza i čišcenju kamenja kako bi bilo moguće skijati na 20 cm snega. Ovo je najveća akcija uređenja staza još od Olimpijskih igara 1984. godine. U toku su i radovi na veštačkom jezeru za osnežavanje, a u okruženju se planiraju i ostali turistički sadržaji.
Veštacko jezero će biti duboko oko 14 metara, prečnika oko 600 metara što će biti dovoljno da u toku cele sezone snabdeva sistem za veštacko osnežavanje vodom.

Dalje...