Auron

Ski centar Auron se nalazi na Alpima u južnoj Francuskoj na 40 kilometara od ski centra Izola. Ski centar ima 135 kilometara uređenih staza, koje pokrivaju 110 ski topova. Sadrži 42 staze od čega su 9 crnih, 15 crvenih, 16 plavih i 2 zelene. Takodje postoji veliki broj off piste terena, a skijašima je na raspolaganju i skijanje kroz šume  Ariša, specifičnog listopadnog četinara, koji  je karakterističan za ovu oblast. Najviši vrhovi u Auronu su Las Donnas (2474m) i Cime de Chavalet (2453m).

Iz samog mesta na skijalište, odnosno tačku odakle se grana naveći broj staza, vozi jedna gondola i jedan ski lift.  Za one koji dolaze sa strane, upravo na tom mestu postoji veliki uređen parking prostor, koji se ne naplaćuje. Gužve u decembarskim, januarskim i martovskim terminima su neobična pojava, ali su i pored te činjenice sve staze perfektno sređene i ispeglane. Blizina Sredozemnog mora omogućava takve mikroklimatske uslove koji garantuju veliki broj sunčanih dana, ali i obilje snega.

Velika prednost ovog ski centra i ski centra Isola2000 je jedinstveni ski pas koji važi za obe planine bez dodatnih doplata – sa jednim ski pasom se tako može skijati na ukupno 255 kilometara staza.


KARAKTERISTIKE SKI CENTRA
Mapa ski centra Auron

Visina centra – 1600m
Najviši lift – 2474m
Ukupna dužina staza – 135 km
Broj staza – 42
Broj zelenih staza – 2
Broj plavih staza – 16
Broj crvenih staza – 15
Broj crnih staza – 9
Broj liftova – 21
Ukupan kapacitet žičara – 21 500
Staze za skijaško trčanje – 3 km

POGLEDAJTE JOŠ:
- Mapa turističkog mesta Auron
- Web kamere iz Aurona
- Auron SKI INFO


SLIKE - AuronVideo klipovi iz ovog ski centra

Pogledajte ponudu za ovaj ski centar:

Isola 2000 & Auron - skijajte u dva ski centra južnih Alpa

Skijajte sa pogledom na Mediteran
Tokom januara i marta SkiBus organizuje sedmodnevne ski aranžmane, sa smeštajem u ski centriu Isola2000, u Francuskoj. Aranžman obuhvata autobuski prevoz, smeštaj na bazi sedam noćenja i 6-dnevni skipas. Pored skijanja u ski centru Isola 2000 sa 120 km ski staza, postoji mogućnosti da se skija i u susednom u ski centru Auron koji ima 135 km ski staza. Skipas važi za oba skijališza koja zajedno obuhvataju 255 km ski staza. U povratku je planiran obilazak Nice...

Detaljnije...