misabg sa foruma

Svi koji idu u januaru nemaju razloga za brigu, snega ima toliko da ne znaju sta ce sa njim! I ja sam na nekom stranom forumu procitao da je tamo manji broj ski dana nego u ostalim krajevima ali stanje koje smo tamo zatekli je bilo skroz suprotno. Cak je pocetkom januara ove godine put bio zavejan 3 dana pa je postojala mogucnost da necemo moci da prodjemo do centra. Najvisi vrh Isole je nesto preko 2600m i pogled odatle je fenomenalan. Kada je vedro i suncano sa tog vrha se vidi i more, a koliko znam Isola je jedan od najsuncanijih delova Alpa.

Isolu je tesko porediti sa Kopom, pretpostavljam i sa Val T. Tamo ces naci nekih 120 km staza (Auron 130) i to je to. Preko puta hotela u kome su smesteni svi koji odavde idu se nalazi nesto sto podseca na trzni centar i tamo je sve. Sva "desavanja" su tamo. Unutra ces naci prodavnicu, par kafica, restorana, apoteku, nekoliko radnji sa ski opremom i ski rent. Dobra stvar u celoj prici je blizina Nice do koje moze da se skokne za 1e. Znaci postoji mogucnost organizovanja odlaska do Nice i Monaka posle skijanja sa nocenjem u nekom jeftinom hostelu u Nici i povratka ujutru na skijanje u Isolu.
Na Kopu imas mnogo manje staze, ali mnogo vise provoda, dok je ovde sve obrnuto. Uz dobro drustvo bih uvek izabrao Isolu i Auron pre Kopa!