Naselje Zinal nalazi se na najjužnijem i najvišem kraju doline Val d'Anniviers u Švajcarskoj sa sjajnim položajem ispod visokih vrhova među kojima je i Weisshorn 4506 m/nv.  Od pocetka 2014. godine Zinal je žičarom povezan sa ski centrom Grimentz. Ruta ove žičare od 3 kilometra je treća najduža ruta žičare u Švajcarskoj. Sada čine jedinstveno skijaško područje Grimentz-Zinal koje se prostire na nadmorskim visinama od 1670m do 2900m i nudi 115 km alpskih skijaških staza.

Detaljnije...


Saas Fee je Švajcarsko skijalište za koje važi krilatica "Alpski biser", a  pre svega zbog toga što samo mesto okružuje čak 13 vrhova od preko 4000 metara (od kojih je Dom sa preko 4600 metara ponajveći). I stvarno, okolina gledana iz samog mesta smeštenog na 1800 m/nv izgleda  veličanstveno.
Susret sa Saas Fee-om je jedno novo iskustvo!!!

Detaljnije...


Ski regija 4 doline (4 Vallees) se nalazi u Švajcarskoj u kantonu Wallis (u francuskom govornom području) i sa 412 kilometara skijaških staza koje se prostiru između 1400 i 3.300 metara/nv, jedno je od najvećih skijaških domena Evrope i najveći ski centar Švajcarske. Kao što mu i samo ime kaže, ovaj švajcarski zimski sportski region se sastoji od četiri dolie koje se prostiru na južnom delu toka reke Rhône.

Detaljnije...


Skijaška regija Davos Klosters nalazi se u Graubindenskim alpima u istočnoj Švajcarskoj. Cela skijaška regija obuhvata čak 320 km staza, koje su kompletno pokrivene najsavremenijim sistemima za veštačko osnežavanje, što garantuje sneg tokom cele zimske sezone. Transport skijaša se obavlja uz pomoć 59 ski liftova, ukupnog kapaciteta oko 65000 skijaša na sat. Davos - Klosters ski regija uključuje šest skijališta: Jakobshorn, Parsenn/Gotschna, zatim tri manja porodična skijališta Pischa, Madrisa i Rinerhorn, kao i skijalište Schatzalp/Strela koje je zvanično prvo napravljeno skijalište u Evropi. Ski regija poseduje 110 perfektno uređenih i pripremljenih skijaških staza, "na švajcarski način", a posebno je značajno šte se 80% ski terena nalazi na visinama većim od 2000 m/nv.

Detaljnije...


U istočnom delu Švajcarske nalazi se čuveno skijalište Lenzerheide. Prostire se iznad grada Chur, koji obiluje bogatim arhitektonskim nasleđem i važi za jedan od najstarijih gradova Evrope. Ukupno 155km skijaških staza koje se prostiru izmedu 1.230. i 2.865 m/nv, povezuje 40 najmodernijih ski listova. Žičare polaze iz mesta Lenzerheide i Valbella, koja međusobno deli jezero Heldsee, na dve strane, istočnu i zapadnu. Sezone 2013. skijališta Lenzerheide i Arosa su međusobno povezana novom velikom gondolom, tako da sada čine povezani skijaški sistem od ukupno 225 km ski staza, za koji važi i jedinstveni skipas. Lenzerheide je poznato i kao skijalište u kome je u nekoliko navrata održano finale Svetskog kupa u alpskom skijanju gde se voze sve discipline od slaloma do spusta...

Detaljnije...


Ski regija Aletsch Arena se nalazi u Švajcarskoj u kantonu Valais sa preko 100 kilometara skijaških staza koje se prostiru između 1.900 i 2.860 m/nv. Na sunčanom platou iznad doline reke Rone koji se prostire između 1.900 i 2.200 m/nv nalaze se tri mesta Riederalp, Bettmeralp i Fiescheralp koja su povezana sa 34 žičare i mrežom izuzetno uređenih skijaških staza, uključujući i staze za početnike, snow parkove, half-pipe i free-ride staze.
Šest gondolskih žičara prevozi goste iz doline reke Rone do ovih odmarališta-sela u planinskom raju na Aletsch regiona, u kojima nema automobilskog saobraćaja. Od decembra do kraja aprila, i najzahtevniji ljubitelji zimskih sportova mogu da zadovolje svoje strasti, a sneg je zagarantovan.

Detaljnije...