Montecampione

Montekampione je italijanski ski centar koji se nalazi u dolini Valkamonika (Valle Camonoica) iznad jezera Iseo i jedan je od najnovijih i najmodernijih skijališta u Italijanskim Alpima. Na oko 60km su gradovi veći Bergamo i Breša. Aerodrom Bergamo je udaljen nešto više od sat vremena vožnje, a na 15 km od skijališta je banja Boario sa svojim čuvenim termama.

Sa skijališta se pruža impresivan pogled na Alpe kao i ​​prelepu dolinu Camonica, a takođe i na veliko jezero Iseo. Zanimljivo je da skijalište postoji i znatno pre izgradnje turističkog centra, odnosno smeštajnih kapaciteta.

Skijalište čini 20 ski staza ukupne dužine 35 km koje se prostiru između 1200-2000 m/nv, a njih uvezuje 11 ski liftova koji svakog sata mogu da prevezu do 10.000 skijaša. Dobro uređene i održavane ski staze su prilagođene svim nivoima znanja skijanja – od početnika do profesionalca. Većina staza su pokrivene efikasnim kompjuterizovanim sistemom veštačkog osnežavanja.

Skijalištu se prilazi sa tri polazne stanice La Splaza na 1200m/nv, Secondino 1400 m/nv i Le Baite 1800 m/nv koje su žičarama povezane u jedinstven skijaški sistem. Na svakoj od njih se nalaze smeštajni objekti, sa prohodnim putevima tokom cele zime. Centralo mesto je La Splaza na 1200m/nv. Na 50m od smeštajmih objekata je početak skijališta na kome se nalazi Gardena ski lift koga uglavnom koriste početnici kao i žičara sedežnica Monte Corniolo koja povezuje celo područje sve do Dosso Becchiere na 2.000 metara nadmorske visine. Sve tri poalzne stanice La Splaza,  Secondino i Le Baita u okviru smeštajnih objekata imaju izgrađene podzemne garaže kao i otvorene parking prostore.

Montecampione je ski centar koji je iznedrio poznatie intalijanske skijašice, tri sestre Elena, Nadia i Sabrina Fanchini koje su nacionalne šampionke i učesnice trka Svetskog kupa.


KARAKTERISTIKE SKI CENTRA

Najniža polazna stanica: 1200m/nv.
Najviša izlazna stanica skijališta: 2000m/nv.
Visinska razlika ski centra: 800m.

Ski staze: 20 staza ukupne dužine 35 km, od čega su:
- 4 plave staze
- 12 crvenih staza
- 4 crne staze

Žičare i ski liftovi:  Ukupno 11, od čega je:
- 9 žičara sedežnica
- 2 ski lifta

Montekampione - Le Baite1800 m/nv


MontecampionePogledajte ponudu za ovaj ski centar:

Montecampione - sedmodnevno skijanje

Skijajte u jednom od najmlađih i najmodernijih skijališta u italijanskim Alpima. Montecampione je italijanski ski centar koji se nalazi u dolini Valkamonika (Valle Camonoica) iznad jezera Iseo na oko 60 km od većih gradova Bergamo i Breša.
Na prostoru između 1200-2000 m/nv nalazi se 35 km skijaških staza uvezanih sa 11 žičara. Dobro uređene i održavane ski staze su prilagođene svim nivoima znanja skijanja.

Detaljnije...

Pošaljite svoj komentar

Komentari

Niko nije komentarisao ovu stranu.