Pitztal - skijanje na čuvenom Pitztaler glečeru


Pitztal glečer, najviši austrijski skijaški glečer, (neposredno u blizini impozantnog gospodara Tirola, 3.774 m visokog vrha Wildspize), polazi sa visine od 2840 m i ide sve do 3440 mnv, što omogućava visinsku razliku od impozantnih 600 m. Svi skijaši koji žele da posete ovaj skijaški domen u sopstvenoj režiji mogu to ostvariti u bilo kom terminu tokom trajanja dugačke ski sezone. Iz ponude SkiBusa, shodno vašim željama i mogućnostima, izaberite odgovarajući smeštajni objekat sa pripadajućom uslugom. Specijalne ponude u vreme školskog raspusta. Za sve članove SkiBusa obezbeđen zavidan popust na skipas tokom cele sezone!

Smene za sezonu 2016/2017:
- Pitztal - individualni ski aranžmani 2016 / 2017

Sa SkiBusom na krovu Evrope - uključivanjem Pitzala u svoju ponudu, SkiBus je svojim članovima omogućio skijanje sa pogledom na drugi najviši vrh Austrije, impozantni Wildspize, koji dominira krajem sa visinom od 3774 m. Ako se uzme u obzir da članovi SkiBusa imaju priliku i da skijaju u skijalištu Heiligenblut, nad kojim dominira najviši vrh Austrije, čuvni Grossglockner (3798 m/nv), to znači da ponuda austrijskih skijališta našeg udruženja uključuje skijanje na skijalištima dva najviša austrijska vrha.

Svi skijaši koji žele da posete ovaj skijaški domen u sopstvenoj režiji mogu to ostvariti u bilo kom terminu tokom trajanja dugačke ski sezone. Iz ponude SkiBusa, shodno vašim željama i mogućnostima, izaberite odgovarajući smeštajni objekat sa pripadajućom uslugom. Za sve članove SkiBusa obezbeđen zavidan popust na skipas tokom cele sezone!


Aktuelni aranžmani za ovu ponudu:

Trenutno nema aktuelnih aranžmana za ovu ponudu.

Detaljnije o ski centru: Pitztal

Pitztal je jedna od najlepših alpskih dolina Tirola južno od grada Imsta. Pitztal glecer, je najviši od pet tirolskih glecera (1640 - 3440m) na kome se skija vec od polovine septembra a sezona traje sve do polovine maja meseca. Zajedno sa nešto nižim  skijalištem Rifflsee (1640-2800m) imaju  ukupno 51 km staza (11 plavih,32 crvene i 8 crnih) na ukupnoj površini od 85 hektara. Ove dve oblasti povezuje poznati skijaški voz Gletscher Express.

Brojne skijaške reprezentacije, medu kojima i Austrijska i Američka na Pitztal glečeru sprovode svoje pripremne treninge.

Detaljnije...