Rafting Limom i plovidba meandrima Uvca


Program raftinga Limom i plovidbe Uvačkim jezerom i meandrima Uvca, realizuje se u varijanti petak - nedelja, sa polaskom u petak u 16:30, što omogućava da se za ovaj program ne uzimaju slobodni dani. Rafting na reci Lim predstavlja pravi izazov i pruža vrhunski doživljaj, kako ljubiteljima raftinga, tako i zaljubljenicima u prirodu. Veličanstveni predeli kroz koje prolazi ova reka, ostaviće vas bez daha i pružiti aktivan odmor. Pored raftinga Limom, ovaj program uključuje i vožnju katamaranima po Uvačkom  jezeru i meandrima Uvca gde će posetioci imati prilike da se upoznaju sa Specijalnim rezervatom prirode Uvac, jednim od najlepših rezervata prirode U Srbiji, koje je stanište izuzetno retke vrste orla lešinara, Beloglavog supa.

TERMIN POLASKA:   - 01-03. maj 2015.

PROGRAM PUTOVANJA:

1. Dan
- Polazak iz Beograda sa parkinga Sava cenra u 16:30.
- Putovanje preko Užica, sa odgovarajućim pauzama
- Dolazak u Priboj i smeštanje u hotel Lim u izabrane sobe.
- Večera u hotelu. Slobodno vreme. Noćenje.

2. Dan

- Nakon doručka, spremanje i polazak na rafting.
- Neposredno pre raftinga predviđen je obilazak manastira Kumanica, koji se nalazi u dolinini Lima između Prijepolja i Bijelog Polja, blizu granice sa Crnom Gorom. Nakon posete manastiru, sledi start raftinga Limom ka Prijepolju. Duž rafting rute u dužini od oko 30km, proći će se kroz bukove: ”najveći”, ”najlepši” i “buk stena sa kondomama”, a pored adrenalina, posetioci će imati prilike da uživaju u razgledanju fascinantnih krajolika koje nudi dolina Lima. Kraći odmor je predviđen kod Petrovca na Limu, mestu gde će hrabri i odvažni imati prilike da skaču sa višemetarskih skakaonica, mestu gde se inače i održava takmičenje u skokovima u vodu. Nastavak splavarenja sve do ušća Mileševke u Lim, nakon čega sledi presvlačenje u suvu opremu i prevoz autobusom do manastira Mileševa, zadužbine kralja Vladislava i Sv. Save iz 1218. godine, poznatog po svetski značajnoj freski “Beli andjeo”.
- Povratak u hotel Lim u Priboju. Večera u hotelu. Slobodne aktivnosti.
- Noćenje.

3. Dan
- Ustajanje i doručak u hotelu.
- Polazak za Uvačko jezero (u slučaju niskog vodostaja umesto po gornjem Uvačkom, ploviće se Zlatarskim jezerom), odakle krećemo na izuzetno аtrаktivnu i nazaboravnu vožnju kаtаmаrаnimа Uvačkim jezerom i meandrima Uvca. Specijalni rezervat prirode Uvac, jedan od najlepših rezervata prirode U Srbiji, stanište je izuzetno retke vrste orla lešinara, Beloglavog supa (orlova koji krase grb Srbije još iz doba Nemanjića). Ploveći Uvačkim jezerom i čuvenim meandrima Uvca, u ukupnoj dužini od 23km, uživaće se u netaknutoj prirodi, proći će se pored starog mosta na Žvalama (koji predstavlja deo starog puta Carigrad-Dubrovnik, tzv. "put soli") i zidina vojne karaule "Klek" iz 13.-og veka. Posebnu atrakciju predstavlja obilazak Ledene pećine (600m), koja se nalazi na ovoj ruti. Na ivicama litica duž kanjona videće se gnezda Beloglavog supa, a ove fascinantne ptice, raspona krila i preko 3m, veličanstveno će krstariti nebom iznad nas.
- Povratak u hotel Lim u Priboju. Večera u hotelu. Slobodne aktivnosti.
- Noćenje.

Ponuda obuhvata:
- Prevoz visokoturističkim autobusima na relaciji Beograd - Priboj – Uvac - Beograd.
- Sve neophodne autobuske transfere tokom trajanja programa.
- Dva polupansiona u hotelu Lim u centru Priboja.
- Jednodnevni rafting Limom uz obezbeđenu kompletnu rafting opremu za svakog pojedinca.
- Usluge profesionalnih licenciranih skipera.
- Izlet i vožnju katamaranima Uvačkim jezerom i meandrima reke Uvac.
- Kompletnu organizaciju i vođenje celokupnog putovanja.

Ponuda ne obuhvata:
- Boravišnu taksu koja se plaća direktno na recepciji hotela
- Individualne troškove


Aktuelni aranžmani za ovu ponudu:

Trenutno nema aktuelnih aranžmana za ovu ponudu.