Istra - Umag

Istra  је najveće jadransko poluostrvo površine 3.476 km², које sе nalazi na  severoistočnoj obali Jadrana. Većim delom u  Hrvatskoj i Sloveniji, dok se područje oko mesta Milje nalazi u Italiji. Položaj Istre između Tršćanskog i Kvarnerskog zaliva, odnosno Jadranskog mora i srednje Evrope, omogućili su razvoj velikih gradova Trsta, Kopra,  Pule, Rijeke, kao i brodogradilišta, intenzivnog saobraćaja i stvaranja jedinstvenog  turističkog kompleksa.

Posebno se izdvajaju mesta na zapadnoj obali, Rovinj, Poreč i Umag. Pored toga, Istra je bogata kulturno-istorijskim spomenicima i prirodnim lepotama, pa tako svim posetiocima pruža nezaboravan doživljaj. Mesec maj je idealan za obilaske, ali i za kupanje jer je more vec dovoljno toplo.

UMAG
Umag, prvi grad na ulasku u Istru sa severa, osvaja svojim šarmom, raznolikošću i bogatstvom ponude. Gradić koji kroz 45 km obale i zanimljivo zaleđe ukjučuje posebnosti čitave regije možda je najbolji uvod u jedan drugačiji doživljaj Mediterana.

Grad Umag ima izuzetno zanimljivu istoriju: otkrili su ga rimski plemići i odlučili prisvojiti kao svoju letnju rezidenciju. Sjaj, raskoš i glamur tih vremena preslikava se i danas u venecijanskim kućama starog gradskog jezgra - sačuvani su delovi zidina i kula, ali i renesansne i barokne zgrade i crkve...

U zaleđu nailazimo na prekrasna brežuljkasta mesta-utvrđenja s neverovatnim vidicima. Umaško more je kristalno čisto i pogodno za kupanje od maja do oktobra, a tokom cele godine gosti uživaju u raznim događajima i bogatoj gastronomskoj ponudi. Posetite grad Umag i doživite neponovljivo iskustvo Istre!


Apartrmani Sol Stela - Umag