Vikend na Limu uz dva dana raftinga


Dva dana nezaboravne avanture i raftinga na reci Lim tokom vikend putovanja predstavljaju pravi izazov i pružaju vrhunski doživljaj, kako ljubiteljima raftinga, tako i zaljubljenicima u prirodu. Veličanstveni predeli kroz koje prolazi ova reka, ostaviće vas bez daha i pružiti aktivan odmor od naporne i stresne svakodnevice urbanog života. Pored raftinga Limom ovaj program uključuje i obilazak Andrićgrada koji se nalazi na samom ušću reka Drine i Rzav u Višegradu.

TERMIN POLASKA:   - 01-03. maj 2015.

PROGRAM PUTOVANJA:

1. Dan
- Polazak iz Beograda sa parkinga Sava centra u 16:30.
- Putovanje preko Užica, sa odgovarajućim pauzama
- Dolazak u Priboj i smeštanje u hotel Lim u izabrane sobe.
- Večera u hotelu. Slobodno vreme. Noćenje.

2. Dan
- Nakon doručka, spremanje i polazak na rafting.
- Neposredno pre raftinga obilazak manastira Kumanica, koji se nalazi u dolini Lima između Prijepolja i Bijelog Polja, blizu granice sa Crnom Gorom. Nakon posete manastiru, sledi start raftinga Limom ka Prijepolju. Duž rafting rute u dužini od oko 30km, proći će se kroz bukove: ”najveći”, ”najlepši” i “buk stena sa kondomama”, a pored adrenalina, posetioci će imati prilike da uživaju u razgledanju fascinantnih krajolika koje nudi dolina Lima. Kraći odmor je predviđen kod Petrovca na Limu, mestu gde će hrabri i odvažni imati prilike da skaču sa višemetarskih skakaonica, mestu gde se inače i održava takmičenje u skokovima u vodu. Nastavak splavarenja sve do ušća Mileševke u Lim, nakon čega sledi presvlačenje u suvu opremu i prevoz autobusom do manastira Mileševa, zadužbine kralja Vladislava i Sv. Save iz 1218. godine, poznatog po svetski značajnoj freski "Beli andjeo".
- Povratak u hotel Lim u Priboju. Večera u hotelu. Slobodne aktivnosti.
- Noćenje.

3. Dan
- Ustajanje i doručak u hotelu.
- Spremanje za put i odjavljivanje soba, nakon čega se kreće se na drugi dan raftinga Limom. Start raftinga je iz samog grada Priboja, a na ukupnoj ruti od oko 35 km, proći će se pokraj gradića Rudo, gde će biti napravljena pauza.  Najzanimljiviji deo raftinga je prolazak kroz čuveni buk "Valine", koji važi za jedan od najzahtevnijih bukova Evrope. Rafting završavamo odmah nakon uplovljavanja u Višegradsko jezero, nakon čega sledi presvlačenje i priprema za put.
- Poseta čuvenom mostu na Drini, ovekovečenog u delu "Na Drini ćuprija" Ive Andrića. Sledi odlazak u Andrićgrad (Kamengrad), svojevrsni spomenik napravljen u čast našeg čuvenog nobelovca Ive Andrića, a idejni tvorac celokupnog kompleksa je režiser Emir Kusturica. U ovom specifičnom ambijentu nacionalne istorije i kulture, između ostalog obići ćemo stari han, crkvu, kao i trg i spomen kuću Ive Andrića.
- Dolazak u Beograd u kasnim večernjim satima.

Ponuda obuhvata:
- Prevoz visokoturističkim autobusima na relaciji Beograd - Priboj – Višegrad - Beograd.
- Sve neophodne autobuske transfere tokom trajanja programa.
- Dva polupansiona u hotelu Lim u centru Priboja.
- Dvodnevni rafting Limom uz obezbeđenu kompletnu rafting opremu za svakog pojedinca.
- Usluge profesionalnih licenciranih skipera.
- Posetu Andrićgradu.
- Kompletnu organizaciju i vođenje celokupnog putovanja.

Ponuda ne obuhvata:
- Boravišnu taksu koja se plaća direktno na recepciji hotela
- Individualne troškove


1. Dan 

- Polazak iz Beograda sa parkinga Sava cenra u 16:30.

- Putovanje preko Užica, sa odgovarajućim pauzama 

- Dolazak u Priboj i smeštanje u hotel Lim u izabrane sobe.
- Večera u hotelu. Slobodno vreme. Noćenje.


Aktuelni aranžmani za ovu ponudu:

Trenutno nema aktuelnih aranžmana za ovu ponudu.