Kaprun & Zell am See

Glečer – KitzsteinhornU svetu alpskog skijanja Austrija zauzima posebno mesto. Austrijska skijališta su pojam kvaliteta, počevši od usluge pa do samih skijališta i pratećih sadržaja. Austrija ima oko 400 ski-centara i u njima je sve savršeno organizovano i sve funkcioniše.

Kaprun - Zell am See spada u jedan od najlepših skijaških regiona u Austriji i pripada pokrajni Salcburg. Sam Kaprun nalazi se na 786 metara nadmorske visine, odmah ispod vrha Kircštajnhorna, visokog 3.029 metara. Ispod samog vrha pruža se istoimeno Glečersko skijalište - Kitzsteinhorn, zanimljivo i vrlo popularno skijaško odredište, pogotovo u proljeće i leto. Pored Kitzsteinhorna, tu su i bliža skijališta iznad Zell am See‑a (skijalište Schmittenhohe) i Kapruna (skijalište Maiskogel).

Sva ova skijališta zajedno imaju 132km staza i predstavljaju deo Europa Sport Regiona. Višednevni ski pas pokriva ceo ski centar (glečer i bliža skijališta iznad Zell am See-a i Kapruna), dok jednodnevni pored glečera uključuje samo još lokalno skijalište u Kaprunu. U cenu ski pasa uključen je i prevoz lokalnim ski‑busom iz Kapruna i Zell am See‑a do donjih stanica gondola i žičara.. Za sve one koji radije voze svoja vozila, parkinga ima sasvim dovoljno.

KARAKTERISTIKE SKI CENTRAKaprun-Zell-am-See ski-center map

Ukupno staza – 59
Ukupno ski‑liftova - 54
Najniža stanica – 770m
Najviša stanica – 3029m
Ukupna dužina staza – 132km
Najduža staza – 8km
Ukupan broj ski liftova sidra – 26
Ukupan broj žičara – 17
Ukupan broj gondola – 11
Kapacitet ski centra – 35500 skijaša/sat
Glečer – Kitzsteinhorn
SnowParkova – 3 (Easy Park, Central Park i Glacier Park)

Tražite li idealno vreme da posetite Kaprun i "Kitz", a volite apres-ski partije, gužvu, veselje i puno sunca, onda je ovo "must" destinacija za prvomajske praznike. Tada, već tradicionalno na Kitzu, goste uveseljavaju bendovi i DJ-evi uživo, u ponudi su besplatna testiranja skija, ali i zanimljivosti poput besplatne masaže, voskiranja skija, žonglera i slično. Sve u svemu, očekuje vas odličan provod..

Kako do Kapruna i Zell am Seea…
Do Kapruna i Zell am See‑a se putuje preko Ljubljane, potom kroz tunel Karavanke, a zatim preko Villach‑a i Bischofshofena, poznatog po jednoj od četiri ski skakaonice sa novogodišnje turneje, izlazi na magistralni put i ide dalje prema Zell am See-u. Onima kojima je zgodno krenuti na put u pravcu Graza, mogu preko Bruck am Mura izbeći putarinu i preko Schladminga i Bischofshofena stići u Kaprun.

 


SLIKE - Kaprun & Zell am SeePogledajte ponudu za ovaj ski centar:

Kaprun & Zell am See - skijanje na glеčeru Kitzsteinhorn

Kaprun & Zell am See - Prvomajsko i junsko skijanje na čuvenom glečeru Kitzsteinhorn

Sedmodnevni ski aranžmani na čuvenom glečeru Kitzsteinhorn iznad prelepog austrijskog mondenskog mesta Kapruna. Blizina varošice Zell am See omogućava i posetu ovom mestu, a u letnjim mesecima i kupanje u istoimenom jezeru. Prekrasna i bajkovita priroda će sigurno ostaviti snažan utisak na sve posetioce.
Mogućnost mnogobrojnih fakultativnih izleta. Obilazak najveće terme u Austrjji i najvećeg vodopada u Evropi.

Detaljnije...