Venecija
je jedan od najpoznatijih gradova Italije. Sačinjena je od grupe ,,ostrva“ međusobno povezanih mostovima kojih ima oko 400. Venecija iza svojih gotskih, renesansnih i baroknih fasada krije prave zelene oaze, neobično bogate i lepe vrtove, kojih je Sansovino u 16.veku izbrojao preko 500.

Detaljnije...Lido di Jesolo
je primorski deo grada Jesolo. Nalazi se na severo-istočnom delu Italije na Jadranskom moru u blizni Venecije. Postao je jedan od vodećih letovališta u Italiji. Danas u Lidu živi oko 25.000 stanovnika. Većina ih se ovde naselila da bi se bavila turizmom. Svake godine više od pola miliona ljudi dođe da se odmara na obalama Lida.

Detaljnije...


Lago Di Garda je najveće jezero Italije. Nalazi se na severu države, između tri pokrajine: Lombardije (provincija Breša), Veneta (provincija Verona) i Južnog Tirola (provincija Trento). Jezero Garda udobno je smešteno između Alpa i doline reke Po. Na severu je okruženo planinskim masivima, dok ga na jugu opasuju valoviti pejzaži. Južni deo jezera je širi i zbog svoje blage klime podseća na Sredozemno more.

 

Detaljnije...


milano2640

Milano je drugi grad po veličini u Italiji a najveći grad regije Lombardija. Sam grad ima više od milion stanovnika, a cela milanska opština ima oko sedam miliona stanovnika. Kaže se da ime grada vodi poreklo od engleske reči milliner (modist, modistkinja), tako da nije ni čudo što je lombardijska metropola jedan od svetskih modnih, finansijskih i komercijalnih centara, mada izvorno ime grada dolazi od keltske Medelhan - "di Terra di Mezzo", koja označava lokaciju između reke Olone i tadašnjeg grada Seveso.

Detaljnije...