Innerkrems

Innerkrems je austrijsko skijalište smešteno u severnom delu regije Koruška, na 1.467m nadmorske visine. Predstavlja pravi zimski raj za porodice sa decom i skijaške početnike. Svi njegovi posetioci mogu uživati u blagim plavim stazama do kojih vozi severna sedežnica, kao i u crvenim i crnim stazama za iskusnije skijaše na južnoj strani skijališta.

Innerkrems zajedno sa susednim skijalištem Schönfeld čini skijašku oblast Nockberge, ili kako je još nazivaju - "Schi Dorado". Nadmorska visina ski centra između 1.550 m i 2.200 m nadmorske visine nudi odlične uslove za skijanje.  Ova okolnost garantuje sneg tokom cele zime od početka decembra do kraja aprila, a koristi se i veštački sneg po potrebi. Innerkrems pored skijanja nudi i druge zimske aktivnosti: osvetljene staze za sankanje, klizanje, skijaške ture, noćno pešačenje.

Reč je o prelepom mestu sa razvijenom turističkom infrastrukturom. Innerkrems raspolaže zadovoljavajućim brojem restorana, apres ski barova, gostionica, pansiona, hotela. S obzirom da je reč o poznatoj skijaškoj turističkoj destinaciji koju Austrijanci najviše čuvaju za sebe. Mesto je idealno za porodični odmor i sve one koji žele da uživaju u skijanju.


Innerkrems se nalazi u mirnom predelu između nacionalnih parkova Visoke Ture i Nockberge, a od gradića Kremsbrucke je udaljen 8km. Kao zimski sportski centar je osnovan 1996. godine, i odmah je privukao veliki broj skijaša sportista koji ovde sprovode svoje treninge.

Mali ali dovoljan, Innerkrems je pravi raj za one koji cene smeštaj na stazi, puno dobrog skijanja i sigurne snežne uslove.

Pristup: Beograd - Zagreb – Ljubljana – tunel Karavanke – Villach – Spittal – Gmund – Kremsbrucke – Innerkrems.
Udaljenost: oko 750 km od toga samo  poslednjih 35 km nije autoput.KARAKTERISTIKE SKI CENTRA INNERKREMS

- Najvišlja izlazna stanica: 2200 m.
- Najniža pocetna stanica: 1550 m.
- Visinska razlika: 650 m.
- Površina skijališta 75 ha.

- Ukupno ski liftova: 7
   - Sedežnica 2 (dvosed i 4-sed)
   - Vučnih ski liftova 5

- Ukupna dužina staza: 44 km
   - Plavih staza: 11 km - 6 staza
   - Crvenih staza 32 km - 6 staza
   - Crnih staza: 1 km - 1 staza.

- Veštačkim zasnežavanjem pokriveno 80% staza.
- Cross-country staza: 21 km
- Staza za klizanje: 2 km
- Snow park
- Freeride arena   
- Bebi ski liftova 3
- Osvetljena staza za sankanje
- Bob staza za decu

 


InnerkremsPogledajte ponudu za ovaj ski centar:

Koruška - Austrija - Produženi ski vikend u tri ski centra Koruške

Produženi ski vikendi i praznična skijanja u Koruškoj (aus. Kärnten, eng. Carinthia), omogućavaju vam trodnevno/četvorodnevno skijanje u različitim ski centata ove, nama najbliže austrijske regije. Smeštaj je najčešće organizovan u gradu Villach, ali u zavisnosti od konkretnog programa i toga koji će se ski centri skijati, može biti i u nekom drugom mestu ove regije. Od hotela se svakoga dana programa skijaši voze do ski centra koji je toga dana u planu. U zavisnosti od konkretnog termina, ski centri u kojima se ovaj program može realizovati su sledeći: Bad Kleimkirchheim, Goldeck, Innerkrems, Nassfeld, Heiligenblut, Katchberg, Gerlitzen i Moltaler Gletscher.

Detaljnije...

Pošaljite svoj komentar

Komentari

Niko nije komentarisao ovu stranu.