Vogel

U nacionalnom parku Triglav, smješten je VOGEL, prelepim prirodnim krajolicima ukrašeno skijalište. Ski centar leži u srcu Julijskih Alpa, pored najvišeg vrha Slovenije i jednog od najljepših slovenačkih jezera, Bohinjskog jezera. Prostire se na visinama od 1.535 do 1.800 mnv.

Put koji vodi pored Bohinjskoj jezera, dovodi nas pravo na parking odakle kreće velika gondola, izgrađena 2001. g. Gondola kapaciteta 80 ljudi vozi svakih pola sata. Prva vožnja je u 08h ujutro, a zadnja u 18h. Vožnja gondolom traje 4 minuta i za to vreme prevaljuje visinsku razliku od 956 m. Izlazna stanica gondole je na 1.537 m/nv, gde je početak skijališta. Sa tog mesta puca prekrasan pogled na celu regiju nacionalnog parka i najviši vrh Slovenije Triglav, visok 2.864 m. U samom skijalištu nalazi se hotel Vogel (smešten na 1.535 mnv, pored izlazne stanice gondole), nekoliko apartmanskih objekata i planinarskih domova, a gosti koji su tu smešteni odmor će provesti u pravoj zimskoj atmosferi i neponovljivoj zimskoj idili.

Posetiocima Vogela preporuka je da koriste usluge restorana u Viharniku, panoramskog restorana koji se nalazi na izlaznoj stanici gondole, odakle se pruža prekrasan pogled na Triglav i čitavu bohinjsku regiju. Na donjoj stanici sedežnice Šija, nalazi se restoran Orlove glave, gde se mogu probati tradicionalna jela bohinjske regije.

Skijalište VOGEL (1.535-1.800m) poseduje četiri ski lifta i isto toliko sedežnica. Staze su većinom klasifikovane kao crvene i plave. Posebno treba istaknuti stazu koja vodi od vrha Vogela sve do dna, do samog Bohinjskog jezera. Na taj način, na skijama se prevaljuje nadmorska visina od oko 1.000 m što svakako pričinjava veliko zadovoljstvo. No, na žalost, staza je otvorena samo kada su idealni vremenski uslovi i kada ima dovoljno snega. Postoje i dvije crne staze koje su težinom ipak pogodnije za naprednije skijaše. Osim uređenih staza, na rapolaganju je i odličan snowpark.  Mogućnosti za skijanje van staza ima jako puno, što potvrđuje i free-ride takmičenje koje se ovde održava.

Udaljenost od Beograda je oko 600 km, putem preko Zagreba, Ljubljane, dalje prema Kranju i lokalnoim putem prema Bledu od kojeg ima još 30 km do Bohinja.

Podaci o skijalištu:
 - Nadmorska visina 1535 - 1800 m
 - Ukupna dužina skijaških staza: 38 km
 - Staze za skijaško trčanje : 2.5 km
 - Škola skijanja za odrasle, vrtić za decu
 - Elanov snowboard park
 - Pojedine žičare rade i leti

Ski staze:
 - Lake staze: 4000 m
 - Staze srednje težine: 14000 m
 - Za Nordijsko skijanje: 8000 m

Žičare:
 - Ski liftova : 4
 - Sedežnica : 4
 - Gondola : 1


VogelVideo klipovi iz ovog ski centra

Pogledajte ponudu za ovaj ski centar:

Vogel - Skijanje sa pogledom na Bohinjsko jezero - sedmodnevne ski ture

Skijajte šest dana u jednom od najlepših prirodnih okruženja u Sloveniji, ski centru Vogel, sa koga se pruža prekrasan pogled na najviši vrh Slovenije Triglav i jezero Bohinj u dolini. Skijalište koje leži u Julijskim Alpima, u nacionalnom parku Triglav, prostire se na visinama od 1.535 do 1.800 mnv. Polazna gondola koja vodi na skijalište kreće iz mesta Bohinj. Posebnu atrakciju predstavlja snežni park koji se prostire na dva hektara i namenjen je ljubiteljima adrenalinskih sportova. Za najmlađe goste obezbeđen je dečiji park.

Detaljnije...

Sedmodnevni ski aranžmani - sa Bleda na Julijske Alpe

Tokom zimske sezone SkiBus organizuje jedinstvene sedmodnevne ski aranžmane u Sloveniji sa smeštajem na na Bledu i 6-dnevnim skipasom Julian Alps, koji omogućava 6 dana skijanja u bilo kom od 14 obuhvaćenih skijališta.
To je ski karta za 5 slovenačkih skijališta plus 6 u Italiji i 3 u Austriji. Iz Bleda, kao centralnog mesta ove regije, lako je dostupno, udaljeno oko 1h vožnje, sedam skijališta u kojima može da se skija sa ovom jedinstvenom skipas karticom. To su Kranjska Gora, Krvavec, Cerkno, Soriška planina, u SLO, Sella Nevea, Tarvisio u ITA, Arnoldstein, Goldeck u AUS, a nešto dalji Zoncolan (ITA) i Innerkrems (AUS).

Detaljnije...

Ski safari SLOVENIJA: 7-dnevni aranžmani

Ski safari Slovenija je jedinstven ski program koji obuhvata sedmodnevno skijanje kombinujući između slovenačkih skijališta: Krvavec, Vogel, Kranjska Gora, Rogla, Cerkno, Kanin-Sella Nevea. Smeštaj je u jednom od smeštajnih objekata na Bledu, Kranjskoj Gori, Boveceu,...  koji konkretne sezoni bude u ponudi. Upoznajte slovenačke Južne alpe i u samo jednom programu skijajte najznačajnija skijališta Slovenije.

Detaljnije...

Ski safari SLOVENIJA: Ski vikendi

Ski safari Slovenija je jedinstven ski program koji obuhvata trodnevno/četvorodnevno skijanje kombinujući između slovenačkih skijališta: Krvavec, Vogel, Kranjska Gora, Rogla, Cerkno, Kanin-Sella Nevea. Smeštaj je u jednom od smeštajnih objekata na Bledu, koji konkretne sezoni bude u ponudi. Upoznajte slovenačke Južne alpe i u samo jednom programu skijajte najznačajnija skijališta Slovenije. Ovaj program se najčešće realizuje u varijantma produženih ski vikenda. Takođe, ovi aranžmani mogu biti organizovani i tokom praznika i neradnih dana, čime skijaši neće morati za putovanje koristiti svoje dane od odmora. U zavisnosti od perioda kada padaju pojedini praznici (npr. Sretenje), sam program može biti korigovan dodavanjem još jednog ili dva dodatna skijaška dana.

Detaljnije...

Ski safari SLOVENIJA: Sretenje praznično skijanje

Ski safari Slovenija je jedinstven ski program koji obuhvata skijanje tokom praznika Sretenje (produženi ski vikendi) kombinujući između slovenačkih skijališta: Krvavec, Vogel, Kranjska Gora, Rogla, Cerkno, Kanin-Sella Nevea. Smeštaj je u jednom od smeštajnih objekata na Bledu, Bovcu, Tolminu, koji konkretne sezoni bude u ponudi. Upoznajte slovenačke Južne alpe i u samo jednom programu skijajte najznačajnija skijališta Slovenije. U zavisnosti od perioda kada pada praznik Sretenje, sam program može biti korigovau broju skijaških dana.

Detaljnije...

Video klipovi naših članova

image002
n-sport-i-n-fashion-logo.jpg
logobeosport150
sprzet rossignol logo
markoni logo200
OutdoorSportslogo180x100
divcibare sr logo150
SaltoM logo
Logo jecom sport Krvavec
bootpro logo
Kobbaz logo
Board Shop beli rr
velvetlogo.png
NAPAPIJRI.jpg
Oculus popravljen
garmin-infoteam-logo.jpg
skoda-Auto-Cacak-logo.jpg
SarunaLogo