Krvavec je jedan od slovenskih ponosa i jedno od najboljih skijališta u toj zemlji, sudeći po anketama skijaša. Ulaganja u proteklih nekoliko godina napravila su od ovog centra, ne samo odličan skijaški poligon, već i centar koji osim staza i žičara nudi i druge zanimljivosti. Skijalište se nalazi nedaleko od Kranja, a svega 25km od Ljubljane.

Detaljnije...


Cerkno, gradić sa oko 2000 stanovnika, nalazi se u samom srcu Slovenije, tamo gdje završava Gorenjska i počinje Primorska regija. Ovo mesto je poznato po idealnim uslovima za odmor, kako leti, tako i tokom zime. Iznad mesta se prostire istoimeno skijalište - Skijaški centar Cerkno.
Skijalište Cerkno, u više navrata je proglašeno za "Naj skijalište Slovenije". Nalazi se na padinama Črnog vrha u centralnom delu zapadne Slovenije, a prostire se na 70 ha uređenih ski terenana, na visinama od 935 m do 1.291 m.

Detaljnije...


U nacionalnom parku Triglav, smješten je VOGEL, prelepim prirodnim krajolicima ukrašeno skijalište. Ski centar leži u srcu Julijskih Alpa, pored najvišeg vrha Slovenije i jednog od najljepših slovenačkih jezera, Bohinjskog jezera. Prostire se na visinama od 1.535 do 1.800 mnv.
Put koji vodi pored Bohinjskoj jezera, dovodi pravo na parking, odakle kreće velika gondola koja vodi u ski centar Vogel. Gondola je izgrađena 2001. i kapaciteta je 80 osoba.

Detaljnije...


Skijalište Rogla se nalazi na srednjem (južnom) delu Pohorskog gorja, između Mariborskog (istočnog) i Slovenjgradskog (zapadnog) Pohorja na nadnorskoj visini od 1.517 m. Skijalište je 17 km udaljeno od Zreča. Skijaški centar Rogla se prostire na visinama od 1050 - 1517m n/v.
Skijalište obuhvata približno 100 ha uređenih terena sa ski stazama za početnike, rekreativce, vrhunske skijaše i takmičare. Staze su povezane uz pomoć 12 ski liftova i 2 četvorosed žičare. Uređeno je i više desetina kilometara staza za skijaško trčanje.

Detaljnije...


Kranjska Gora je smeštena u dolini izmedju Karavanki i Julijskih Alpa, na tromedji Slovenije, Austrije i Italije. Sa svojim impozantnim vrhovima i tajanstvenim šumama, predstavlja izazov za skijaše, planinare i alpiniste. Kao važan zimski sportski centar poznata je po takmičenjima za Svetski kup u skijanju i skijaškim letovima na velikoj skakaonici na Planici.

Detaljnije...


Na severo-istočnim padinama Pohorja, koje kao da dodiruju Maribor - drugi po veličini grad u Sloveniji, smestio se, sa blagim planinama, skijaški centar Mariborsko Pohorje, čiji je najviši vrh na 1347 m/nv. Mariborsko Pohorje je poznato po svojim belim, sjajnim padinama, brojnim skijaškim i pešačkim stazama sa predivnim pogledom na Maribor i okolinu.
U rasponu od 336-1347m nadmorske visine i na površini od 220 hektara nalazi se ukupno 40 km ski staza, koje su prekrivene snegom od decembra do maja. Na raspolaganju je 23,5 km lakših staza, 13 km srednje-teških i 5 km težih staza. Uređeno je i 27 km staza za skijaško trčanje i 1 km za sankanje.

Detaljnije...


Skijalište Kanin je najviše slovenačko skijalište i jedino skijalište na kome se staze protežu iznad 2000 m/nv. Nalazi se u severozapadnom delu Slovenije, iznad  turističkog mesta Bovec i reke Soče. U izuzetnom prirodnom okruženju, sa planine Kanin se može uživati u veličanstvenom pogledu na Triglav i Julijske Alpe, kao i Jadransko more - Tršćanski zaliv koi je vazdušnom linijom udaljen 60 km.

Detaljnije...


Skipas JULIAN ALPS - Regionalni skipas Julijski Alpi omogućava skijanje u 13 skijališta Slovenije, Austrije i Italije. To su: Cerkno, Kanin/Sella Nevea, Soriška Planina i Sari Vrh u Sloveniji; 3Laendereck, Innerkrems, Goldeck, Weissensee i Petzen u Austiji; Tarvisio, Sella Nevea/Kanin, Zoncolan, Piancavallo, Forni di Sopra - Sauris, Sappada u Italiji. Skijaši sami odlučuju kog dana će ići na koju skijašku destinaciju u zavisnosti od uslova na stazama, nivoa svog skijaškog znanja, procene vremenskih prilika i sl.

Detaljnije...