Moltaler glečer

Gelečer Mölltaler je nama nabliže glečersko skijalište koje se nalazi u austrijskoj pokrajinu Koruška u njenom severnom delu, u blizini austrijske pokrajine Salzburg. Skijalište na glečeru se prostire na visinama imeđu 2100 – 3122 m/nv. Staze na Molltaleru su široke, dobro uređenje, a snega ne nedostaje. Na glečeru prevlađuju crvene i  plave staze, čija ukupna dužina iznosi oko 53 km uvezanih sa 9 žičara. Posebno je privlačan 16 km dugački spust koji sa vrha sa mnogo varijanti vozi u podnožje.

Iz podnožja 1200 m/nv prema najnižoj tački skijališta na 2100 m/nv u vozi "Gletscher Express" podzemna železnica u trajanju od "brzih" 8 minuta. Tu na početku skijališta ćete pronaći ski školu, restoran, dječje staze, iznajmljivanje opreme...
Dalje prema centralnoj tački glečera (2800 m/nv) vozi vas gondola "Eissee" sa 6 sedišta u trajanju od 10 minuta. Tu na izlaznoj stanici gondole se nalazi i istoimeni panormaski restoran „Eissee“ koga još nazivaju i staklena palata.

Dalje prema samom vrhu "Schareck" na 3122 m/nv vozi "Gletscher Jet", žičara šestosedežnica sa zaštitnim kupolama. Paralerno sa njom je i trasa dvosed žičare "3000".

Do centralnog dela skijališta gde je restoran "Eissee" vozi i panoramska žičara sedežnica "Klühspies" čija plazna stanica se nalazi na špicu glečerskog jezera " Hochwurtenspeicher" na 2417 m/nv. Spust sa vrha do ovog jezera može se napraviti kombinacijom staza različite težine od plavih, crvenih do crnih.

Tu od jezera vodi i četrvorosed žičara "Alteck", izgrađena 2011. godine, ka vrhu "Kleinzirknitzscharte" na 2726 m/nv na kome se nalazi i prelepi vidikovac. Duž nje se spuptaju dve varijante crvene i jedna crna staza.

Na najnižoj tački skijališta dokle vodi podzemna žečleznica na 2100 m/nv  nalazi se i četvorosedežnica "Schwarzkopf" koja vodi vo vrha "Weisseehaus" na 2378 m/nv.

Za ljubitelje snowboarda i freestyle skijanja tu je "Gletscher Snow Park" koji sadrži: Halfpipe, Boardercross, Funpark, Jumps, Corner, Boxen, Slides, WaveRides.

KARAKTERISTIKE SKIJLIŠTA "GLEČER MOLLTALER":

Donja stanica podzemnog ski voza: 1.200 m/nv.
Najniža polazna stanica skijališta:2.100 m/nv
Najviša izlazna stanica skijališta: 2.726 m/nv.
Visinska razlika ski centra: 626 m.

Ski staze: Ukupno 24,1 km, od čega je:
- 2,8 km plavih staza,
- 12,3 km crvenih staza,
- 2,3 km crnih stza,
- 6.7 km freeride / ture.

Žicara i ski liftova ukupno 13, od čega je:
- 1 podzemni voz
- 1 gondola,
- 9 sedežnih žicara
- 2 ski liftova.

 


Mölltaler GletscherPogledajte ponudu za ovaj ski centar:

Koruška skijališta u Austriji

Koruška (Kärnten), je najjužnija austrijska pokrajina smeštena u podnožju Karavanki između najviših alpskih vrhova. To je zemlja planina i jezera, bez obzira da li ste skijaši, planinari, biciklisti, lepotu Koruške doživećete na jedinstven i sebi svojstven način. Od početka decembra Koruška postaje veoma posećena zimska destinacija gde skijaši, borderi, kao i oni koji bi tek da se oprobaju u zimskim sportovima imaju pred sobom odličan i pouzdan sneg i savršeno doterane staze u nekom od mnogobrojnih ski centara.

Zbog blizine i odličnih uslova za skijanje, SkiBus organizije viišednevne, praznične i vikend skijaške ture, često u jednom aranžmanu kombinujući različite ski centre u ovoj pokrajini među kojima su i: Grossglockner - Heiligenblut, Gerlitzen, Moltaler glečer, Goldeck, Bad Kleinkirchheim, Innerkrems, Katschberg, Arnoldstein, Nassfeld, ...

Detaljnije...

Molltaler, Grossglockner-Heiligenblut - Hohe Tauern

Jedinstvena skijaška avantura u nacionalnom parku Hohen Taurern kojim dominura najviši vrh austrije Grossglockner koji se malazi na 3798 m/nv.

Skijanje se realizuje u dva visoka skijališta u regiji Koruška, Heiligenblut sa najvušim skijaškim vrhom na 2902 m/nv i glečersko skijalište Molltaler na kome skijaši stižu do 3122 m/nv.

Detaljnije...

Ski safari AUSTRIJA - ITALIJA - SLOVENIJA

Ski safari predstavljaju nezaboravnu višednevnu (3-5-7 dana) avanturu koja omogućava skijanje u različitim ski centrima u čak tri države: Italiji (Tarvisio, Sella Nevea); Austriji - Skijalištima Koruške (Gerlitzen, Bad Kleinkirchheim, Grossglockner, Nasfeld, Katschberg, Goldek, Innerkrems, Arnoldstein) i Sloveniji (Kranjska Gora, Krvavec, Cerkno, Vogel, Bovec). Smeštaj je u odgovarajućem hotelu iz koga je moguće lako i brzo doći do različitih skijališta, odakle se svakoda dana putuje na novu skijašku avanturu. Skijašima je pored raznovrsnosti skijališta, prvenstveno jer su ski centri iz tri različite države, na raspolaganju ugođaj i prijatan boravak u zimskom ambijentu mesta u kome smo smešteni.

Detaljnije...

Ski safari AUSTRIJA

Produženi ski vikendi, praznična skijanja i sedmodnevne i višednevne ski ture u Koruškoj (aus. Kärnten, eng. Carinthia), omogućavaju vam 3-dnevno / 4-dnevno / 5-dnevno, odnosno 6-dnevno il višednevno skijanje u različitim ski centata ove, nama najbliže austrijske regije. Smeštaj je organizovan u gradovima Villach ili Spittal, ili pak negde duž koruške regije u prirodi. Od hotela se svakoga dana programa skijaši voze do ski centra koji je toga dana u planu za skijanje. U zavisnosti od konkretnog termina, ski centri u kojima se ovaj program može realizovati su sledeći: Bad Kleinkirchheim, Goldeck, Innerkrems, Nassfeld, Heiligenblut, Katchberg, Gerlitzen, Moltaler Gletscher i dr.

Detaljnije...