Gudauri - Gruzija - skijanje na Kavkazu


NOVO u ponudi SkiBus-a - prava skijaška egzotika, skijanje na Kavkazu, Gruzija - AVIO PROGRAM!!!
Skijanje na Kavkazu u najboljem gruzijskom ski centru - Gudauri, relativno mladom skijalištu, koje je rapidno počelo da se razvija u poslednjoj dekadi. Samo turističko naselje leži na impozantnoj nadmorskoj visini od 1950 do 2200 m. Ima idealnu klimu za zimski turizam i izuzetno veliki potencijal razvoja. Najviša tačka skijališta, do koje skijaše prevozi gondola, je na gotovo 3.500 m/nv, što je karakteristika kojom se može pohvaliti mali broj svetskih skijališta. Iz samog ski centra Gudauri pruža se veličanstven pogled na graciozani 5034m visoki vrh Kazbegi.

Aranžmani se realizuju avio prevozom u varijantama 7/8 ili 9/10 dana boravka. Pored skijanja program uključuje i jednodnevni/dvodnevni boravak u gruzijskoj prestonici, fascinantnom gradu Tbilisi.

Neverovatna i nesvakidašnja priroda Kavkaza, nesagledivo prostranstvo terena, respektivna visina planinskih vrhova, sneg izuzetnog kvaliteta, samo su neki od aduta koje ovo skijalište može ponuditi svojim gostima. Za ljubitelje freeride-a i turno skijanja ovo je prava skijaška meka. Netaknuta priroda i ogromne visine privlače veliki broj skijaša na skjanje po netaknutom devičanskom dubokom snegu. Zbog neverovatnih uslova za freeride koje Gudauri nudi, otvorene su čak tri kompanije za heli-ski. Skijaško prostranstvo obuhvata neverovatnih 2000 kvadratinih kilometara, a na tolikom prostoru uvek je garantovano skijanje po netaknutom snežnom puderu. Najviši vrh na koji se skijaši prevoze helikopterima izlazi na velčanstvenih 4600m/nv.

Ovo je raj za ljubitelje alternativnog skijanja i prave skijaše, ali i za one koji bi da probaju nešto sasvim drugačije, nesvakidašnje, jedinstveno!!! Divlja i netaknuta priroda, nesaglediva planinska prostranstva i ogroman skijaški prostor, izuzetne visine i grandiozni vrhovi kakvih nema u gotovo celim Alpima, izuzetno jeftin vanpansion, neki su od aduta ovog egzotičnog skijaškog programa. Gudauri - skijaški raj kakav ni mašta najiskusnijih skijaša nije mogli zamisliti. Krenite u avanturu!

Termini za sezonu 2018/2019:
     - USKORO!

Aranžman uključuje: Avio prevoz na relaciji Beograd -  Istanbul - Tbilisi i nazad (ptljag uključuje kompletnu ski opremu), transfere Tbilisi - Gudauri - Tbilisi i transfer do aerodroma, smeštaj u odabranom hotelu ili apartmanima koji konkretne sezone budu u ponudi, kao i odgovarajući skipas za skijalište Gudauri. Mogućnost rentiranja ski opreme po pristupačnim cenama (za turno skijanje, free-ride) direktno u ski centru Gudauri. Program uključuje i posetu Tbilisiju, prestonici Gruzije.


Aktuelni aranžmani za ovu ponudu:

Trenutno nema aktuelnih aranžmana za ovu ponudu.

Detaljnije o ski centru: Gudauri

Na južnim obroncima velikog planinskog venca Kavkaza, na svega oko 120km severno od glavnog grada Tbilisia, nalazi se najbolji ski centar Gruzije - Gudauri. Gudauri je relativno mlado skijalište, koje je rapidno počelo da se razvija u poslednjoj dekadi. Samo turističko naselje leži na impozantnoj nadmorskoj visini od 2196m. Ima idealnu klimu za zimski turizam i izuzetno veliki potencijal razvoja. Najviša tačka skijališta, do koje skijaše prevozi žičara, izlazi na gotovo 3500m/nv, što je karakteristika kojom se može pohvaliti mali broj svetskih skijališta.

Detaljnije...