Popova Šapka - praznične višednevne ski ture


Praznične višednevne ski ture na Šari - skijanje na Popovoj Šapci
Čuveno makedonsko skijalište Popova Šapka, nekada uzdanica jugoslovenskog skijanja, posle dosta teških godina, danas se vraća na puteve stare slave. Iskoristite praznike i neradne dane u potpunosti i odmetnite se u avanturu na divljoj Šari u jednom novom i egzotičnom ambijentu netaknute prirode. Skijajte na čuvenim padinama gde su skijali mnogi skijaši starije generacije..
Obilje freeride terena, 20km uređenih ski staza, od čega tri takmičarkske (FIS kategorizacije), visina centra od preko 2500mnv i jeftina vanpansionska potrošnja samo su neki od razloga zašto ovaj program zavređuje skijašku pažnju.

Za ljubitelje freeridea postoji mogućnost organizovanog offpiste skijanja, tako što se koristi zatvoreni kabinski ratrak koji skijaše izvalči na vrh Ceripašine, na visinu od 2610m, odakle se po netaknutom snegu skija padina Jelak, ukoliko uslovi to dozvoljavaju i do 1200mnv.

PROGRAM PUTOVANJA. Zavisi od konkretnog termina i praznika za koji se ova ski avantura bude organizovala, a cilju je da se omogući što duži boravak i skijanje sa što manje korišćenja radnih dana. Praznici za koje bi se eventualno organizovali ovi programi su: Nova godina, Božić, Sretenje i dr.

Aranžnan obuhvata prevoz na relaciji Beograd - Popova Šapka - Beograd, odgovarajući skipas za skijalište Popova Šapka, kao i onoliko polupansiona, noćenja sa doručkom ili samo noćenja u izabranom smeštajnom objektu, koliko konkretnan program to bude propisivao.

Aranžman ne uključuje boravišne takse i zdravstveno osiguranje.


Aktuelni aranžmani za ovu ponudu:

Trenutno nema aktuelnih aranžmana za ovu ponudu.

Detaljnije o ski centru: Popova Šapka

Popova Šapka, najpoznatiji skijaški centar u Makedoniji nalazi se na Šar Planini na visini od 1700 m. Udaljen 18 km od Tetova i 53 km od Skoplja i do njega se, zbog dobrog  prilaza i kvalitetnog puta, bez većih problema stiže i u toku zimske sezone. Nekada vrlo popularno skijalište u staroj Jugoslaviji, posle dosta godina zatišja danas ponovo postaje interesantno kako nostalgičarima, tako i novim generacijama skijaša. Domaćih i stranih turista je sve više i centar popnovo poprima stari sjaj.

Detaljnije...