Oktobarfest Minhen + Prag - pivska tura


Svake godine: Krajem septembra i početkom oktobra

Pivske ture: OKTOBARFEST - PRAG (dva dana Minhen - Oktobarfest i tri dana Prag)

Posetite najveći festival na svetu - Oktobarfest. Upoznajte Bavarsku u njnog sedištu Minhenu. Dva dana ispijajte kvalitetno pivo i uživajte u bavarskim spacijalitetima zajedno sa milionima ljudi koji posećuju ovaj festival. Posle toga put će vas odvesti u prelepi Prag, gde ćete nastaviti, da se zaslađujete, ali ovoga puta češkim pivima  po mnogima i njakvalitetnim pivima sveta. Planiran je obilazak Praga sa stručnim vodičem na srpskom, provod u tradicionalnoj pivnici - restoranu po povlašćenim cenama, poseta Karlovim varima, eventualno Plzenu i čuvenoj Plzenskoj pivari.. Dosta slobodnog vremena vam je ostavljenoda uživate u ovom prekrasnom gradu. Dovoljno da probate skoro sva piva..

PROGRAM

1. Dan
Polazak za Minhen u kasnim večernjim satima i noćna vožnja.

2. Dan
Dolazak u Minhen u jutarnjim satima i smeštaj u hotel. Odmor u hotelu u trajanju od nekoliko sati. Oko 13h polazak za Oktobarfest. Panoramsko razgledanje grada i dolazak na mesto gde se održava Oktobarfest. Slobodno vreme... U 00:30 sastajanje putnika na prethodno dogoovrenom mestu gde će čekati autobus i povratak u hotel.


3. Dan
Izlazak iz hotela i pakovanje stvari u autobus. Odlazak do centra Minhena autobusom i dogovor oo polaska za Prag. Slobodno vreme u Minhenu. Okupljanje i polazak za Prag negde oko ponoći. Noćna vožnja.

4. Dan
Dolazak u Prag u raim jutarnjim satima i ulazak u hotel. Odmor u hotelu. Obezbeđen kasni doručak, negde oko 12h, a potom u pratnju stručnog vodiča na srpskom jeziku polazak u turu obilaska grada. Obićićemo dvorac na HRADČANIMA sa monumentalnom katedralom Sv.VIDA iz 10 veka sa kapelom Sv.VENCESLAVA i grobnicom čeških kraljeva; staru KRALJEVSKU PALATU; baziliku Sv.ĐORĐA, zatim nastavljamo razgledanje kroz Malostranske namjesti. Prelazimo Vltavu KARLOVIM MOSTOM, prolatimo pored STARE KULE na mostu, spomenik KARLU IV i Karlovom ulicom dolazimo u Starometske namjesti na STAROGRADSKI TRG sa astronomskim satom “ORLOJ”, razgledanje se završava na VACLAVSKIM NAMJESTIMA. Slobodno popodne u centru Praga. Uveče (fakultativno) organizovan je provod uz večeru i pivo u jednom od tradicionalnih nacionalnih restorana u Celetnoj ulici, sa obezbeđenim popustima za naše ljude. Noćenje.

5. Dan
Doručak. Fakultativni odlazak u Karlove vari. Obilazak i razgledanje Karlovih Vari, najpoznatijeg srednjoevropskog banjskog i turističkog mesta i jednog od najlepših srednjoevropskih gradova. Predviđena je i poseta lokalnoj pivari. Povratak u Prag u popodnevnim satima. Slobodno popodne i veče u centru Praga. Noćenje…

  6. Dan
Doručak u hotelu. Izlazak iz soba i pakovanje stvari. Celodnevno slobodno vreme u Pragu. Polazak za Beograd je predviđen u 23h sa prethodno dogovorenog mesta. Noćna vožnja.

 7. Dan
Dolazak u Beograd u popodnevnim satima..

Alternative:
Program je moguće korigovati dodavanjm još jednog dana u Češkoj koji bi se mogao iskoristi za posetu Plzenu i čuvenoj Plzenskoj pivari. Takođe bi, bez dodavanja još jednoga dana, zadnji dan postojećeg programa  mogli iskoristiti za celodnevnou posetu Plzenu. U Plzenu ćemo obići stari grad, koji je ujedno i centar grada, a kojim dominira gotska Crkva Svetog Vartolomeja čiji je toranj visok 102m. Videćemo drugu po veličini sinagogu u svetu. Grad je inače poznat i po fabrici Škoda.
Takođe moguće je dodati i još jedan dan u Minhenu, ali će osetno poskupeti aranžman zbog visoke cene hotela u Minhenu, pogotovu u vreme Oktobarfesta.

Program koji je naveden moguće je iz godine u godinu da će varirati sa ponuđenim korekcijama..

Napomene:
Cena litarske krigle piva na Oktobarfestu kreće se od 7-8eura.


Aktuelni aranžmani za ovu ponudu:

Trenutno nema aktuelnih aranžmana za ovu ponudu.