Ski safari AUSTRIJA


Produženi ski vikendi i praznična skijanjau Koruškoj (aus. Kärnten, eng. Carinthia), omogućavaju vam 3-dnevno/4-dnevno skijanje u različitim ski centata ove, nama najbliže austrijske regije. Smeštaj je najčešće organizovan u gradu Villach, ali u zavisnosti od konkretnog programa i toga koji će se ski centri skijati, može biti i u nekom drugom mestu ove regije. Od hotela se svakoga dana programa skijaši voze do ski centra koji je toga dana u planu. U zavisnosti od konkretnog termina, ski centri u kojima se ovaj program može realizovati su sledeći: Bad Kleinkirchheim, Goldeck, Innerkrems, Nassfeld, Heiligenblut, Katchberg, Gerlitzen, i Moltaler Gletscher.

Termini za sezonu 2022/2023:
- 14-19. februar 2023. - SRETENJE - Goldeck, Sexten (It), Grossglockner-Heiligenblut, Bad Kleimkirchheim, Katschberg
- 02-05. mart 2023. - Ski closing - Grossglockner-Heiligenblut, Katschberg, Goldeck
- 02-05. mart 2023. - Ski closing - Tarvisio, Sela Nevea - Goldeck
- 09-12. mart 2023. - Ski closing - Goldeck, Sexten (Dolomiti), Grossglockner-Heiligenblut

Aranžman uključuje: Prevoz visokoturističkim autobusom do smeštajnog objekta, kao i sve neophodne transfere do skijališta, dva-četiri noćenja / noćenja sa doručkom / polupansiona u izabranom smeštajnom objektu, koji za konkretan aranžman budu u ponudi, kao i jednodnevne skipaseve za ona koruška skjališta koju program putovanja za konkretni aranžman bude obuhvatao. 

Takođe, ovi aranžmani mogu biti organizovani i tokom praznika i neradnih dana, čime skijaši neće morati za putovanje koristiti svoje dane od odmora. U zavisnosti od perioda kada padaju pojedini praznici (npr. Sretenje), sam program može biti korigovan dodavanjem još jednog ili dva dodatna skijaška dana.


Aktuelni aranžmani za ovu ponudu:

Ski safari Austrija / Italija - Sretenje, 14-19. februar 2023.

14-19. februar 2023. - SRETENJE - NAJBOLJE OD KORUŠKE + bonus jedan dan Dolomiti Italija. Iskoristite Sretenje praznike i tokom 5-dnevnog boravka skijajte punih pet dana u 4 skijališta, nama najbliže austrijske regije Koruške (aus. Kärnten, eng. Carinthia) i jedan dan, kao bonus, skijanje u predivnim Dolomitima u ski centru Sexten. Raspored skijanja je sledeći: 1.dan: Goldeck (A), 2.dan: Sexten (IT), 3. dan: Grosglocner-Heiligenblut (A), 4. dan: Bad Kleinkirchheim (A) i 5.dan: Katschberg (A). Smeštaj je u hotelu Pacher 3*, u mestu Obervellach koje se nalazi zapadno od Spitala, odakle se svakoga dana odlazi na novu skijašku avanturu. Cena paketa: prevoz sa svim transferima do skijališta, pet noćenja sa doručkom i pet odgovarajućih dnevnih skipasova - od 499 evra.

Detaljnije...

Ski safari - Severna Koruška - Heiligenblut, Katschberg, Goldeck, 02.-05.mart 2023.

02-05. mart 2023. - Ski safari severna Koruška
U srcu zmske sezone, provedite produženi vikend skijajući na odličnim skijalištima severnog dela Koruške. Program podrazumeva skijanje puna tri dana na različitimi skijalištima severne Koruške (aus. Kärnten, eng. Carinthia): 1.dan: Grosglocner-Heiligenblut, 2. dan: Katschberg i 3.dan: Goldeck. Smeštaj je u hotelu Pacher u mestu Obervellach ili hotelu Gasthof Kaperle u gradiću Spittal, odakle se svakoga dana odlazi na novi skijaški izlet i avanturu.
Cena od 309 evra.

Detaljnije...

Ski safari - Koruška i Dolomiti - Goldeck, Sexten (Dolomiti), Heiligenblut, 09.-12.mart 2023.

09-12. mart 2023. - Ski safari Austrija i Italija (Koruška + Dolomiti)
U sunčanom martu, zatvorite ski sezonu sa posebnom ski avanturom. Provedite produženi vikend skijajući na dva skijališta severnog dela Koruške i jednom skijalištu veličanstvenih Dolomita. Program podrazumeva puna tri dana skijanja na različitm skijalištima i to: 1.dan: Goldeck (Austrija), 2. dan: Sexten (Italija - Dolomiti) i 3.dan: Grosglocner-Heiligenblut (Austrija). Smeštaj je u hotelu Pacher u mestu Obervellach ili hotelu Gasthof Kaperle u gradiću Spittal, odakle se svakoga dana odlazi na novi skijaški izlet i avanturu.
Cena od 309 evra.

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: Grossglockner - Heiligenblut

Heiligenblut je prekrasno slikovito mesto na samoj granici Tirola i Koruške, na putu koji vodi  kroz nacionalni park Grossglockner i sa impozantnim pogledom na preko četrdeset vrhova Alpa kao i na najviši  vrh Austrije – Grossglockner sa nadmorskom visinom od 3978m (Veliki Zvonar u bukvalnom prevodu). Skijalište ima  55 km uređenih staza, kao i veliki broj offpiste staza, s tim da su staze zaista duge i lepe za vožnju.

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: Moltaler glečer

Gelečer Moltaler (Mölltaler) je nama nabliže glečersko skijalište koje se nalazi u austrijskoj pokrajinu Koruška u njenom severnom delu, u blizini austrijske pokrajine Salzburg. Skijalište na glečeru se prostire na visinama imeđu 2100 – 3122 m/nv. Staze na Molltaleru su široke, dobro uređenje, a snega ne nedostaje. Na glečeru prevlađuju crvene i  plave staze, čija ukupna dužina iznosi oko 53 km uvezanih sa 9 žičara. Posebno je privlačan 16 km dugački spust koji sa vrha sa mnogo varijanti vozi u podnožje.

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: Goldeck

Skijalište Goldeck se nalazi u zapadnom delu austrijske regije Koruška iznad mesta Spittal. Skijaško područje se prostire na 63 ha između 556 m i 2.142 m nadmorske visine. Glavna odlika skijališta su dobro uređene staze i moderne žičare. Sastoji se od ukupno 30 km staza, od toga 9 km teških, 10 km srednje težine i 11 km laganih staza. Skijalište nudi najširi spektar mogućnosti za sve, od početnika do naprednih skijaša.

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: Katschberg

Skijalište Katschberg se nalazi na granici austrijskih pokrajina Kärnten (Koruška) i Salzburg. Mesto Katschberghohe se nalazi u podnožju na 1.641 m/nv odakle kreću žičare prema dva vrha, Ainec 2.220 m i Tschaneck na 2.030 m/nv.
Suncem obasjano skijalište osvojiće Vas na prvi pogled. U njemu možete pronaći sve skijaške sadržaje gde vas očekuje 66 km skijaških staza sa 16 modernih žičara. Skijalište se prostire na nadmorskim visinama od 1.640 do 2.220 metara, a moderan sistem osnežavanja sa 700 topova za sneg osigurava pokrivenost ski staza snežnim pokrivačem.

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: Bad Kleinkirchheim

Bad Kleinkirchheim (Bad Klajnkirhajm, odnosno Banja Klajnkirhajm) je jedno od najpopularnijih turistickih mesta na jugu Austrije, u pokrajini Koruška (Karnten), nama najbliže austrijako skijalište udaljeno 700 km od Beograda a od Klagenfurta 50 km.

Ski centar Bad Klajnkirhajm ima ukupno 103 km skijaških staza, od kojih je 18 km lakih - plavih, 77 km srednjih - crvenih i 8 km teških - crnih. Maksimalan kapacitet sistema žičara je 30.000 skijaša na sat, a čine ga ukupno 25 instalacije - 4 gondole, 6 sedežnice i 15 vučnih ski liftovi. Sistemom veštačkog zasnežavanja koji čine ukupno 730 topova ili žirafa pokriveno je 97% skijališta što omogućava da sezona skijanja traje od novembra do aprila.

Detaljnije...