Portes du Soleil - Chatel, Avoriaz


Portes du Soleil - priuštite sebi nezaboravno zimovanje na padinama veličanstvenog Mont Blanca i u jednom programu skijajte u dve države, Francuskoj i Švajcarskoj. Fascinantni predeli, obilje snega po kojima je poznata ova regija zbog mikroklimatskih uslova stvorenih usled blizine Mont Blanca, kao i nesaglediva skijaška prostranstva, neće ravnodušnim ostaviti ni one koji u svojim nogama imaju veliki broj skijaških destinacija.

Sedmodnevni ski aranžmani u jednom od najvećih svetskih ski domena - Portes du Soleil, koji u svojoj regiji sadrži čak 12 gradića Francuske i Švajcarske i poznata skijališta Avoriaz, Chatel, Morzine, čineći ski regiju koja obuhvata neverovatnih 650km ski staza (pokriva ogoman prostor koji leži na teritorijama država Francuske i Švajcarske).

Smeštaj je u odgovarajućim apartmanima u nekom od turističkih mesta ovoga regiona: Chatel, Avoriaz ili Morzine, koji konkretne sezone budu u ponudi.

Polasci su predviđeni subotom, a povratak je shodno tome planiran u narednu nedelju (sedam dana boravka i dva dana puta).

Aranžman uključuje:
- Prevoz visoko turističkim autobusima na relaciji Beograd - Ports du Soleil (mesto u kome se nalazi izabrani smeštajni objekat) - Beograd.
- Sedmodnevni smeštaj u apartmanima / hotelima koji konkretne sezone budu u ponudi.
- Šestodnevni skipas za odgovarajuću oblast ski domena Ports du Soleil (u zavisnosti od toga gde je obezbeđen smeštaj).

Za one koji žele skijati celu ski regiju Portes du Soleil, moguće je doplatiti proširenje ski pasa.


Aktuelni aranžmani za ovu ponudu:

Trenutno nema aktuelnih aranžmana za ovu ponudu.

Detaljnije o ski centru: Avoriaz

Avoriaz je skijalište koje se nalazi u srcu skijaške regije "Port de Soleil" koja obuhvata 8 mesta u Francuskoj i 4 u Švajcarskoj, sa ukupno 650 km staza. Naselje je većim delom izgrađeno na litici iznad doline Morzine na 1800 m/nv. U samom naselju nema saobraćaja, autobusi i automobili ostaju na parkingu ispred mesta, stvari uz doplatu prevozi ratrak, ali se mogu iznajmiti i sanke koje vuku konji.
Avoriaz je naselje impresivne arhitekture, a poloožaj apartmanskih zgrada obezbeđuje ski in - ski out, bez obzira u kojoj ste od njih smešteni. Osim skijanja u ponudi su i brojne druge aktivnosti: paragliding, vožnja sankama sa psećom zapregom, vožnja helikopterom, vožnja balonom, ronjenje pod ledom, ali i kuglana, klizalište i fitness centar. Za decu je organizovano dječije selo Annie Famose.

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: Chatel

Chatel je šarmantno alpsko selo i istoimeno skijalište u francuskim Alpima, koje je sastavni deo grandiozne skijaške regije Portes du Soleil sa ukupno 650 km skijaških staza. Châtel je direktno povezan sa otalim skijalištima regije Portes du Soleil preko skijališta sa kojima se graniči i to:
- Avoriaz, a preko njega dalje sa oblašću  "Mozine i Les Gets"; 
- Morgin, a preko njega sa ostalim švajcarskim skijalištima Champoussin, Champery i Les Crosets.

Detaljnije...

Detaljnije o destinaciji: Portes du Soleil - Chatel, Avoriaz

Portes du Soleil ili Kapija Sunca, kako ga zovu stanovnici ove skijaške regije, prostire se izmedu Francuske i Švajcarske, a sa 650 km ski staza (28 crnih, 104 crvene, 112 plavih, 34 zelene staze) i 212 ski liftova, spada među najveće skijaške domene na svetu.
Obuhvata ukupno 12 mesta, od čega je 8 u Francuskoj, a 4 u Švajcarskoj:
- U Francuskoj: Avoriaz, Les Gets, Morzine, Châtel, Abondance, La Chapelle d'Abondance, Saint Jean d'Aulps i Montriond.
- U Švajcarskoj: Torgon, Morgins, Champoussin i Val d' Illiez-Champeri-Les Crosets.

Detaljnije...