Sretenjsko skijanje


SkiBus od Sretenja 2007. organizuje višednevne ski ture za ovaj praznik. Može se reći da je naše udruženje rodonačelnik ovog, sada već tradicionalnog, prazničnog skijanja. Sretenjsko skijanje je danas postalo vrlo popularno kod nas i mnogi skijaši namenski, već unapred planiraju da jedno od svojih skijanja provedu upravo za ovaj praznik.

Dan ustavnosti Srbije, 15. februar, inače hrišćanski praznik Sretenje, zaposlenim ljudima, studentima i đacima, garantuje neradne dane, što ako se spoji sa vikendom, omogućava višednevno skijanje, uz minimalno uzimanje slobodnih radnih dana. U zavisnosti od toga kog dana u nedelji pada Sretenje, SkiBus organizuje odgovarajuće ski ture, koje iz godine u godinu uključuju sve veću ponudu ski centara. Najkraće Sretenjsko skijanje može da traje tri, a najduže pet dana.


Aktuelni aranžmani za ovu ponudu:

Sretenje na Bjelasici - Kolašin 1450 / 1600, 14-19. februar 2023.

14-19. februar 2023. - Sretenjsko skijanje na Bjelasici, u jedinstvenom ski centru Kolašin 1450 / 1600. Iskoristite neradne dane i priuštite sebi aktivni odmor koji uključuje punih pet punih skijaških dana na plelepoj Bjelasici u potpuno novom ski centru, koji sa 45 km uređenih ski staza predstavlja jedno od najvećih i najmodernijih skijališta regiona. Obilje snega i predivni šumoviti tereni Bjelasice, kroz koje prolazi većina skijaških staza, te izuzetno bogat i pristupačan vanpansion, razlozi su zašto trebate za Sretenjske praznike posetiti baš ovaj ski centar. Aranžman obuhvata: Autobuski prevoz i sve neophodne transfere do skijališta, pet odgovarajućih usluga u izabranom hotelu i smeštajnom objektu i 5-dnevni skipas (3-dnevni skipas za skijalište Kolašin 1600 i 2-dnevni skipas za ski centar Kolašin 1450). Cena paketa od 219 evra.

Detaljnije...

BLED - Ski safari INTERNATIONAL: Austrija - Italija - Slovenija, Sretenje, 14-19. februar 2023.

14-19. februar 2023. - SRETENJE. Sretenjske praznike i neradne dane iskoristite na pravi način. Pođite u nezaboravnu PETODNEVNU skijašku avanturu - SKI SAFARI INTERNATIONAL - koja omogućava skijanje u čak tri države i pet različitih skijališta: Sloveniji - Cerkno (1. dan), Italiji - Tarvisio (2. dan), Austriji - Goldeck (3. dan), Italiji -  Sella Nevea (4. dan) i Austriji - Arnoldstein / 3Landereck (5. dan). Smeštaj je u hotelu Park 4s* na Bledu, odakle se svakoda dana putuje na novu skijašku destinaciju. Skijašima je pored raznovrsnosti skijališta koja se nalaze u tri različite države, na raspolaganju prijatan i ugodan boravak u prelepom zimskom ambijentu Bleda i relaks odmor u wellness centru Živa. Paket uključuje autobuski prevoz sa svim neophodnim transferima do skijališta, pet dana u hotelu sa uslugom polupansiona, petodnevni skipas za navedena skijališta. Cena paketa od 489 evra.

Detaljnije...

Ski safari Austrija / Italija - Sretenje, 14-19. februar 2023.

14-19. februar 2023. - SRETENJE - NAJBOLJE OD KORUŠKE + bonus jedan dan Dolomiti Italija. Iskoristite Sretenje praznike i tokom 5-dnevnog boravka skijajte punih pet dana u 4 skijališta, nama najbliže austrijske regije Koruške (aus. Kärnten, eng. Carinthia) i jedan dan, kao bonus, skijanje u predivnim Dolomitima u ski centru Sexten. Raspored skijanja je sledeći: 1.dan: Goldeck (A), 2.dan: Sexten (IT), 3. dan: Grosglocner-Heiligenblut (A), 4. dan: Bad Kleinkirchheim (A) i 5.dan: Katschberg (A). Smeštaj je u hotelu Pacher 3*, u mestu Obervellach koje se nalazi zapadno od Spitala, odakle se svakoga dana odlazi na novu skijašku avanturu. Cena paketa: prevoz sa svim transferima do skijališta, pet noćenja sa doručkom i pet odgovarajućih dnevnih skipasova - od 499 evra.

Detaljnije...

Sretenje u Sarajevu sa skijanjem na olimpijskoj Bjelašnici, 14-19. februar 2023.

14-19. februar 2023. - Skijajte za sretenjske praznike (utorak-nedelja) na olimpijskoj lepotici Bjelašnici, u okviru šestodnevnog skijaškog aranžmana, sa smeštajem u Sarajevu, u jednom od najboljih hotela u BiH. Iskoristite neradne dane i mini odmor i punih pet dana skjajte na olimpijskoj planini Bjelašnici. Smeštaj u gradu Sarajevu upotpuniće vaš boravak i ponudiće obilje sadržaja i gastronomskih užitaka. Hoteli  Holywood 4* i Hills 5* na Ilidži, kao jedni od najboljih hotela u Bosni, gostima će ponuditi obilje dodatnog sadržaja i boravak će učiniti prijatnim i relaksirajućim.  Aranžman uključuje: prevoz na relaciji BG - Sarajevo - BG i sve nephodne transvere do skijališta, 5-dnevni skipas za ski centar Bjelašnica, kao i pet noćenja sa doručkom u hotelu Hollywood ili Hills u Sarajevu. Cena od 269 evra.

Detaljnije...

Jahorina, SRETENJE 7 dana - 11-18. februar 2023.

11-18. februar 2023, Jahorina - sedmodnevni ski aranžman. I u sezoni 2022/2023 SkiBus u saradnji sa OC Jahorina organizuje sedmodnevne ski aranžmane na Jahorini. Ako želite da skijate na domaćem skijalištu, mestu gde se osećate ugodno uz prepoznatljivu domaćinsku atmosferu i komotno sa cenama vanpansiona, tamo gde je zagarantovan dobar provod, i uz sve to da se nalazite tik uz skijašku stazu - ovo je prava ski destinacija za vas. U ponudi je veliki broj hotela i pansiona, te apartmanskog smeštaja, a usluga uključuje paket 7 noćenja, noćenja sa doručkom ili polupansiona (u zavisnosti od ponude konkretnog smeštajnog objekta) i 7-dnevni skipas. Cena ski paketa od 425 eur.

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: Krvavec

Krvavec je jedan od slovenskih ponosa i jedno od najboljih skijališta u toj zemlji, sudeći po anketama skijaša. Ulaganja u proteklih nekoliko godina napravila su od ovog centra, ne samo odličan skijaški poligon, već i centar koji osim staza i žičara nudi i druge zanimljivosti. Skijalište se nalazi nedaleko od Kranja, a svega 25km od Ljubljane.

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: Kolašin 1450 / 1600 - Bjelasica

Ski centar Kolašin 1600 je mlad i moderan ski resort na planini Bjelasici, koji je zvanično počeo sa radom 16. februara 2019. Predstavlja samo prvi u nizu realizovanih novih projekata razvoja skijališta u reonu planinskog venca Bjelasice. Na udaljenosti od 2,3 km nalazi se stari modernizovan ski centar Kolašin 1450 (koji je pre privatizacije 2007. godine nosio naziv Bjelasica). Ova dva skijališta su u sezoni 2021/2022 povezana žičarom K7 u jedinstveni ski centar Kolašin 1450 / 1600, koji kao takav raspolaže sa ukupno 45 km uređenih ski staza. Kolašin 1600 je udaljen 12 km, a Kolašin 1450 devet kilometara od grada Kolašina, po kome i nosi ime cela ova skijaška regija.

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: Popova Šapka

Popova Šapka, najpoznatiji skijaški centar u Makedoniji nalazi se na Šar Planini na visini od 1700 m. Udaljen 18 km od Tetova i 53 km od Skoplja i do njega se, zbog dobrog  prilaza i kvalitetnog puta, bez većih problema stiže i u toku zimske sezone. Nekada vrlo popularno skijalište u staroj Jugoslaviji, posle dosta godina zatišja danas ponovo postaje interesantno kako nostalgičarima, tako i novim generacijama skijaša. Domaćih i stranih turista je sve više i centar popnovo poprima stari sjaj.

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: Cerkno

Cerkno, gradić sa oko 2000 stanovnika, nalazi se u samom srcu Slovenije, tamo gdje završava Gorenjska i počinje Primorska regija. Ovo mesto je poznato po idealnim uslovima za odmor, kako leti, tako i tokom zime. Iznad mesta se prostire istoimeno skijalište - Skijaški centar Cerkno.
Skijalište Cerkno, u više navrata je proglašeno za "Naj skijalište Slovenije". Nalazi se na padinama Črnog vrha u centralnom delu zapadne Slovenije, a prostire se na 70 ha uređenih ski terenana, na visinama od 935 m do 1.291 m.

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: Bjelašnica

Planina Bjelašnica, jedna od olimpijskih planina na kojoj je za vreme XIV Zimskih Olimpijskih Igara 1984.god. održano takmičenje u alpskom skijanju za muškarce, nalazi se u središnjem delu Bosne i Hercegovine, smeštena jugozapadno, na udaljenosti od 25 km od Sarajeva. Neposredno do nje nadovezuje se planina Igman.

Zima na Bjelašnici traje od novembra do maja mjeseca i ume da napravi snežne smetove visoke i do nekoliko metara..

Detaljnije...