Sretenjsko skijanje


SkiBus od Sretenja 2007. organizuje višednevne ski ture za ovaj praznik. Može se reći da je naše udruženje rodonačelnik ovog, sada već tradicionalnog, prazničnog skijanja. Sretenjsko skijanje je danas postalo vrlo popularno kod nas i mnogi skijaši namenski, već unapred planiraju da jedno od svojih skijanja provedu upravo za ovaj praznik.

Dan ustavnosti Srbije, 15. februar, inače hrišćanski praznik Sretenje, zaposlenim ljudima, studentima i đacima, garantuje neradne dane, što ako se spoji sa vikendom, omogućava višednevno skijanje, uz minimalno uzimanje slobodnih radnih dana. U zavisnosti od toga kog dana u nedelji pada Sretenje, SkiBus organizuje odgovarajuće ski ture, koje iz godine u godinu uključuju sve veću ponudu ski centara. Najkraće Sretenjsko skijanje može da traje tri, a najduže pet dana.


Aktuelni aranžmani za ovu ponudu:

SretenjSKI ski safari - 3 dana Jahorina i 1 dan Bjelašnica, sa smeštajem u Sarajevu,14-18. februar 2024.

14-18. februar 2024. - SretenjSKI ski safari program - 3 dana JAHORINA i 1 dan BJELAŠNICA.  U okviru petodnevnog skijaškog aranžmana, sa smeštajem u Sarajevu, u jednom od najboljih hotela u BiH (Hollywood 4* ili Hills 5*) imaćete priliku da skijate na dve olimpijske planine i to tri dana na Jahorini i jedan dan na Bjelašnici. Smeštaj u gradu Sarajevu upotpuniće vaš boravak i ponudiće obilje sadržaja i gastronomskih užitaka. Hoteli  Holywood 4* i Hills 5* na Ilidži, kao jedni od najboljih hotela u Bosni, gostima će omogućiti obilje dodatnog sadržaja i boravak će učiniti prijatnim i relaksirajućim. Aranžman uključuje: četiri noćenja sa doručkom u hotelu Hollywood 4* ili Hills 5* u Sarajevu (po izboru putnika), prevoz na relaciji BG - Sarajevo - BG i sve nephodne transvere do skijališta po programu puta, te 3-dnevni skipas za ski centar Jahorina, kao i 1-dnevni skipas za ski centar Bjelašnica. Cena paketa od 269 evra.

Detaljnije...

Sretenje na Bjelasici - Kolašin 1450 / 1600, 14-18. februar 2024.

14-18. februar 2024. - Sretenjsko skijanje na Bjelasici, u jedinstvenom ski centru Kolašin 1450 / 1600. Iskoristite neradne dane i priuštite sebi aktivni odmor koji uključuje punih pet punih skijaških dana na plelepoj Bjelasici u potpuno novom ski centru, koji sa 45 km uređenih ski staza predstavlja jedno od najvećih i najmodernijih skijališta regiona. Obilje snega i predivni šumoviti tereni Bjelasice, kroz koje prolazi većina skijaških staza, te izuzetno bogat i pristupačan vanpansion, razlozi su zašto trebate za Sretenjske praznike posetiti baš ovaj ski centar. Aranžman obuhvata: Autobuski prevoz i sve neophodne transfere do skijališta, pet odgovarajućih usluga u izabranom hotelu i smeštajnom objektu i 4-dnevni skipas (skijalište Kolašin 1600 i Kolašin 1450). Cena paketa od 219 evra.

Detaljnije...

Sretenje u Sarajevu sa 4 dana skijanja na Bjelašnici, 14-18. februar 2024.

14-18. februar 2024. - Skijajte za sretenjske praznike (sreda-nedelja) na olimpijskoj lepotici Bjelašnici, u okviru petodnevnog skijaškog aranžmana, sa smeštajem u Sarajevu, u jednom od najboljih hotela u BiH. Iskoristite neradne dane i mini odmor i punih 4dana skjajte na olimpijskoj planini Bjelašnici. Smeštaj u gradu Sarajevu upotpuniće vaš boravak i ponudiće obilje sadržaja i gastronomskih užitaka. Hoteli  Holywood 4* i Hills 5* na Ilidži, kao jedni od najboljih hotela u Bosni, gostima će ponuditi obilje dodatnog sadržaja i boravak će učiniti prijatnim i relaksirajućim. Aranžman uključuje: prevoz na relaciji BG - Sarajevo - BG i sve nephodne transvere do skijališta, 4-dnevni skipas za ski centar Bjelašnica, kao i četiri noćenja sa doručkom u hotelu Hollywood ili Hills u Sarajevu. Cena od 249 evra.

Detaljnije...

BLED - Ski safari INTERNATIONAL: Austrija - Italija - Slovenija, Sretenje, 14-18. februar 2024.

14-18. februar 2024. - SRETENJE. Sretenjske praznike i neradne dane iskoristite na pravi način. Pođite u nezaboravnu ČETVORODNEVNU skijašku avanturu - SKI SAFARI INTERNATIONAL - koja omogućava skijanje u čak tri države i četiri različita skijališta: Sloveniji - Kranjska Gora (1. dan), Italiji - Tarvisio (2. dan), Austriji - Goldeck (3. dan), Italiji -  Sella Nevea (4. dan). Smeštaj je u LUX hotelu Park 4s* na Bledu, odakle se svakoda dana putuje na novu skijašku destinaciju. Skijašima je pored raznovrsnosti skijališta koja se nalaze u tri različite države, na raspolaganju prijatan i ugodan boravak u prelepom zimskom ambijentu Bleda i relaks odmor u hotelskim sadržajima, kai i wellness centru Živa. Paket uključuje autobuski prevoz sa svim neophodnim transferima do skijališta, četiri dana u hotelu sa uslugom polupansiona, 4-dnevni skipas za navedena skijališta. Cena paketa od 459 evra.

Detaljnije...

Ski safari Austrija / Italija - Sretenje, 14-18. februar 2024.

14-18. februar 2024. - SRETENJE - NAJBOLJE OD KORUŠKE + bonus jedan dan Dolomiti Italija. Iskoristite Sretenje praznike i tokom 4-dnevnog boravka skijajte punih četiri dana u 4 skijališta, nama najbliže austrijske regije Koruške (aus. Kärnten, eng. Carinthia) i jedan dan, kao bonus, skijanje u predivnim Dolomitima u ski centru Sexten. Raspored skijanja je sledeći: 1.dan: Grosglocner-Heiligenblut (A), 2.dan: Sexten (IT), 3. dan: Bad Kleinkirchheim (A), 4. dan: Goldeck (A). Smeštaj je u hotelu Gasthof Kasperle u mestu Spittal, odakle se svakoga dana odlazi na novu skijašku avanturu. Cena paketa: prevoz sa svim transferima do skijališta, četiri noćenja sa tri doručka i četiri odgovarajuća dnevna skipasa - od 419 evra.

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: Krvavec

Krvavec je jedan od slovenskih ponosa i jedno od najboljih skijališta u toj zemlji, sudeći po anketama skijaša. Ulaganja u proteklih nekoliko godina napravila su od ovog centra, ne samo odličan skijaški poligon, već i centar koji osim staza i žičara nudi i druge zanimljivosti. Skijalište se nalazi nedaleko od Kranja, a svega 25km od Ljubljane.

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: Kolašin 1450 / 1600 - Bjelasica

Ski centar Kolašin 1600 je mlad i moderan ski resort na planini Bjelasici, koji je zvanično počeo sa radom 16. februara 2019. Predstavlja samo prvi u nizu realizovanih novih projekata razvoja skijališta u reonu planinskog venca Bjelasice. Na udaljenosti od 2,3 km nalazi se stari modernizovan ski centar Kolašin 1450 (koji je pre privatizacije 2007. godine nosio naziv Bjelasica). Ova dva skijališta su u sezoni 2021/2022 povezana žičarom K7 u jedinstveni ski centar Kolašin 1450 / 1600, koji kao takav raspolaže sa ukupno 45 km uređenih ski staza. Kolašin 1600 je udaljen 12 km, a Kolašin 1450 devet kilometara od grada Kolašina, po kome i nosi ime cela ova skijaška regija.

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: Popova Šapka

Popova Šapka, najpoznatiji skijaški centar u Makedoniji nalazi se na Šar Planini na visini od 1700 m. Udaljen 18 km od Tetova i 53 km od Skoplja i do njega se, zbog dobrog  prilaza i kvalitetnog puta, bez većih problema stiže i u toku zimske sezone. Nekada vrlo popularno skijalište u staroj Jugoslaviji, posle dosta godina zatišja danas ponovo postaje interesantno kako nostalgičarima, tako i novim generacijama skijaša. Domaćih i stranih turista je sve više i centar popnovo poprima stari sjaj.

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: Cerkno

Cerkno, gradić sa oko 2000 stanovnika, nalazi se u samom srcu Slovenije, tamo gdje završava Gorenjska i počinje Primorska regija. Ovo mesto je poznato po idealnim uslovima za odmor, kako leti, tako i tokom zime. Iznad mesta se prostire istoimeno skijalište - Skijaški centar Cerkno.
Skijalište Cerkno, u više navrata je proglašeno za "Naj skijalište Slovenije". Nalazi se na padinama Črnog vrha u centralnom delu zapadne Slovenije, a prostire se na 70 ha uređenih ski terenana, na visinama od 935 m do 1.291 m.

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: Bjelašnica

Planina Bjelašnica, jedna od olimpijskih planina na kojoj je za vreme XIV Zimskih Olimpijskih Igara 1984.god. održano takmičenje u alpskom skijanju za muškarce, nalazi se u središnjem delu Bosne i Hercegovine, smeštena jugozapadno, na udaljenosti od 25 km od Sarajeva. Neposredno do nje nadovezuje se planina Igman.

Zima na Bjelašnici traje od novembra do maja mjeseca i ume da napravi snežne smetove visoke i do nekoliko metara..

Detaljnije...